Omwonenden

Vierdaagsefeesten vindt plaats in de binnenstad van Nijmegen en trekt jaarlijks samen met de 4Daagse Wandelmarsen 2,35 miljoen bezoekers naar Nijmegen en de regio. In de binnenstad ontvangen we ongeveer 1,5 miljoen bezoekers. Tijdens Vierdaagsefeesten treden meer dan 3000 artiesten op, verspreid over 40 podia. Onze bezoekers waarderen het evenement gemiddeld met een 8,5.

Vierdaagsefeesten beweegt zich in een maatschappelijke omgeving waarin zij door al haar stakeholders bevraagd wordt om de continuïteit van het evenement te waarborgen. Dit betekent dat de organisatie continue de balans zoekt tussen bijvoorbeeld de ondernemer die winst wil maken, de bezoeker die een groots en divers feest zoekt, een regionale ondernemer die zich wil verbinden aan de samenwerkingsmogelijkheden met andere partners, de binnenstadbewoner die zo min mogelijk overlast wil en een gemeente die voor citymarketing gaat, naast het belang van de veiligheid.

Doordat samen met partners en betrokkenen structureel geïnvesteerd wordt in kennis en ontwikkeling ontstaat tegelijkertijd met het organiseren van de programmering een platform waarop we elkaar en onze omgeving kunnen versterken en verbeteren. Dit bijzondere platform delen we lokaal, regionaal en landelijk en zo hopen we het hele jaar door iets achter te kunnen laten voor onze stad.Denk bijvoorbeeld aan de Watertappunten die nu het hele jaar beschikbaar zijn of vaste aansluitingen op het stroomnetwerk zodat er ook bij andere evenementen geen aggregaten meer nodig zijn.

Maatregelen in de gemeente Nijmegen

Tijdens Vierdaagsefeesten en de 4Daagse wandelmarsen worden tal van maatregelen genomen om dit grote evenement mogelijk te maken. Denk aan omleidingen voor auto’s, bushaltes die verhuizen naar andere locaties, markten en terrassen in het centrum van de stad, maar ook muziek en honderdduizenden bezoekers die naar Nijmegen afreizen.