Veelgestelde vragen
Over de Vierdaagsefeesten
Wanneer en hoe laat zijn de Vierdaagsefeesten 2025?
We vieren de Vierdaagsefeesten van 12 t/m 18 juli 2025!
De buitenpodia starten, afhankelijk van de locatie, tussen 14.00 en 15.00 uur of tussen 18.00 en 20.00 uur. De acts op de buitenpodia eindigen op zaterdag tot en met donderdag om 00.30 uur. Op vrijdag is dit om 01.00 uur. Na afloop van de acts blijven de terrassen zonder muziek open tot 02.00 uur.
‘s Nachts gaat in sommige uitgaansgelegenheden binnenprogrammering door, de openingstijden zijn gelijk aan de reguliere afspraken gedurende het gehele jaar. Deze binnenprogrammering is opgenomen in ons programma.
Zijn de Vierdaagsefeesten gratis?
Ja, de Vierdaagsefeesten vinden plaats in het centrum van Nijmegen in de openbare ruimte en zijn vrij toegankelijk. Maar let op: sommige programma-onderdelen zijn niet gratis of moet voor worden gereserveerd. Dit staat, indien van toepassing, aangegeven bij het Vierdaagsefeesten 'programma'. Dat geldt ook voor het aansluitende nachtprogramma van de uitgaansgelegenheden in Nijmegen.
Ook al zijn de Vierdaagsefeesten gratis, ze zijn niet voor niets. Ruim 1000 artiesten programmeren op ruim 40 podia, en alles eromheen organiseren, dat kost uiteraard geld. En dat geld wordt verdiend met de drankjes die jij koopt aan de bar! Dus koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?
Worden de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse door dezelfde organisatie georganiseerd?
Nee, de Vierdaagsefeesten worden georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten en de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen door Stichting DE 4DAAGSE. De Vierdaagsefeesten duren zeven dagen en vinden regulier plaats rondom de derde dinsdag van juli, als de Vierdaagse start met het vierdaagse wandelevenement. Uiteraard werken we op zoveel mogelijk punten met elkaar samen om er een geweldig evenement van te maken!
Zomerfeesten of Vierdaagsefeesten?
Vanaf de eerste editie in 1970 heet ons evenement Zomerfeesten. Sinds 1998 gingen we verder onder de naam Vierdaagsefeesten, om de verbinding met de Vierdaagse en het unieke karakter van de feesten te benadrukken.
Menig dorp of stad heeft z'n eigen Zomerfeesten, maar er is maar één Vierdaagsefeesten.
Hoe kan ik me aanmelden als artiest op Vierdaagsefeesten?
Je kan je als artiest of orkest alvast aanmelden voor de Vierdaagsefeesten 2024. Klik hier voor meer informatie.
Wat zijn de huisregels van de Vierdaagsefeesten?
Huisregels
1. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Door de consumpties die je bij ons koopt houden we de Vierdaagsefeesten gratis.
2. Bij de aankoop van je eerste drankje betaal je eenmalig € 0,50 als milieubijdrage voor de beker. Bij elke volgende bestelling betaal je alleen de consumptieprijs, als je je gebruikte beker weer inlevert. In de hele stad worden dezelfde bekers gebruikt, te herkennen aan het Vierdaagsefeesten-logo in de rand. Je kunt je beker dus bij een buitenbar of terras inwisselen voor een nieuwe. Het maakt niet uit of de beker opgevouwen of gescheurd terugkomt naar de bar, als deze maar niet onder het zand of ander vuil zit. Dan kan de beker namelijk niet meer goed worden gerecycled. Breng óók je laatste beker terug naar de bar, zodat er nieuwe bekers van kunnen worden gemaakt. Een beker is niet inwisselbaar voor geld. Je kunt je beker mee naar huis nemen en de volgende dag (opnieuw) inwisselen. Bekijk de infographic.
3. Houd Nijmegen fris en schoon: lever je bekers in bij de bar, gooi afval in de afvalbakken en maak gebruik van de toiletten (wildplassen wordt beboet met €160). Tip: koop een polsbandje! Zo heb je voor 12 euro de hele week gratis toegang tot de toiletten.
