bereikbaarheid

Omdat de stad tijdens Vierdaagsefeesten wordt bezocht door duizenden bezoekers adviseren wij om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.
We zetten alles op alles om bezoekers ten tijde van Vierdaagsefeesten op een zo duurzaam mogelijke manier naar de binnenstad van Nijmegen te laten komen.
NS ondersteunt dit initiatief en maakt per spoor reizen aantrekkelijk met het NS Vierdaagseretour.

Via 9292.nl kan eenvoudig een reis gepland worden van deur tot deur met alle vormen van openbaar vervoer. Actuele halte- en stationtijden worden getoond. Het reisadvies is eenvoudig samen te stellen van en naar een treinstation, postcode of adres met trein en bus. Smartphones kunnen gebruik maken van de 9292-app. Daarnaast is de reisplanner ook bereikbaar via 0900-9292.

Openbaar vervoer

Per trein

U kunt de stad tijdens Vierdaagsefeesten het beste bereiken met het openbaar vervoer. Tijdens Vierdaagsefeesten worden extra (nacht-) treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van en naar Nijmegen.

Met de trein naar Vierdaagsefeesten reizen? Koop hier online het Vierdaagseretour en reis met 20% korting vanaf elk station in Nederland naar Nijmegen, Elst of Wijchen. Plan uw reis van tevoren via de Reisplanner op ns.nl. Kijk voor meer informatie op ns.nl/vierdaagse.

Voor informatie m.b.t. openbaar vervoer met Arriva KLIK HIER

Stadbussen Nijmegen

Tijdens Vierdaagsefeesten rijden er geen bussen door de binnenstad. Halteplaatsen van het openbaar vervoer bevinden zich net even buiten de centrumring.

We adviseren om op te stappen bij het busstation op Nijmegen Centraal Station of vanaf de halte Canisiussingel (aan de kant van de Waalbrug). In verband met de intocht rijdt openbaar vervoer over de Waalkade. Kijk voordat je met de bus naar Vierdaagsefeesten komt altijd op breng.nl.

Met de Fiets (dat kost bijna niets)

Fietsparkeren in Nijmegen

Voor de fietsende feestgangers zijn er uiteraard extra bewaakte fietsenstallingen geregeld tijdens Vierdaagsefeesten. Hierdoor staat je fiets altijd veilig en is deze makkelijk terug te vinden wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Bekijk de plattegrond om te zien waar je je fiets kunt stallen tijdens Vierdaagsefeesten 2018. Voor openingstijden van bewaakte fietsenstallingen kun je vinden via deze link. Bewoners van de binnenstad kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de fietsenstallingen.

Fiets kwijt?

Fietsen
Kijk eerst op de website van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) of uw fiets is meegenomen, omdat hij niet in het fietsenrek geparkeerd stond. Of bel 024 – 649 95 99.
Kijk ook op verlorenofgevonden.nl

Denkt u dat uw fiets gestolen is, meld het dan bij de politie

Auto & parkeren

P+R transferia

Automobilisten zonder vergunning of doorrijpas kunnen tijdens de afsluitingen parkeren op het transferium bij de Ovatonde in Lent of het transferium bij het Jonkerbosplein. Van daaruit vertrekken steeds pendelbussen naar het centrum van Nijmegen.

Keizer Augustusplein 3, 6515 AT Nijmegen

Maandag t/m zondag: 1 dag      00.00 – 24.00 uur              € 3,50

Maandag t/m zondag: 1 week  00.00 – 24.00 uur              € 11,-

Het parkeerkaartje is uw vervoersbewijs voor vervoer per bus naar Nijmegen en weer terug, voor maximaal 4 personen

 

Kiss 'n ride

Ook dit jaar wordt er weer een zogenaamde KISS & RIDE plek ingericht. Deze is bedoeld als brenglocatie voor je ouders, vrienden etc. die je op deze manier zo dicht mogelijk bij het centrum kunnen afzetten.

Deze locaties worden zo ingericht dat bij het brengen en halen vrijwel geen hinder is van filevorming. Je bent er zo weer weg.

De KISS & RIDE locaties zijn:

STRAAT

STRAAT

Samenrijden naar Vierdaagsefeesten

Kom je met de auto naar Nijmegen? Je kunt natuurlijk samen rijden naar de Vierdaagsefeesten. Samen feesten, samen reizen, samen rijden. Wil je samenrijden? Of wil je mensen meenemen? Check dan BlaBlaCar.

Parkeren in het centrum

INFO VOLGT

Parkeren voor minder validen

ACTUELE INFO VOLGT

Parkeren in Kelfkensbosgarage voor mensen met een beperking

U kunt zich met uw auto met uw gehandicaptenparkeerkaart of met uw doorrijsticker die u hebt gekregen via het Marikenhuis melden bij de verkeerspost op de kop van de Hertogstraat (zie hieronder voor de routebeschrijving). Daar wordt u verder verwezen naar de parkeergarage Kelfkensbos.

Houd rekening met de grote drukte in de stad en pas daar uw snelheid op aan.
Let op dat er na afloop van de programmering – in onder andere het Hunnerpark, het Kelfkensbos en het Valkhofpark- uit de parkeergarage een half uurtje niet weggereden kan worden vanwege de drukte (tussen 00.30 en 01.00 uur).

Om rekening mee te houden: overdag is de garage van Kelfkensbos enkele dagen niet of slecht bereikbaar.
Dit geldt met name tijdens de doortocht van de marsen op dinsdag overdag en woensdag overdag.
Ook op vrijdag overdag is de garage moeilijk bereikbaar door de intocht op de Via Gladiola en de Oranjesingel.

Route naar Kelfkensbosgarage

De route naar de kop van de Hertogstraat is als volgt:  komende vanaf het Keizer Karelplein (vanuit de zuidkant van Nijmegen) via Oranjesingel (richting Arnhem) naar St. Canisiussingel en komende via de Waalbrug (vanuit de noordkant van Nijmegen) via Keizer Traianusplein naar St. Canisiusingel:

Afslaan in de Van der Brugghenstraat. (navigatiesysteem: kruising van der Brugghenstraat – Derde Walstraat of Hertogplein)

U komt daar bij een verkeerspost.

Vanaf de verkeerspost wordt u doorgestuurd via de Gerard Noodtstraat – Bastionstraat – Derde Walstraat – St. Jorisstraat – Kelfkensbos naar de Kelfkensbosgarage.

Taxi

Taxistandplaatsen

Na een mooie avond lekker met de taxi naar huis?  Er zijn tijdens Vierdaagsefeesten vijf standplaatsen voor taxi’s die zijn aangesloten bij de Vereniging Kwaliteitstaxi Nijmegen (VKTN). Deze taxi’s brengen jou dus gericht en snel terug naar huis.

Deze taxi’s vind je op:

Stationsplein
Bisschop Hamerstraat

Overige taxistandplaatsen:

Hertogstraat
Smetiusstraat
Doddendaal