16-22 juli 2022nijmegen

Veelgestelde vragen

Over de Vierdaagsefeesten

Wanneer en hoe laat zijn de Vierdaagsefeesten?

In 2022 zijn de Vierdaagsefeesten van 16 t/m 22 juli!

In reguliere jaren starten de buitenpodia, afhankelijk van de locatie, tussen 14.00 en 15.00 uur of tussen 18.00 en 20.00 uur. De acts op de buitenpodia eindigen op zaterdag tot en met donderdag om 00.30 uur. Op vrijdag is dit om 01.00 uur. Na afloop van de acts op de buitenpodia blijven de terrassen zonder muziek open tot 02.00 uur.

‘s Nachts gaat in sommige uitgaansgelegenheden binnenprogrammering door, de openingstijden zijn gelijk aan de reguliere afspraken gedurende het gehele jaar. Deze binnenprogrammering vind je t.z.t. onder de noemer 'Vier de Nacht' op de programmapagina.

Zijn de Vierdaagsefeesten gratis?

Voor 16 t/m 22 juli 2022 werken we aan nieuwe plannen.

De onderstaande informatie is van toepassing voor een regulier jaar:

Vierdaagsefeesten vindt plaats in het centrum van Nijmegen in de openbare ruimte, en is vrij toegankelijk. Het is zo vanzelfsprekend: ieder jaar gratis feesten en genieten van live-optredens op onze buitenlocaties tijdens de Vierdaagsefeesten. Maar helemaal kosteloos is het natuurlijk niet. Het grootste vrij toegankelijke evenement kost geld. En dat geld wordt onder andere verdiend met de drankjes die jij koopt aan de bar! Van deze drankjes worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?

Let op: sommige programma-onderdelen zijn niet gratis of moeten worden gereserveerd, zoals de concerten in de Stevenskerk en Klassiek goes Underground. Dit staat t.z.t. aangegeven op de pagina 'programma'.

Wanneer je wil feesten tot diep in de nacht, betaal je voor toegang tot een aantal vaste uitgaansgelegenheden in Nijmegen entree. Deze bedragen verschillen per locatie. Voor locaties als Doornroosje en de Lindenberg heb je bovendien kaartjes nodig, die je op hun websites kunt kopen. In andere kroegen en clubs betaal je de entree vaak aan de deur.

Worden de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse door dezelfde organisatie georganiseerd?

Nee, de Vierdaagsefeesten worden georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten en de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen door Stichting DE 4DAAGSE. De Vierdaagsefeesten duren zeven dagen en vinden regulier plaats rondom de derde dinsdag van juli, als de Vierdaagse start met het vierdaagse wandelevenement. Ook al zijn we twee verschillende organisaties, we werken op zoveel mogelijk punten met elkaar samen en trekken samen op om er een geweldig evenement van te maken!

Zomerfeesten of Vierdaagsefeesten?

Vanaf de eerste editie in 1970 heet ons evenement Zomerfeesten. Sinds 1998 gingen we verder onder de naam Vierdaagsefeesten, om de verbinding met de Vierdaagse en het unieke karakter van de feesten te benadrukken. We heten dus al ruim 20 jaar geen Zomerfeesten meer!

Wat doet stichting Vierdaagsefeesten aan duurzaamheid?

Stichting Vierdaagsefeesten is op veel vlakken bezig met duurzaamheid. Zo zijn we aangesloten bij het Plastic Pact en bij Plastic Promise. Daarnaast tref je op het evenement zelf ook verschillende duurzaamheidsinitiatieven aan, waaronder:

 • Naar circulair en schoon: beker in de zak!*
 • Milieuvriendelijker vuurwerk
 • Duurzame uitingen
 • Vangnet aan de wal
 • Watertappunten
 • Extra fietsenstallingen
 • Stroomvoorziening
 • Peeback coating

Lees hier alles over de duurzaamheidsinitiatieven van Stichting Vierdaagsefeesten.

*Waarom gebruiken jullie geen statiegeldsysteem voor de plastic bekers?