4. Naast blikjes en glaswerk is het ook niet toegestaan om vuurwerk, lachgas, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen mee te brengen.
5. In het kader van de veiligheid kun je gecontroleerd/gefouilleerd worden. We kunnen je vragen om een geldig legitimatiebewijs.
6. Tijdens de Vierdaagsefeesten kunnen beeld- en geluidsopnamen gemaakt worden waarop jij te zien bent, zowel in het kader van openbare orde en veiligheid als voor promotionele doeleinden. Omdat je je bevindt op een evenement in de openbare ruimte geef je hier bij aanwezigheid op de Feesten automatisch toestemming voor.
7. Het is niet toegestaan om evenementen, goede doelen, organisaties of merken te promoten op het festivalterrein of in de direct nabije omgeving, op wat voor wijze dan ook, tenzij met schriftelijke toestemming van Stichting Vierdaagsefeesten.
8. Alcoholgebruik onder de 18 jaar is niet toegestaan. Er geldt een zero-tolerance beleid op gebied van drugs, agressie, bedreiging en dronkenschap. Het dreigen met- en gebruiken van geweld, discriminerende opmerkingen of gebaren, aanstootgevende kleding, intimiderende samenscholing en seksuele intimidatie wordt niet getolereerd.
9. Het is verboden op podia, in tenten en in stellingen van het festival te klimmen of andere vernielingen aan te richten.
10. Fietsen en andere voertuigen alleen parkeren op de aangewezen plaatsen.
11. Het bijwonen van het evenement is geheel op je eigen risico.
12. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
Praktische informatie
Waar kan ik de app van de Vierdaagsefeesten downloaden?
Geen keuzestress meer, programma & plattegrond altijd direct bij de hand en meteen op de hoogte van de laatste updates. Dat wil jij toch ook? Je kan onze app nu via je mobiel hier downloaden of direct in de App Store of Play Store als je zoekt op Vierdaagsefeesten Nijmegen.
Wat kan ik met de app?
- Maak je eigen homepage met favoriete podia, optredens en foodspots
- Krijg toegang tot exclusieve deals voorafgaand en tijdens de feesten
- Deel jouw persoonlijke blokkenschema met je vrienden
- Highlight je ‘must-sees’ binnen je favorieten
- Gebruik de druktemeter om een rustigere plek te vinden
- Filter op de plattegrond wat jij zoekt en zie wie nu waar speelt
- Kies welke meldingen je wilt ontvangen en ben als eerste op de hoogte
Hoe krijg ik informatie tijdens Vierdaagsefeesten?
Wanneer je onze app hebt gedownload ontvang je, na toestemming, een pushbericht bij een calamiteit of grote drukte. Bovendien blijf je dan automatisch op de hoogte van actuele informatie. Je kunt de Vierdaagsefeesten app downloaden in de Google Play Store of in de App store.
Nieuws en updates kun je ook volgen via Instagram, Facebook en X.
Tevens zijn er tijdens Vierdaagsefeesten verspreid door het centrum een aantal lichtkranten. Wanneer er belangrijke mededelingen of calamiteiten zijn, worden deze hierop gemeld.
Liever een fysiek programmaboekje? Die zijn te vinden bij horeca en openbare gelegenheden in de stad, en daarnaast tijdens de Vierdaagsefeesten verkrijgbaar bij onze merchandisestand, op het einde van de Burchtstraat richting Kelfkensbos.
Praktische informatie voor binnenstadsbewoners hebben wij in het bewonersinfoboekje verzameld.
Hoe kan ik de stad het beste bereiken?
Omdat de stad tijdens de Vierdaagsefeesten wordt bezocht door duizenden bezoekers adviseren wij zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.
Voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Vierdaagsefeesten, kijk hier.
Kan ik pinnen aan de bar tijdens de Vierdaagsefeesten?
Ja, op de meeste plekken in het centrum kun je pinnen aan de bar. Sommige locaties zijn pin-only.
