16-22 juli 2022nijmegen

Vierdaagsefeesten

Placeholder for 14 07 2019 Valkhof Festival Laura van Gerven1114 07 2019 Valkhof Festival Laura van Gerven11

Nu we al twee jaar niet door konden gaan, kijken we extra uit naar zomer 2022! We kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken, maar zijn positief gestemd! Hopelijk mogen we volgend jaar weer de mooiste 7 dagen van het jaar samen vieren. Save the date: 16 t/m 22 juli 2022!

Placeholder for 4 DF20 180720 JWB08873 24 DF20 180720 JWB08873 2

Aftermovie 2020

In 2020 ging Vierdaagsefeesten niet door, maar vierden we de feesten toch een beetje. Met zeven dagen lang een tv-programma, kleinschalige activiteiten en sfeervolle aankleding in de stad.

Hoe zien de Vierdaagsefeesten er 'normaal' uit?

Op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland laat heel Nijmegen zien wat ze in huis heeft: kies uit ruim 1000 optredens verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van pop, klassiek, rock, techno of jazz houdt.

Een groot feest vier je samen met anderen. En reken maar dat dat tijdens de Vierdaagsefeesten goed komt: feest samen met anderhalf miljoen andere bezoekers die gedurende zeven dagen in Nijmegen te vinden zijn. Even weg uit de gezellige drukte van de binnenstad? Strijk neer in het park of op het strand, of bezoek een expositie, theatervoorstelling, workshop of lezing.

Bijzondere programma-highlights worden uitgelicht aan de hand van verschillende nieuwe thema’s: I ♥ Music, Nimweegs gezellig, Kidsroute, Uit je plaat, Dit is goud, Verdieping, Grenzeloos Genieten en Vier de Nacht. Stel je eigen route samen in de app en ontdek de verborgen parels!

Wat is er wanneer te doen?

Na de opening van de Vierdaagsefeesten op zaterdag, volgt op zondag een grootse vuurwerkshow aan de Waalkade. Woensdags kleurt het tolerante Nijmegen roze, in het teken van acceptatie en diversiteit. De vrijdag wordt, samen met de wandelaars van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, afgesloten. En uiteraard nog veel meer.

Overal heen? Met een rondje langs de podia ben je zó ruim 7 km verder. Gelukkig heb je er 7 dagen de tijd voor.

Placeholder for Zondag 4dfen2019 hanenkamp CA1 8140Zondag 4dfen2019 hanenkamp CA1 8140

Bekijk de aftermovie van het jubileumjaar 2019!

Zo vierden we met elkaar een magische 50ste editie van de voorheen Zomerfeesten, nu Vierdaagsefeesten!

Gratis toegang? Drankje aan de bar!

Het is zo vanzelfsprekend: ieder jaar gratis feesten en genieten van live-optredens op onze buitenlocaties tijdens de Vierdaagsefeesten. Maar helemaal kosteloos is het natuurlijk niet. Het grootste vrij toegankelijke evenement kost geld. En dat geld wordt onder andere verdiend met de drankjes die jij koopt aan de bar! Van deze drankjes worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?

Placeholder for JWV03662 1JWV03662 1

Let op: sommige programma-onderdelen zijn niet vrij toegankelijk:

StevenskerkLive. In de Stevenskerk midden in het centrum van Nijmegen kun je genieten van prachtige concerten van aansprekende artiesten. Voor deze concerten heb je een betaald entreebewijs nodig.

Klassiek goes Underground. De onderste verdieping van de parkeergarage Kelfkensbos wordt van zaterdag- tot en met maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur omgetoverd tot locatie voor unieke klassieke muziekconcerten. De toegang tot de concerten is gratis, maar reserveren is verplicht. Maximaal twee tickets per persoon.

Vier de nacht. Wanneer je wilt feesten tot diep in de nacht, betaal je voor toegang tot een aantal vaste uitgaansgelegenheden in Nijmegen entree. Deze bedragen verschillen per locatie. Voor locaties als Doornroosje en de Lindenberg heb je bovendien kaartjes nodig, die je op hun websites kunt kopen. In andere kroegen en clubs betaal je de entree vaak aan de deur.

Placeholder for Donderdag 4dfen2019 Hanenkamp CA1 9678Donderdag 4dfen2019 Hanenkamp CA1 9678

Volg Vierdaagsefeesten via Facebook & Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het programma. Organiseer je iets tijdens Vierdaagsefeesten en wil je gebruik maken van onze huisstijl? Mail ons.

Tegelijkertijd met de Vierdaagsefeesten worden van dinsdag tot en met vrijdag de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen gehouden. Wandelaars lopen deze dagen mee aan een mars van 30, 40 of 50 kilometer per dag. Langs de kant van de routes, die dwars door het centrum lopen, gaan de feesten in volle glorie door. Sterker nog, we steken de lopers graag een hart onder de riem als feestganger!

Vierdaagsefeesten 2023: 15 t/m 21 juli! Save the date!