Met zoveel verschillende horecapartijen die allemaal gebruik maken van andere leveranciers, andere prijsstelling en waarvan de één wel en de ander niet met muntjes werkt, is het (nu nog) te lastig om statiegeld in te voeren. Ook is er discussie over wat nu in welke situatie het meest duurzaam is: hoogwaardig goed recyclebare softcups of hardcups die gemaakt, ingekocht, opgeslagen en hygiënisch schoongemaakt moeten worden. Wij denken dat beide alternatieven een goede, duurzame oplossing kunnen bieden, en kiezen vanwege onze omstandigheden nu voor de eerste. We blijven voortdurend in gesprek met al onze partners over nieuwe ontwikkelingen en welke stappen het beste helpen voor zo duurzaam mogelijke Vierdaagsefeesten.

Wat doet Stichting Vierdaagsefeesten aan ongewenst seksueel gedrag?

Stichting Vierdaagsefeesten is aangesloten bij de publiekscampagne Ben je oké?. Met deze campagne, een initiatief van Rutgers samen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NO THANKS!, wordt ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar gemaakt. Op festivals moeten mensen zich vrij, fijn en veilig kunnen voelen. Door de vraag “ben je oké?” te stellen aan iemand wanneer je ziet dat diegene wordt lastig gevallen, zorgen we voor elkaar en voor een fijne omgeving voor iedereen.

Lees hier meer over de campagne en laat weten dat jij oké bent!

Praktische informatie

Hoe krijg ik informatie tijdens Vierdaagsefeesten?

Tijdens de Vierdaagsefeesten vind je verspreid door het centrum een aantal lichtkranten. Wanneer er belangrijke mededelingen of calamiteiten zijn, worden deze hierop gemeld.

Wanneer je onze app hebt gedownload, ontvang je automatisch een pushbericht bij een calamiteit of grote drukte. Bovendien blijf je dan automatisch op de hoogte van actuele informatie. De app van de Vierdaagsefeesten kun je vanuit je mobiel downloaden via woov.nl/vierdaagsefeesten. Ook kun je de Vierdaagsefeesten app downloaden in de Google Play Store of in de App store.

Er zijn geen extra algemene informatiepunten in het centrum, omdat hier de afgelopen jaren weinig gebruik van werd gemaakt. Wel worden er plattegronden uitgedeeld bij het NS Station.

Nieuws en updates kun je bovendien ook volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Mocht je een vraag hebben waarvan je het antwoord niet terugvindt op onze website, neem dan contact met ons op via: info@vierdaagsefeesten.nl of telefoonnummer 024 3233163.

Hoe kan ik de stad het beste bereiken?

Omdat de stad tijdens de Vierdaagsefeesten wordt bezocht door duizenden bezoekers adviseren wij zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.

Voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Vierdaagsefeesten, kijk hier.

Is de stad rolstoeltoegankelijk?

Ja, de gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Dit houdt in dat de straten vrij zijn van verkeer en de op- en afgangen van de stoepen bedoeld voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels. In verband met veiligheid bevinden zich op de pleinen echter geen rolstoelpodia.

Drankbeleid

Mag ik mijn eigen drank meenemen naar de Vierdaagsefeesten?

Nee, dat is niet toegestaan. Op het station van Nijmegen controleert Bureau Toezicht op het meenemen van eigen drank door evenementbezoekers. Dit gebeurt ook op meerdere plekken in het centrum van Nijmegen.

Daarnaast willen we je graag uit leggen waarom het wenselijk is je drankje aan de bar te halen tijdens de Vierdaagsefeesten. Tijdens dit vrij toegankelijke evenement is iedereen welkom om te komen feesten en genieten van live optredens op bijzondere locaties. Maar helemaal kosteloos is het evenement natuurlijk niet. Van de drankjes die jij koopt aan de bar worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?

Mag ik tijdens de Vierdaagsefeesten alcohol drinken als ik jonger ben dan 18 jaar?

Nee, dat mag niet. Ook tijdens de Vierdaagsefeesten geldt NIX18: geen alcohol onder de 18 jaar.

Verloren & Gevonden

Hoe voorkom ik dat ik waardevolle spullen verlies?