Waar vind ik toiletten?
Alle toiletten vind je gemakkelijk op onze plattegrond. Klik bij de plattegrond op 'praktisch' en vervolgens op 'toiletten'.
Is de stad rolstoeltoegankelijk?
Ja, de gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Dit houdt in dat de straten vrij zijn van verkeer en de op- en afgangen van de stoepen bedoeld voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels.
Waar kan ik tijdens Vierdaagsefeesten terecht met klachten?
Voor vragen en klachten tijdens de Vierdaagsefeesten kun je het formulier downloaden op de website van de gemeente. Ook kun je contact opnemen met:
- Stichting Vierdaagsefeesten via 024-3233163 of [email protected]
Telefonisch bereikbaar op: zaterdag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur - Gemeente Nijmegen via 14024 of [email protected]
Telefonisch bereikbaar op: zaterdag en zondag van 12.00 tot 01.00 uur. Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 01.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 01.30 uur.
Na 01.00 uur (en na 01.30 uur op vrijdag) kun je direct contact opnemen met Politie district stad Nijmegen via 0900-8844.
Voor vragen of klachten over de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen kun je contact opnemen met Stichting DE 4DAAGSE via [email protected] of met de gemeente Nijmegen.
Waar kan ik naar een mindervalide toilet?
Dit jaar zijn het aantal mindervalide toiletten verdubbeld, je vindt ze op de plattegrond.
- Station Perron
- Ramblas
- Bisschop Hamerstraat
- Faberplein
- Klein Mariënburg
- LUX
- Marikenstraat
- Gruitberg
- Mr Hermanstraat
- Plein ’44
- Scheidemakershof (Van Ouds)
- Kronenburgpark
- The Outdoor Club
- Kelfkensbosgarage
- Kelfkensbos (Credible)
- Kelfkensbos (festival)
- Matrixx at the Park
- Valkhof
- Voerweg Club voerweg
- Kaaij
- Matrixx live aan de Kade
- Smaakmarkt
- Veurlent
Daarnaast zijn er diverse horecazaken in Nijmegen die hun toilet beschikbaar stellen voor bezoekers deze zijn te vinden op intonijmegen.com/toilet.
Wat doet de Vierdaagsefeesten aan ongewenst seksueel gedrag?
Wij ondersteunen de campagne 'Ben je oké?'
Met deze campagne wordt ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar gemaakt. Uit een opinieonderzoek door EenVandaag in samenwerking met Festileaks (juni 2018) blijkt namelijk dat 48% van de vrouwelijke festivalbezoekers wel eens ongewenst seksueel gedrag meemaakt. Ook 9% van de mannelijke festivalbezoekers geeft aan negatieve ervaringen te hebben met dit soort gedrag. Daar willen we een stokje voor steken. Op festivals moeten mensen zich vrij, fijn en veilig kunnen voelen. Want ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet tijdens de Vierdaagsefeesten.
Zie jij dat iemand lastig gevallen wordt en vertrouw je de situatie niet? Vraag ‘Ben je oké?’ en maak het gedrag bespreekbaar. Zo zorgen we voor elkaar en voor een fijne omgeving voor iedereen.
Kan ik ergens kolven tijdens de Vierdaagsefeesten?
Dit kan het beste bij de rolstoeltoegankelijke toiletten. Bekijk deze toiletten hier.
Zijn er lockers aanwezig?
Ja, deze zijn te gebruiken bij de stadsgarderobe van Nijmegen. Tijdens de Feesten zijn de kluisjes geopend vanaf 16:00 tot 05:00.
Adres: Molenstraat 99
Is er een minimumleeftijd om de Feesten te bezoeken?
De Vierdaagsefeesten zijn voor iedereen en alle leeftijden. Er zit dus geen minimumleeftijd verbonden aan het bezoeken van de Feesten. Er is programmering voor alle leeftijden
De wettelijke alcoholleeftijd wordt gehanteerd en bij de bar kan om legitimatiebewijs worden gevraagd.
