Veelgestelde vragen

Wij als organisatie kunnen blijven praten over het grootste feest van het jaar. Daarom, maar ook om ons te blijven ontwikkelen, willen we graag vragen horen en actief betrokken zijn in het zoeken naar oplossingen als er klachten zijn. We hebben een overzicht gemaakt met veel gestelde vragen.

Waar kan ik terecht met klachten tijdens Vierdaagsefeesten?

Voor klachten tijdens Vierdaagsefeesten kunt u contact opnemen met Gemeente Nijmegen via: 14 024 of via de website www.nijmegen.nl/vierdaagse

Dit telefoonnummer is iedere Vierdaagsefeestendag bereikbaar tussen 09.00 – 01.00 en op vrijdag tussen 09.00 – 01.30.

Heeft u klachten buiten de openingstijden van deze klachtenlijn, neem dan direct contact op met Politie district stad Nijmegen via: 0900 – 8844.

De organisatie van Vierdaagsefeesten is bereikbaar via info@vierdaagsefeesten.nl of via 024 – 323 31 63  op zaterdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Na 17.00 uur graag contact opnemen via de mail of via het meldpunt van de gemeente Nijmegen: 14 024.

Wie regelt de bemensing bij de afzettingen?

Dit wordt gedaan door Vierdaagsefeesten.

Ik heb een vergunning voor een parkeerplaats binnen de afzettingen van de binnenstad tijdens Vierdaagsefeesten, kan ik daar gewoon parkeren?

Ja.

Mag mijn bezoek met de bezoekersvergunning parkeren binnen de afzettingen?

Tot 12.00 uur kan iedereen het centrum in rijden en parkeren daar waar toegestaan, ook bezoek van bewoners. (M.u.v. de wegen die afgesloten zijn i.v.m. de doortocht van de wandelmarsen.) Wanneer men voor 12 uur het centrum in rijdt kan je met een bezoekersvergunning parkeren en later op de dag wegrijden indien gewenst.

Na 12.00 uur komen bezoekers (ook bezoekers met een bezoekersvergunning van centrumbewoners) niet voorbij de afsluiting. Vanaf dit tijdstip kunnen deze bezoekers uitwijken naar een andere zone (als daar ruimte is) en ook betalen via de bezoekersvergunning.

Wil de Vierdaagsefeesten meer bezoekers?

Nee, we vinden het evenement groot genoeg zo. Meer bezoekers is geen doel an sich. We willen wel graag meer dagprogrammering met kunst, theater en kinderoptredens. We gaan voor meer diversiteit en meer kwaliteit.

Hoe wordt de programmering van Vierdaagsefeesten bepaald?

De programmering wordt gemaakt op basis van ‘voor ieder wat wils’. Vierdaagsefeesten zijn er voor iedereen, dus moet er ook muziek en vermaak zijn voor iedereen. Bovendien wordt er rekening gehouden met te verwachten drukte/opkomst.

Komt alle programmering dan in aanmerking voor een locatie?

Nee, we vinden dat er nu voldoende evenementenpleinen zijn. Daarnaast is er niet voor alle programmering een plek omdat we ook diversiteit willen. Soms is programmering niet geschikt voor de openbare ruimte en soms trekt programmering doelgroepen aan die we niet kunnen faciliteren. Hier houden we allemaal rekening mee.

Wie verzorgt het horecapersoneel tijdens de Vierdaagsefeesten in de binnenstad van Nijmegen?

Als organisator van Vierdaagsefeesten hebben wij niets te maken met het inhuren of verschaffen van horecapersoneel. Deze taak ligt bij de horecazaken zelf.

Waarom doen jullie al die duurzaamheidsinspanningen?

Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid. Iedereen vindt het ondertussen normaal dat veiligheid een belangrijke voorwaarde is voor het organiseren van een evenement. Wij geloven dat het net zo belangrijk is om iets duurzaam te organiseren.