 • Neem niet te veel geld mee: je kunt op heel veel plekken in de stad met PIN of zelfs contactloos betalen.
 • Draag je portemonnee niet in je achterzak, maar in een tas en/of achter een rits.
 • Draag je tas vóór je en niet naast of achter je.
 • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
 • Wees alert wanneer je geld opneemt: zakkenrollers kunnen van een afstand meekijken.
 • Let op als onbekenden je aanspreken of ‘per ongeluk’ tegen je aanbotsen. Liep iemand tegen je aan? Ga dan zo snel mogelijk na of je je spullen nog hebt.

Ik ben mijn kind kwijt of heb een kind gevonden die zijn ouders kwijt is, wat nu?

We raden ouders aan om kinderen het mobiele nummer van de ouders mee te geven. Dit kan bijvoorbeeld door het met stift op de arm van het kind te schrijven of door hen een koortje om te doen waar het nummer aan hangt.

Wat kun je het beste doen als je een kind kwijt bent of een kind hebt gevonden dat zijn ouders kwijt is?

 • Kijk nogmaals rond in de omgeving of de ouders van het kind toch niet in de buurt zijn. Check in het geval je een kind hebt gevonden, of het een telefoonnummer van de ouders bij zich draagt.
 • Wanneer dit niet het geval is, breng het kind dan naar de dichtstbijzijnde Rode Kruis post (zie plattegrond). Hier geef je (waar mogelijk) de naam van het kind, de namen van de ouders, de locatie en een signalement van het kind door. De medewerkers van de post nemen vervolgens contact op met het meldpunt Gemeente Nijmegen en zoeken uit of het kind reeds is aangemeld (op een andere locatie).
 • Ouders die hun kind kwijt zijn, gaan ook naar dichtstbijzijnde Rode Kruis post en maken een melding van het verloren kind. Meldpunt Gemeente Nijmegen zoekt vervolgens uit of het kind reeds is aangemeld.
 • Het is ook mogelijk dat het kind naar de dichtstbijzijnde bar(medewerker), beveiliger of het podium is gelopen. Kijk of het kind hier is.

Ik ben mijn fiets kwijt, wat nu?

Kijk eerst op de website van AFAC of de fiets is meegenomen, omdat hij niet in het fietsenrek geparkeerd stond. Check ook www.verlorenofgevonden.nl.

Denk je dat jouw fiets is gestolen? Meld het dan bij de politie.

Ik ben iets verloren of heb iets gevonden, wat nu?

Wanneer je iets bent verloren, kun je de website www.iLost.nl raadplegen. Als het verloren voorwerp hier (nog) niet op staat, kun je er een melding maken. Gevonden voorwerpen die bij de gemeente Nijmegen worden ingeleverd, staan de volgende dag op iLost.

Denk je dat hetgeen dat je kwijt bent, is gestolen? Meld het dan bij de politie.

Wanneer je iets hebt gevonden in Nijmegen, kun je dat het beste melden op de website www.iLost.nl. Bewaar het tijdelijk thuis, zodat het veilig ligt. Degene die het voorwerp kwijt is, zal op deze site een melding maken van het vermiste voorwerp.

Je kunt het voorwerp ook van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur inleveren bij de Stadswinkel van de Gemeente Nijmegen (Mariënburg 30).

Het centrum van Nijmegen

Gaat de weekmarkt op zaterdag en maandag door tijdens de Vierdaagsefeesten?

Ja, ook tijdens de Vierdaagsefeesten gaat de weekmarkt door. Op zaterdag en maandag staan de kramen in de Augustijnenstraat, de Grote Markt, de Burchtstraat en de St. Jorisstraat (op de rijbaan bij Kelfkensbos) van 09.00 tot circa 16.00 uur.

Zijn de winkels in het centrum van Nijmegen open tijdens de Vierdaagsefeesten?

Ja, de winkels zijn bijna alle dagen open, ook op zondag. Kijk voor de openingstijden per winkel op intonijmegen.nl.

Richtlijnen voor winkelopeningstijden:

 • Za 09.00 uur – 17.00 uur
 • Zo 12.00 uur – 17.00 uur (koopzondag)
 • Ma 11.00 uur – 18.00 uur
 • Di 09.00 uur – 18.00 uur
 • Wo 09.00 uur – 18.00 uur
 • Do 09.00 uur – 21.00 uur (koopavond)
 • Vrij 09.00 uur – 21.00 uur (sommige winkels gesloten bij 4Daagse intocht)