Mag ik foto's maken tijdens de Vierdaagsefeesten?
Voor privé gebruik mag je foto's maken tijdens de Vierdaagsefeesten. Ben je van plan om de foto's te publiceren? Hiervoor moet je een perspas aanvragen via [email protected].
Waar kan ik mijn fiets kwijt?
Kom je met de fiets naar de Vierdaagsefeesten? Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn er 10.000 extra fietsenstallingen bijgeplaatst. De fietsenstallingen vind je gemakkelijk via onze plattegrond op de website en in de app.
Werken jullie met een muntensysteem?
Nee, wij werken niet met een muntensysteem. Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je zowel contant als met cash betalen. Sommige locaties zijn pin-only.
Zijn er tijdens de Feesten watertappunten?
Zeker! Bekijk onze plattegrond en filter op 'watertappunten'. Zo zie je in een oogopslag waar de watertappunten zich bevinden.
Wat moet je doen als je zelf, of als je ziet dat iemand, wordt lastiggevallen?
Als je denkt dat iemand wordt lastiggevallen, vraag dan: 'Ben je oké?' Spreek de beveiliging of barpersoneel aan, als je hulp nodig hebt.
Zijn de Vierdaagsefeesten overdekt?
De Vierdaagsefeesten zijn grotendeels een openluchtfestival in de gehele binnenstad van Nijmegen. Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn echter veel schuilplaatsen beschikbaar waar je uit de zon of regen kunt staan. Geen reden dus om thuis te blijven in de hitte of regen! Tijdens de Vierdaagsefeesten plaatsen wij dagelijks een weerupdate op onze socials, zodat jij voorbereid naar de stad kunt komen. Op onze plattegrond vind je kluisjes (beperkt in aantal) waar je jouw spullen kunt achterlaten. Of als je het 's avonds koud krijgt, koop dan een leuke Vierdaagsefeesten hoodie bij onze merchandise stand in de Burchtstraat!
Sommige concerten of lezingen vinden plaats op binnenlocaties. Vaak is hiervoor een ticket of reservering nodig. Dit wordt aangegeven bij het specifieke programma.
Na afloop van de programmering (om 00.30 uur of op vrijdag om 01.00 uur) kun je verder feesten in de verschillende kroegen en uitgaansgelegenheden van Nijmegen.
Duurzaamheid
Wat doet Vierdaagsefeesten aan duurzaamheid?
We zijn op veel vlakken bezig met duurzaamheid. De energie is bijna volledig lokaal opgewekte groene stroom. Op de paar plekken waar de vaste stroomaansluitingen niet toereikend zijn, werken we met batterijen (opgeladen met duurzame stroom) of bio-diesel generatoren.
Verder hebben we een aantal circulaire toiletvoorzieningen en een circulair bekersysteem om de hoeveelheid afval terug te dringen. Al het ingezamelde afval wordt nagescheiden voor recycling. Verder brengen we in kaart hoeveel CO2 er op je bord ligt middels de Klimato tool. Ook stimuleren en faciliteren we onze bezoekers om met de fiets of het OV te komen.
We zijn aangesloten bij de Green Deal Circular Festivals en Plastic Pact. Lees hier alles over onze duurzaamheidsinitiatieven en hoe jij hierbij kunt helpen!
Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze duurzaamheidspagina.
Duurzaamheid en vuurwerk, hoe rijmen jullie dat?
Wij werken al jaren met minder milieubelastend vuurwerk. Dit ecologische vuurwerk is beperkt in fijnstoffen en zware metalen. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot van het vuurwerk volledig gecompenseerd middels een duurzaamheidscertificaat bij Trees for All.
Maar liever zien wij het dat compenseren niet nodig is en we minder CO2 uitstoten. Daarom zullen we voor editie 2025 opnieuw inventariseren of er alternatieven voor vuurwerk voor handen zijn, bijv. drones of lasershows. Wil jij als partner of sponsor dit met ons mogelijk maken, neem dan vooral contact met ons op!
Drankbeleid
Mag ik mijn eigen drank meenemen naar de Vierdaagsefeesten?
