16-22 juli 2022nijmegen

Zes nieuwe podia op de Vierdaagsefeesten!

Placeholder for Vierdaagsefeesten Jan Willemde Venster Waalpark 2019 rechtenvrijVierdaagsefeesten Jan Willemde Venster Waalpark 2019 rechtenvrij

Geplaatst: 12 mei 2022, 15:43 uur

Tijdens de Vierdaagsefeesten van 16 t/m 22 juli verandert het centrum van Nijmegen in één groot festivalterrein, met ruim 40 podia in de stad, in het park, aan de kade en op het strand. De meeste organisatoren keren na drie jaar weer terug, maar op een aantal locaties vind je nieuwe podia. Het Kronenburgerpark, het Waalpark (bij het Bloemenwapen), Kelfkensbos, de Bloemerstraat en de In de Betouwstraat krijgen een nieuwe invulling. Op de Ganzenheuvel (kruising tussen de Hezelstraat en Houtstraat) verschijnt dit jaar voor het eerst een podium. Met deze nieuwe samenwerkingen ben jij als bezoeker zeven dagen lang voorzien zijn van een fijne, diverse programmering en bovenal een geweldige sfeer!

In het Kronenburgerpark kon je de afgelopen 7 edities genieten van Otis Park. Je vindt de jazzprogrammering van Otis deze zomer terug op diverse andere locaties in de stad, maar het Kronenburgerpark wordt nu het terrein van Hubert in samenwerking met Subcultuur, PAAK en Bijsmaak. Zij presenteren een prachtig elektronisch (live)programma, toffe acts en dj’s op één van de mooiste locaties van de stad.

Het Waalpark was de afgelopen 14 edities het terrein van Hennes Latin Stage. Nu breidt het naastgelegen Valkhof Festival uit met een nieuw podium, genaamd ‘Bloem’. Met deze aanwinst bij het bloemenwapen verbreedt het spectrum van dit ontdekkingsfestival nog meer richting jazz, soul, funk en muziek uit alle uithoeken van de wereld. Hiervoor werkt het Valkhof Festival onder meer samen met Otis, Music Meeting en Baobob en keert er ook een vleug latin terug in het park.

Op Kelfkensbos vond je in 2019 nog Zomerbar 024. Nu strijken hier de makers van Smaakmarkt Labyrinth neer met een tweede concept: Kelfkensbos Festival. Het plein wordt omgetoverd tot dé place to be waar jong en oud samen dansen op tijdloze popklassiekers. Wat ze precies gaan doen? Dat blijft nog even een verrassing. Eén ding is zeker: be There or be Square!

De In de Betouwstraat wordt dit jaar door café Groots omgetoverd tot het Villa Groots Plein. Van pianobar-pianisten tot feest-dj's, hier vind je gezelligheid en feest: pop, rock of Nederlandstalig.

Nieuw dit jaar is een podium in de Bloemerstraat, waarvoor PAAK, De Bloemerbar, Terra Rossa en Café de Gezelligheid de handen ineenslaan. In de Bloemerstraat tref je twee podia met diverse programma’s voor een gezonde balans tussen gezelligheid en ontspanning. Op één dag kan het programma zomaar afwisselen tussen disco & house DJ's, singer-songwriters én oude bekenden met een Nederlandstalig repertoire.

Op de Ganzenheuvel verschijnt een nieuw podium. Voor de deur van en georganiseerd door Nibbles, Holt en De Heerlijckheid wordt een oase van rust gecreëerd. Op de Ganzenheuvel vertonen lokale artiesten hun kunsten in een semi-akoestische setting.

We zijn blij met de invulling van deze nieuwe locaties en dat er zoveel nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan bij het invullen van deze nieuwe podia. Of het nu gaat om ondernemers uit de straat die elkaar vinden of culturele instellingen, evenementorganisatoren en feestconcepten die samenwerken, met deze kruisbestuivingen wordt het beste van wat Nijmegen te bieden laten zien.

Doordat ieder z’n specifieke kennis inzet vind je op de Vierdaagsefeesten de breedste programmering die er maar mogelijk is. Van feestmuziek tot pop, van klassiek tot urban en van jazz tot levenslied. Grote namen, aanstormend talent uit binnen- en buitenland, coverbands, maar ook theater, dans, workshops en lezingen. Een bezoekje aan de podia maak je compleet met feesten bij jouw favoriete artiest. Hier vind je al de eerste line-up en een overzicht van alle locaties. Over een aantal weken wordt deze aangevuld en het programma compleet gemaakt. Volg daarom de updates over de livegang van het nieuwe programma, zodat je niks mist!

programma