Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Grootse opening tijdens de Vierdaagsefeesten met Pieter Derks

Placeholder for Bloemenregen De Kaaij Jan Willem de VensterBloemenregen De Kaaij Jan Willem de Venster

Geplaatst: 07 juli 2022, 14:29 uur

Na ruim 1000 nacht­en ein­delijk weer schoud­er aan schoud­er op de Vier­daagse­feesten, dat is een moment om samen bij stil te staan. Daarom organ­is­eren we voor het eerst een grootse pub­liek­sopen­ing, op zater­dag­mid­dag 16 juli. Cabareti­er Pieter Derks spreekt dan de stad toe, niet op één, maar op 17 podia tegelijk: Dit is de week waar deze stad nor­maal gespro­ken de adem voor inhoudt en de hart­slag op afstemt”. 

Wat gaat er gebeuren?

Tussen 12.00 en 15.30 uur start de programmering op verschillende locaties. Stipt om 16.00 heffen we het glas, tellen we gezamenlijk af en worden de Vierdaagsefeesten officieel geopend. De eerste beker krijg je op zaterdagmiddag gratis bij aankoop van een drankje. Per podium dat meedoet aan de opening wordt een beperkt aantal ter beschikking gesteld, dus wees op tijd! Vanaf het openingsmoment om 16.00 uur start het nieuwe recyclebekersysteem. Je wisselt dan je lege beker in als je een nieuw drankje komt halen aan de bar, of je betaalt 50 cent duurzaamheidstoeslag. Zo blijft Nijmegen schoon, en kunnen van de ingeleverde bekers weer nieuwe bekers worden gemaakt.

Placeholder for Pieter Derks fotograaf Bas Peperzak On The Rocks MediaPieter Derks fotograaf Bas Peperzak On The Rocks Media

Wat is het openingsprogramma?

Zoals de Vier­daagse­feesten de hele week voor ieder wat wils biedt, zo zie je dat ook terug in de diverse openingsprogramma’s van de deel­ne­mende podia. In vogelvlucht, alfabetisch: 

Placeholder for IMG 5 A5 AF7847466 1IMG 5 A5 AF7847466 1

Wat is er nog meer nieuw? Podia en festivalbandje

Naast deze nieuwe gezamenlijke publieksopening, heeft de Vierdaagsefeesten nóg meer nieuwe dingen in petto. Er zijn maar liefst 6 nieuwe podia: Park Kronenburg, Bloem (van Valkhof Festival), Kelfkensbos Festival, Villa Groots Plein (In de Betouwstraat), Bloemerstraat en Ganzenheuvel. Daarnaast kun je dit jaar optioneel, en in beperkte oplage, een festivalbandje aanschaffen. Met dit nieuwe polsbandje heb je voor maar een tientje elke dag exclusieve toegang tot een leuke extra én kun je de hele week zonder te betalen doorlopen bij de toiletten. Van ballenbakdiscocaravan tot ijskoude kunstbeleving en van dragqueenbingoshow tot roesologisch ritueel: laat je verrassen en dompel je onder in een extra feestervaring! Uiteraard blijft ons reguliere programma gewoon gratis. Het festivalbandjesprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Nexperia uit Nijmegen, de nieuwe premium partner van de Vierdaagsefeesten. Nexperia en de Vierdaagsefeesten zijn sinds dit jaar een 5-jarig premium partnership aangegaan.

Meer infor­matie over alle openingsprogramma’s van de 51ste Vier­daagse­feesten vind je op vier​daagse​feesten​.nl/​p​r​o​g​ramma of in onze nieuwe app, waarin je meteen je eigen blokken­schema kunt samen­stellen, option­eel push­meldin­gen ont­van­gen voor de start van je favori­ete shows, en bij druk­te een live druk­teme­ter op de plat­te­grond vin­dt. Een fes­ti­val­band­je koop je op in onze web­shop of via de app. 

programma
Login
Bekijk winkelwagen