StevenskerkLive

Bijzondere, intieme optredens van toonaangevende artiesten in de oudste kerk van Nijmegen, dat is het concept van StevenskerkLive.

De concerten vinden plaats van zaterdag tot en met vrijdag tijdens de Vierdaagsefeesten. Op zaterdag openen de deuren van de kerk een half uur voor aanvang van het concert. Op overige dagen openen de deuren 1 uur voor aanvang van het concert.

Zaterdag 13 juli 2019 – LUWTEN
Zondag 14 juli 2019 – Echo Collective plays ‘Amnesiac’
Maandag 15 juli 2019 – KOKOROKO
Dinsdag 16 juli 2019 – Roxeanne Hazes
Woensdag 17 juli 2019 – The Teskey Brothers (UITVERKOCHT)
Donderdag 18 juli 2019 – Josh Ritter
Vrijdag 19 juli 2019 – Lucky Fonz III

LUWTEN

LUWTEN is de band van Tessa Douwstra, eerder te zien in bands als Orlando en Wooden Saints. Ze bracht in 2017 haar debuutalbum uit waarop ze samenwerkte met percussionist en producer Frank Wienk (Binkbeats). Het is het resultaat van een proces dat uiteindelijk zo’n twee jaar duurde. En met succes, want zowel het album als de daarbij horende liveshow werden vol lof ontvangen. Douwstra laat zich van haar subtiele kant horen: spannende gelaagde muziek bestaande uit electronica, pakkende refreinen, pianoklanken en verrassende geluiden. LUWTEN is druk bezig met het opnemen van nieuw materiaal maar samen met haar band maakt ze tijd voor een optreden in de prachtige Stevenskerk!

Zaterdag 13 juli 2019 – 17:00 uur (deuren: 16:30 uur)

Stijl: singer songwriter, pop, folk

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)

Echo Collective plays ‘Amnesiac’

Het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective staat internationaal bekend om haar intense live-ervaring. De enorme muur van geluid met strijkers, piano, maar ook electronica en drone noise transporteert je naar een andere dimensie. Als ‘backing band’ van het neo-klassieke gezelschap ‘A Winged Victory For The Sullen’ tourden ze de wereld rond en ze werkten reeds samen met artiesten als Blixa Bargeld, Stars of The Lid en Joep Beving. Ze vertolkten al eens het conceptalbum ‘Dauði Baldrs’ van de Noorse blackmetal-legende Burzum.
Op verzoek van concertzaal AB in Brussel heeft Echo Collective besloten het meesterwerk ‘Amnesiac’ van Radiohead op hun wijze te vertolken. Dit klonk als een klassiek meesterwerk, daarom besloot de band dit geslaagde experiment vaker uit te voeren, waaronder tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. ‘Amnesiac’ is Radiohead’s 5de album dat dateert uit 2001 en beschouwd wordt als het muzikale broertje van ‘Kid A’, een van de meest spraakmakende Radiohead albums.

Zondag 14 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)

Stijl: neo klassiek, electronica, ambient, pop

Ticket: € 15,50 (inclusief servicekosten)

KOKOROKO

Trompettiste Sheila Maurice-Grey geeft leiding aan de acht koppen tellende jazz/afrobeat band KOKOROKO. De jonge muzikanten ontmoetten elkaar op de London Jazz School en spelen muziek waarmee ze opgegroeid zijn, waarbij Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen en muziek uit het westen van Afrika als grote inspiratiebron dienen. De door blazers gedreven muziek is doorspekt met soul en jazz. Hun debuutsingle ‘Abusey Junction’ is een luisterhit op streaming platforms en ze brachten dit voorjaar hun gelijknamige EP ‘KOKOROKO’ uit met daarop nieuwe werk.

Maandag 15 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)

Stijl: jazz, soul, afrobeat

Ticket: € 18,00 (inclusief servicekosten)

Roxeanne Hazes

Roxeanne brak door met haar Edison-bekroonde debuutalbum ‘In Mijn Bloed’. Sinds de release is het hard gegaan voor de zangeres. Zo werd ze verkozen tot huisband van De Wereld Draait Door, ontving ze een MTV Best Dutch Act nominatie en speelde ze met haar band door het hele land. Tijdens de Vierdaagsefeesten staat ze in de Stevenskerk.
Het album ‘In Mijn Bloed’ werd heel goed ontvangen met enorme media-aandacht en vele miljoenen streams. Na de geboorte van haar zoon keerde ze terug op de planken met een uitverkochte mini-tour. In het voorjaar van 2017 werd het album ‘In Mijn Bloed’ voorafgegaan door de single ‘Ik Was Toch Je Meisje’. Dat nummer werd meteen een groot succes met meer dan vier miljoen streams en evenzoveel views van de spraakmakende videoclip.

Dinsdag 16 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19.30 uur)

Stijl: pop, nederlandstalig

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)

The Teskey Brothers

Wanneer je luistert naar The Teskey Brothers zou je denken dat dit het werk is van een jaren ’70 blues- of soulzanger uit Memphis. Zanger John Teskey en zijn band zijn echter een groep jonge twintigers uit een dorp net buiten Melbourne. Gewapend met een doorrookte whiskey-stem en een onweerstaanbare groove maken ze een rauwe combinatie van soul en blues, aangevuld met een vleugje southern-rock. Het zeer goed ontvangen debuutalbum ‘Half Mile Harvest’ is in hun eigen thuisstudio opgenomen op een vintage
taperecorder. Dat gaat zeker prachtig klinken in de akoestiek van de Stevenskerk tijdens de Vierdaagsefeesten.

Woensdag 17 juli 2019, 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)

Stijl: roots, folk, pop

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)

Uitverkocht

Josh Ritter

Josh Ritter is de Amerikaanse zanger en liedjessmid die regelmatig vergeleken wordt met grootheden als Bruce Springsteen, Leonard Cohen en Bob Dylan.
Ritter heeft eenzelfde soort dwang in zijn nummers: je moet haast wel luisteren. Zijn stem, licht en hees, buigt teder over de melodieën terwijl de muziek, soms vloeiend en soms venijnig, je meesleept in een zoete melancholie. Ritter werd in 1976 geboren en bracht vanaf zijn muzikale debuut in 1999 elf albums uit. Het elfde album, dat ‘Fever Break’ heet, is net verschenen.

Donderdag 18 juli 2019, 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)

Stijl: folk, roots, pop

Ticket: € 19,50 (inclusief servicekosten)

Lucky Fonz III

Geboren Nijmegenaar Otto Wichers is als Lucky Fonz III één van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten geworden, en mag daarom zeker niet ontbreken op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Zijn shows zijn bekend om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.
Na de successen van zijn album ‘In je Nakie’ en de theatershow ‘Superlekker’ (volgens De Volkskrant ‘inderdaad superlekker’), gaat Lucky Fonz III weer de clubs in. Begin 2019 komt een nieuw album uit via Top Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop live-favorieten als ‘Machteloos’ en ‘App me’.
Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het muzikale en culturele landschap. Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop geliefde hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Jongens’ en ‘Linde met een E’. Als live-performer veroverde Lucky festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek met zijn theatershows.
Ook op TV maakte hij furore; o.a. als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw en als deelnemer van De Slimste Mens. Als schrijver publiceerde Otto diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus ‘The Secret Diary of Nora Plain’, door The New York Times omschreven als ‘a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession’.

Vrijdag 19 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)

Stijl: singer songwriter, nederlandstalig, folk, pop

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)