Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Meer middagprogramma tijdens Vierdaagsefeesten

Placeholder for 16 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 116 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 1

Geplaatst: 30 juni 2023, 09:30 uur

Op de zondag, Roze Woens­dag en bij de intocht op vri­jdag was je het waarschi­jn­lijk al gewend: al vanaf het begin van de mid­dag is er een ruim aan­bod aan optre­dens te vin­den. Maar wie voorheen op de overige feestda­gen zich al wilde men­gen in het feestge­druis, moest daar gericht naar zoeken. Daar komt dit jaar veran­der­ing in, ongeveer de helft van de podia heeft nu ook mid­dag­pro­gram­ma, niet alleen voor kids. Je hoeft dus niet te wacht­en tot de avond valt om de stad in te gaan!

Placeholder for 16 7 2022 Valkhof Festival Gerard Verschooten 316 7 2022 Valkhof Festival Gerard Verschooten 3

Feesten en meezingen

Voor lekker feesten en meezingen met bekende hits kun je al vanaf 12.00 uur terecht op bijvoorbeeld het Koningsplein en in de Molenstraat. Nieuwkomer The Outdoor Club op het Joris Ivensplein opent om 13.00 uur met een lounge club setting. De Grote Markt start om 14.00 uur en ook het Faberplein, Hertogplein en Smaakmarkt warmen vanaf de middag op met de eerste liveoptredens.

Intieme optredens

Fijne luister- en genietoptredens zijn in de middag te vinden bij De Kaaij, Stadseiland Stek, Ramblas, Groots in de Grote Straat en Más Summer Vibes. Valkhof Festival heeft op de zaterdag en zondag middagprogramma en de Platenbus opent bij Smaakmarkt ook vroeg de draaitafels.

Placeholder for 17 7 2022 Smaakmarkt Mathijs Hanenkamp 517 7 2022 Smaakmarkt Mathijs Hanenkamp 5

Verdieping: Work­shops en tours

Je kunt dagelijks gratis (reserveren nodig) mee­doen met city­tours op het gebied van Street Art, Beeldende Kun­st of Lit­er­atu­ur & poëzie. Deze starten vanaf ver­schil­lende locaties, terug te vin­den in het pro­gram­ma op de web­site en in de app. Bij het nieuwe Stad­sei­land Stek vind je in het mid­dag­pro­gram­ma bijvoor­beeld graf­fi­ti, skate, BMX en latin danswork­shops, maar ook the­ater, Rad­boud Reflects lezin­gen, sup & surf, sup yoga en stand-up com­e­dy. Ook dit jaar kun je weer abseilen van de Steven­storen, of op don­derdag naar de lez­ing van Susan Smit in de Stevenskerk. Die dag kun je ook mee­doen aan de Rollerdis­co bij Kelfkens­bos Fes­ti­val, waar je ook een sal­samid­dag en show­case van The Man­sion vin­dt. In samen­werk­ing met t Hoogstraat­je zijn er arcadegames en spellen voor jong en oud. Bij de Kaaij vind je niet alleen de beroemde bloe­men­re­gen op don­derdag, maar een dagelijks pro­gram­ma met kun­st, yoga en een markt. Vri­jdag­mid­dag kun je mee­doen met dis­co aer­o­bics bij Smaak­markt. Bij Van Ouds kun je mee­doen aan Aer­o­bic Funk of muziek­bin­go, bij het MuZIEum kun je ervaren hoe het is om Vier­daags­feesten te vieren zon­der zicht.

Placeholder for Opening Valkhof Festival Vierdaagsefeesten22 Mathijs Hanenkamp 5Opening Valkhof Festival Vierdaagsefeesten22 Mathijs Hanenkamp 5

Gezamenlijke opening

Op zaterdagmiddag 15 juli worden de Vierdaagsefeesten officieel geopend op maar liefst 22 podia tegelijk: stipt om 16.00 uur wordt collectief het glas geheven. Bereid je voor op een ‘muzikaal en visueel spektakel’.

Roze Woensdag en intocht Vrijdag

Op Roze Woensdag trekken de 4Daagse wandelaars door de stad, op vrijdag komen zij vaak na hun wandelprestatie nog feestvieren. Daarom ziet het programma er bij sommige podia op die dagen anders uit. Bekijk ons programma of download de Vierdaagsefeesten app voor het complete overzicht.

Placeholder for 20 07 2022 Smaakmarkt Mathijs Hanenkamp 920 07 2022 Smaakmarkt Mathijs Hanenkamp 9
programma
Login
Bekijk winkelwagen