Nee, dat is niet toegestaan en op diverse locaties wordt gecontroleerd op het meenemen van eigen drank door evenementbezoekers.
We zijn een vrij toegankelijk evenement, waarop iedereen welkom is om te komen feesten en genieten van live optredens op bijzondere locaties. Maar kosteloos is het evenement natuurlijk niet. Van de drankjes die jij koopt aan de bar worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?
Het circulaire bekersysteem
Wat houdt het bekersysteem precies in?
Bij de aankoop van je eerste drankje betaal je eenmalig € 0,50 als milieubijdrage voor de beker. Bij elke volgende bestelling betaal je alleen de consumptieprijs, als je je gebruikte beker weer inlevert. In de hele stad worden dezelfde bekers gebruikt, te herkennen aan het Vierdaagsefeesten-logo in de rand. Je kunt je beker dus bij een buitenbar of terras inwisselen voor een nieuwe. Het maakt niet uit of de beker opgevouwen of gescheurd terugkomt naar de bar, als deze maar niet onder het zand of ander vuil zit. Dan kan de beker namelijk niet meer goed worden gerecycled.
Breng óók je laatste beker terug naar de bar, zodat er nieuwe bekers van kunnen worden gemaakt. Een beker is niet inwisselbaar voor geld. Je kunt je beker mee naar huis nemen en de volgende dag (opnieuw) inwisselen. Lees meer of Bekijk de infographic.
Sommige terrassen maken gebruik van hardcups, dit is ook mogelijk. Hier zit geen milieubijdrage op, de circulaire beker van de VierDaagseFeesten kan hier niet ingeleverd worden.
Waarom is dit bekersysteem ingevoerd?
De enorme afvalberg van plastic bekers op straat tijdens en na de Vierdaagsefeesten is ons al jaren een doorn in het oog. Dit past niet bij onze duurzaamheidsambities. Daarom werken we sinds 2022 met één duidelijk systeem voor de hele stad.
Hiermee lopen we vooruit op recente wetgeving, welke vanaf januari 2024 het gebruik van plastic wegwerpbekers zonder circulair systeem verbiedt. Het is uniek in Nederland en een hele prestatie dat we met zo veel verschillende ondernemers op zo’n groots, open evenement allemaal hetzelfde systeem gebruiken!
Wie doen er allemaal mee met dit systeem?
Alle podia en terrassen in de stad doen tijdens de Vierdaagsfeesten mee aan dit systeem. De 4Daagse doen ook mee, dit betekent dat ook op de Wedren en Heumensoord deze beker wordt gebruikt. Er is een aantal terrassen die herbruikbare hardcups gebruiken, deze bekers blijven op het terras en worden daar afgewassen voor nieuw gebruik.
De circulaire beker op de Vierdaagsefeesten wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.: Gemeente Nijmegen, CircularPET, DAR, Paardekooper.
Waarom moet ik extra betalen voor mijn eerste drankje?
Het is belangrijk dat de bekers weer schoon terugkomen bij de bar, uit onderzoek blijkt dat dit het best te realiseren is door kosten te berekenen voor de beker. Bij de vaststelling van het bedrag van € 0,50 is rekening gehouden met het feit dat het voldoende moet stimuleren de beker terug te brengen. Tegelijkertijd willen we het bedrag niet te hoog maken om er zo voor te zorgen dat de feesten voor iedereen toegankelijk blijven. Niet alleen de bezoeker betaalt extra, ook de podia en terrassen betalen meer voor de inkoop van de beker en organisatie van het systeem.
Waarom gebruiken jullie geen token, bekermunt of statiegeld?
Op veel festivals die op afgesloten terrein plaatsvinden worden soms tokens of bekermunten uitgedeeld. Als je je beker dan even kwijt wilt, kun je hem omruilen voor een muntje. Bij de Vierdaagsefeesten is er echter niet één entree en het festivalterrein erg groot. Dit maakt het lastig om op een centraal punt tokens aan te bieden. Ook zijn wij een volledig gratis evenement en kunnen we de kosten van een tokensysteem zo niet doorberekenen in de entreeprijs.
