Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

7 tips voor 7 dagen feest

Placeholder for 7tipsvoor7dagenfeest7tipsvoor7dagenfeest

Geplaatst: 15 juli 2022, 13:29 uur

Mor­gen is het dan ein­delijk zover: om 12 uur starten de eerste optre­dens van de Vier­daagse­feesten 2022, de mooiste 7 dagen van het jaar! Hoe pak je dat aan, hoe houd je het vol en wat moet je weten? We hebben 7 tips voor je.

Placeholder for Tip1 downloadappTip1 downloadapp

1. Download de app (en zet locatietoestemming aan!)

Kies je favorieten en stel je eigen blokkenschema samen of bekijk die van jouw favoriete locaties. Filter op genre of laat je verrassen met de highlights uit onze thema’s. Lees het laatste nieuws, de veelgestelde vragen en kijk op de plattegrond welk programma waar bezig is. Bij drukte is een druktemeter zichtbaar op de plattegrond. Hiervoor vragen we je, ook uit veiligheidsoogpunt, de app mét locatietoestemming te downloaden. We slaan geen gegevens op en alles is volstrekt anoniem. Door deze functie in te schakelen kunnen wij samen met de politie de drukte in de stad in de gaten houden. Goed voor de crowdcontrol én jij hebt op drukke momenten een overzicht van waar de rustigere plekken zijn om lekker te blijven dansen.

2. Bekersysteem

Met ons nieuwe bekersysteem gaan we samen met jullie onderweg naar een groener Nijmegen: de stad laten we zo schoon mogelijk achter en van de ingezamelde bekers kunnen weer nieuwe bekers worden gemaakt. Hoe het werkt? Bij de aankoop van je eerste drankje betaal je eenmalig € 0,50 als milieubijdrage. Bij elke volgende bestelling betaal je alleen de consumptieprijs, mits je weer een beker inlevert.

Alle buitenbarren van de Vierdaagsefeesten doen mee aan hetzelfde systeem en gebruiken dezelfde beker, je kunt dus met je lege beker een nieuw drankje bestellen bij alle podia en terrassen in de binnenstad. We zijn het grootste festival van Nederland en het implementeren van een bekersysteem is een hele klus, nog nooit vertoond op zo’n groots, open evenement. Een spannende nieuwe stap, waarbij we jouw hulp nodig hebben! Breng dus ook je laatste lege beker terug naar de bar.

Placeholder for Tip2 BekersysteemTip2 Bekersysteem
  • Placeholder for Vierdaagsefeesten infographic bekersysteem lowresVierdaagsefeesten infographic bekersysteem lowres
Placeholder for Tip3 komvroegTip3 komvroeg

3. Kom morgen extra vroeg naar de stad

We organiseren voor het eerst een grote publieksopening. Kom dus morgen extra vroeg naar de stad, want deze programmering wil je niet missen! 17 podia hebben een spektakel voor je neergezet en bovendien krijg je vanaf het moment dat de programmering start je eerste beker gratis bij een van de deelnemende podia. Het programma start tussen 12.00 en 15.00 uur, stipt om 16.00 uur heffen we het glas en spreekt Pieter Derks je toe.

4. Bezoek de nieuwe podia en attracties

In 3 jaar hebben veel ondernemers niet stilgezeten, want je vindt dit jaar maar liefst zes nieuwe podia op de Vierdaagsefeesten. Plan dus een mooie route langs de nieuwe plekken! Laat je onderweg verrassen door straatartiesten en neem ook even een kijkje bij de nieuwe zweefmolen op Plein 1944.

Placeholder for Tip4 nieuwepodiaTip4 nieuwepodia
Placeholder for Tip5 drinkgenoegTip5 drinkgenoeg

5. Drink genoeg bij hitte

En nee, dan bedoelen we geen alcohol. Verspreid door de binnenstad zijn verschillende gratis watertappunten te vinden. Deze vind je terug op de plattegrond. Vul je beker dus regelmatig bij! De GGD en het Rode Kruis hebben tips voor je en er zijn veel overkappingen aanwezig waaronder je uit de zon kunt staan. Houd jezelf en anderen bij hitte goed in de gaten!

6. Laat je eigen drank thuis

Zo’n goed programma op zoveel plekken in de stad, helemaal gratis? De Vierdaagsefeesten zijn gratis, maar niet voor niks. Doordat je jouw drankje aan de bar koopt, kunnen de podia ieder jaar weer een mooie programmering neerzetten. Laat dus je eigen drank thuis en maak zo de Vierdaagsefeesten mogelijk!

Placeholder for Tip6 eigendrankthuisTip6 eigendrankthuis
Placeholder for Tip7 gebruikeenwcTip7 gebruikeenwc

7. Gebruik een wc (en koop een polsbandje!)

Naast alle aanwezige toiletten in de binnenstad, worden er zo’n 600 extra toiletvoorzieningen bijgeplaatst. De politie controleert dit jaar extra streng op wildplassen, om overlast voor de binnenstadbewoners te voorkomen. Word je betrapt, kun je rekenen op een fikse boete van 150 euro. Er staan voldoende plaskruisen en plasgoten, maak hier dus gebruik van en houd de stad schoon! Heb je geen zin om steeds te betalen bij de wc’s? Schaf dan een polsbandje voor 10 euro aan, en loop de hele week gratis door bij de buitenwc’s. Bovendien hebben we dan elke dag een leuke verrassing voor je.

Wij kun­nen niet wacht­en. Tot morgen!

Updates
Login
Bekijk winkelwagen