Implementatie van statiegeld is praktisch niet uitvoerbaar voor een evenement met veel verschillende ondernemers zonder gezamenlijk kassasysteem. We kunnen dan niet verrekenen wie er te veel statiegeld heeft terugbetaald en wie te weinig. Bovendien zouden dan de ondernemers die aan de rand van de stad of dicht bij het station zitten, onevenredig meer werk hebben aan het systeem. Ook zou teruggave van de € 0,50 betekenen dat barren veel cash moeten hebben of vaak kleine bedragen moeten terugpinnen. Wanneer de bekers een financiële waarde vertegenwoordigen, wordt bovendien het systeem fraudegevoeliger, is er meer kans op het wegnemen van bekers achter de barren, om ze vervolgens in te wisselen voor geld.
We begrijpen het ongemak van steeds de beker bij je te moeten dragen. Je mag hem wel opvouwen en in je broekzak dragen, een kapotte beker is nog steeds in te wisselen bij de bar.
Waarom een softcup en geen herbruikbare hardcup?
Omdat voor de Vierdaagsefeesten de herbruikbare hardcup beker te veel nadelen kent op het gebied van hygiëne, beschikbaarheid in grote hoeveelheden en logistiek, gebruiken we single-use softcup bekers die worden gerecycled.
We hebben onderzocht of de hardcup mogelijk is, maar met name het inrichten van een efficiënt wasproces en de logistieke bevoorrading is voor de Vierdaagsefeesten met beperkte ruimte in de stad een probleem. Daarnaast zijn er andere uitdagingen zoals een niet eenduidig kassasysteem door de vele verschillende ondernemers, geen gezamenlijke entree en uitdagingen bij het inrichten van een retour van de hardcup bekers.
Een aantal terrassen werkt wel met hardcups, omdat zij dat systeem al eerder hadden ingevoerd. Als zij de bekers zelf kunnen reinigen, is dit een duurzame oplossing en daarom ook toegestaan tijdens de Vierdaagsefeesten. Gebruik van glaswerk is tijdens de feesten vanwege veiligheid buiten verboden.
Mag ik mijn eigen herbruikbare beker meenemen?
Dit vinden we een heel sympathiek idee, maar voor de diverse barren in de stad is dit niet praktisch. Zo weet het barpersoneel dan niet goed hoe vol de glazen moeten en niet alle bekers passen goed onder de gebruikte tapsystemen. Daarnaast kan het personeel de beker niet reinigen.
Vrienden- en festivalbandjes
Wat kan ik met een vrienden- of festivalbandje?
Van 13 juli tot en met 19 juli kun je samen met andere bezoekers genieten van de voordelen die deze vrienden- en festivalbandjes met zich meebrengen: zeven dagen lang onbeperkt toegang tot de toiletten en elke dag een ander exclusief programma. Wil je jouw favoriete festival extra ondersteunen? Word dan Vriend van de Feesten en ontvang een vriendenbandje!
Twee soorten bandjes
Er zijn dus twee soorten bandjes: een festivalbandje kost 12 euro en een vriendenbandje 36 euro. Het vriendenbandje heeft dezelfde voordelen als het festivalbandje: toegang tot de toiletten en extra programma. Daarnaast biedt het vriendenbandje nog eens 10% korting op merchandise. Dit bandje is er voor iedereen die de Vierdaagsefeesten een warm hart toedraagt en die wil bijdragen aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Bovendien gaat 5% van de opbrengst van het Vriendenprogramma naar Maatjes, ons goede doel van 2024.
Toiletten
De bandjes zijn geldig bij alle toiletten bij alle podia, of je nu naar Matrixx at the Park, Stadseiland Stek of de Ramblas gaat. Ook vind je voldoende toiletten tussen de podia in, zoals tegenover het Centraal Station. De toiletten vind je op de plattegrond. Hoe meer mensen een festival- of vriendenbandje gebruiken, hoe sneller de doorstroom bij de ingang van de toiletten: je hoeft dan niet meer af te rekenen, maar kunt snel je bandje laten zien. Let op: dit betekend niet dat je voorrang krijgt bij de toiletten.
Polsbandjesprogramma
Met een festivalbandje of vriendenbandje heb je, naast toegang tot de toiletten, ook dagelijks toegang tot een exclusief extra programma, steeds van 14.00 – 22.00 uur, op een andere locatie in de stad. Het programma bekijk je hier.
Shop jouw polsbandje hier!
Mijn bandje zit te strak of moet af voor mijn werk, wat nu?
De veiligheidssluiting van je bandje werkt één kant op: eenmaal aangetrokken kun je deze niet zelf losser maken. Dit werkt zo omdat het bandje op deze manier niet overdraagbaar is. Heb je het bandje per ongeluk te strak aangetrokken? Kom dan tijdens de feesten naar onze merchandisestand in de Burchtstraat, dan knippen wij 'm af en krijg je een nieuwe.
Alléén wanneer je het bandje niet zeven dagen lang om kunt houden omdat je bijvoorbeeld in de zorg werkt, geldt dat je je bandje zelf mag afknippen en mag omwisselen voor een nieuwe bij onze merchandisestand, dagelijks open tussen 15.00 uur en 23.00 uur tijdens de Vierdaagsefeesten. Wij kunnen hierbij om bewijs vragen dat je verhaal ondersteunt.
Bij welke binnenlocaties kan ik naar het toilet met mijn vrienden- of festivalbandje?
Naast alle buitenlocaties loop je op deze binnenlocaties gratis door met je bandje:
- LUX* (Mariënburgplein)
- Credible, Café Royal (Hertogstraat)
- De Waagh (Grote Markt)
- De Bieb, Club Novia, Stretto, Bar 2, Drie Gezusters, Heidi's Ski Hut (Molenstraat)
- Feestcafé de Gezelligheid, Terra Rossa (Bloemerstraat)
- De Regenboog (Van Welderenstraat)
- Waalkade centraal (Waalkade)
- Freddy's, Sjors en Sjimmie, De Opera (Koningsplein)
- Broodje Horeca (Mariënburgstraat)
- Blonde Pater (Houtstraat)
*LUX heeft ook een mindervalidetoilet.
Waar kan ik mijn polsbandje ophalen?
Tijdens de aanloop van de Vierdaagsefeesten kan je je polsbandje ophalen bij diverse locaties in de stad. Hieronder vind je een overzicht van alle afhaallocaties:
Afhaallocaties vanaf dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juli:
Let op: op vrijdag 12 juli heb je tot 20:00 de tijd om je polsbandje op te halen. Daarna is het niet meer mogelijk om bij de bovenstaande locaties je polsbandje af te halen.
De ophaaltijden zijn gelijk aan de reguliere openingstijden van de locaties.
Vanaf zaterdag 13 juli:
Vanaf zaterdag 13 juli kunnen polsbandjes worden opgehaald bij alle buitentoiletten van de Vierdaagsefeesten en de merchandisestands op de Ramblas en Burchtstraat.
Openingstijden:
Merchandise Burchstraat
- Zaterdag: 12:00 – 23:00
- Zondag: 12:00 – 22:00
- Maandag: 15:00 – 23:00
- Dinsdag: 15:00 – 23:00
- Woensdag: 12:00 – 23:00
- Donderdag: 15:00 – 23:00
- Vrijdag: 15:00 – 22:00
Ramblas (Van Schaekmathonsingel)
- Zaterdag: 12:00 – 21:00
- Zondag: 12:00 – 21:00
- Maandag: 14:00 – 21:00
Mag iemand anders mijn bestelling ophalen?
Heb je een bestelling geplaatst, maar lukt het niet om jouw bestelling op te halen? Dan mag iemand anders dit voor je doen. Zorg dat diegene jouw bestelgegevens heeft (QR-code) en het komt helemaal goed!
Ik heb geen QR code ontvangen waarmee ik mijn polsbandje kan ophalen. Wat moet ik nu doen?
Heb je geen QR code in je mail ontvangen? Check dan eerst of de mail niet in je spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met [email protected]. Wij helpen je zo snel mogelijk.
Verloren & Gevonden
Ik ben mijn kind kwijt of heb een kind gevonden dat zijn ouders kwijt is, wat nu?
We raden ouders aan om kinderen het mobiele nummer van de ouders/verzorgers mee te geven, bijvoorbeeld aan een ketting of geschreven op de arm.
Wat kun je het beste doen als je een kind kwijt bent of een kind hebt gevonden dat zijn ouders kwijt is?
- Kijk nogmaals rond in de omgeving of de ouders van het kind toch niet in de buurt zijn. Check in het geval je een kind hebt gevonden, of het een telefoonnummer van de ouders bij zich draagt.
- Wanneer dit niet het geval is, breng het kind dan naar de dichtstbijzijnde Rode Kruis post (zie plattegrond). Hier geef je (waar mogelijk) de naam van het kind, de namen van de ouders, de locatie en een signalement van het kind door. De medewerkers van de post nemen vervolgens contact op met het meldpunt Gemeente Nijmegen en zoeken uit of het kind reeds is aangemeld (op een andere locatie).
- Ouders die hun kind kwijt zijn, gaan ook naar dichtstbijzijnde Rode Kruis post en maken een melding van het verloren kind. Meldpunt Gemeente Nijmegen zoekt vervolgens uit of het kind reeds is aangemeld.
- Het is ook mogelijk dat het kind naar de dichtstbijzijnde bar(medewerker), beveiliger of het podium is gelopen. Kijk of het kind hier is.
Ik ben mijn fiets kwijt, wat nu?
Kijk eerst op de website van AFAC of de fiets is meegenomen, omdat hij niet in het fietsenrek geparkeerd stond. Check ook www.verlorenofgevonden.nl.
Denk je dat jouw fiets is gestolen? Meld het dan bij de politie.
Ik ben iets verloren of heb iets gevonden, wat nu?
Wanneer je iets bent verloren, kun je de website www.iLost.nl raadplegen. Als het verloren voorwerp hier (nog) niet op staat, kun je er een melding maken. Gevonden voorwerpen die bij de gemeente Nijmegen worden ingeleverd, staan de volgende dag op iLost.
Denk je dat hetgeen dat je kwijt bent, is gestolen? Meld het dan bij de politie.
Wanneer je iets hebt gevonden in Nijmegen, kun je dat het beste melden op de website www.iLost.nl. Bewaar het tijdelijk thuis, zodat het veilig ligt. Degene die het voorwerp kwijt is, zal op deze site een melding maken van het vermiste voorwerp.
Je kunt het voorwerp ook inleveren bij de Stadswinkel van de Gemeente Nijmegen (Mariënburg 30).
Het centrum van Nijmegen
Is er weekmarkt op zaterdag en maandag tijdens de Vierdaagsefeesten?
Ja, ook tijdens de Vierdaagsefeesten gaat de weekmarkt door. Op zaterdag en maandag staat de weekmarkt op de Grote Markt en de Burchtstraat van 09:00 tot circa 17:00. De weekmarkt op Kelfkensbos is van 09:00 tot 14:00. Op zaterdag 20 juli 2024 is er géén markt in verband met afbouwen van de Vierdaagsefeesten.
Zijn de winkels in het centrum open tijdens de Vierdaagsefeesten?
Ja, de winkels zijn geopend, ook op zondag. Kijk voor de openingstijden per winkel op intonijmegen.com.
Richtlijnen voor winkelopeningstijden:
- Za 09.00 uur – 17.00 uur
- Zo 12.00 uur – 17.00 uur (koopzondag)
- Ma 11.00 uur – 18.00 uur
- Di 09.00 uur – 18.00 uur
- Wo 09.00 uur – 18.00 uur
- Do 09.00 uur – 21.00 uur (koopavond)
- Vrij 09.00 uur – 21.00 uur (de meeste winkels zijn gesloten i.v.m. 4Daagse intocht)