Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Merkactivaties op de Vierdaagsefeesten

Placeholder for Activatie Wir Sind Berliner VierdaagsefeestenActivatie Wir Sind Berliner Vierdaagsefeesten

Geplaatst: 15 juli 2023, 09:57 uur

Mooie, inno­vatieve pro­jecten in de spotlights

Tij­dens Vier­daagse­feesten zetten we graag mooie pro­jecten, inno­vatieve pro­ducten en betrouw­bare organ­isaties in de spot­lights. Dat doen we alti­jd vanu­it gedeelde doel­stellin­gen zoals duurza­amheid, inclusie, inno­vatie, actief en gezond lev­en. Ons grote aan­tal bezoek­ers biedt unieke expo­sure­mogelijkhe­den, en onze part­ners mak­en Vier­daagse­feesten 2023 mede mogelijk. Dit jaar zie je de vol­gende merkac­ti­vaties in de stad. De meesten staan in de Burcht­straat, waar je ook onze mer­chan­dise- en info­s­tand vin­dt. Kom langs en maak kennis!

Health & Hightech Lounge

Naast als stad van de Vierdaagse(feesten) staat Nijmegen ook bekend als dé Health & Hightech hotspot van Nederland. Wist jij dat je jouw smartphone het niet doet zonder een chip uit Nijmegen? Dat Nijmeegse wetenschappers deel uitmaakten van het team dat de eerste foto's van het zwarte gat in de ruimte hebben gemaakt? En dat we in onze stad gaan bouwen aan de krachtigste MRI-scanner van de wereld?

Tussen het feestgedruis kun je dit jaar, bij de Health & Hightech lounge op het Mariënburgplein, terecht om even lekker te chillen en tot rust te komen. Tegelijkertijd ontdek je verhalen van innovatieve Nijmeegse kennisinstellingen en bedrijven en leer je de stad op een andere manier kennen! Er zijn op zaterdag 15 juli en zondag 16 juli tussen 16.30 en 19.00 uur ook mini-colleges van wetenschappers en bedrijven.

De Health & High Tech Lounge is een initiatief van de Radboud Universiteit, de Noviotech Campus, Byondis, NXP, Nexperia, het Radboudumc en de gemeente Nijmegen.

Te vinden: de hele week op het Mariënburgplein (bij LUX en Bibliotheek), lezingen op zaterdag en zondag in de Mariënburgkapel

  • Placeholder for HH Programma story Zaterdag 15 juliHH Programma story Zaterdag 15 juli
  • Placeholder for HH Programma story Zondag 16 juliHH Programma story Zondag 16 juli
Placeholder for Afbeelding1Afbeelding1

ZLTO en Gelukkige Groentes

Onze duurzame partner boerenclub ZLTO slaat de handen ineen met het goed doel van Vierdaagsefeesten 2023, de stadsboeren van Gelukkige Groentes. Samen geven ze je inzicht in de duurzame mogelijkheden die de stad van Nijmegen te bieden heeft.

Ontdek een stukje weiland binnenin in stad en volg met je kind de workshops zodat je zelf aan de slag kunt in de tuin. Leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin.

Te vin­den: zondag, dinsdag en donderdag van 11:00 tot 17:00, Burchtstraat (ter hoogte van WE fashion)

NS – supporter van bewegen

Met een support-team staat NS klaar op het station van Nijmegen om iedereen welkom te heten, te informeren en met plezier te begeleiden naar De 4Daagse en Vierdaagsefeesten! Met het hop on-hop off treintje, te vinden op de plattegrond, brengt NS je naar verschillende locaties in de stad en weer terug naar het station.

Daarnaast maakt NS Uniek Wandelen en Feesten mede mogelijk, een inclusieve wandeling van 9 kilometer, voor iedereen met en zonder beperking. Schrijf je nog snel in en proef de sfeer in de binnenstad en bij Stadseiland Stek!

Te vin­den: Stationsplein. Treintje: dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00, bij Burgermeester Hunstinxstraat

Placeholder for Hop onHop on

Antea Group — blotevoetenpad

Kun je het ver­schil voe­len tussen echte gras en kun­st­gras met je voeten? Is een tegel echt zoveel warmer dan gras? Antea Group geeft je inzicht in ver­schil­lende mate­ri­alen die toegepast wor­den in stedelijk gebied door mid­del van een blotevoeten­pad, mid­den in de Burcht­straat! Loop jij mee?

Te vin­den: maandag t/​m vri­jdag van 14:00 tot 21:00, Burcht­straat (ter hoogte van C&A)

Rij Mono

Klim op de 3D-afleiding Bike en ervaar met een Virtual Reality-bril, op een spectaculaire en interactieve manier, wat de gevaren zijn van afleiding (door appen, bellen en muziek luisteren) tijdens het fietsen. Het doel van deze campagne van Mono is deelnemers bewust te maken van de risico’s van afleiding tijdens het fietsen. In de Virtual Reality-wereld worden verschillende scenario’s afgespeeld.

De mobiele alcohol- en drugsbakfiets reist rond door de stad met alcohol- en drugstesten. Je kunt hier vrijwillig een test laten afnemen. Als hieruit blijkt dat je geen drugs en/of alcohol hebt gebruikt, ontvang je een BOB-sleutelhanger als beloning voor het goede gedrag.

Het Mono-campagneteam loopt met een fotoframe door de stad om bezoekers van de Vierdaagsefeesten bewust te maken van de risico’s van afleiding op de fiets. Het team voert de fietsquiz uit en daarna kun je met je vrienden en het fotoframe op de foto.

Te vin­den: zaterdag t/m vrijdag van 13:00 tot 21:00, Burchtstraat (ter hoogte van C&A)

Placeholder for MONO 3 Dafleiding BIKEMONO 3 Dafleiding BIKE
Placeholder for 13 07 2019 Activatie Koninklijke Marine Mathijs Hanenkamp 113 07 2019 Activatie Koninklijke Marine Mathijs Hanenkamp 1

Marine Roadshow (vanuit Koninklijke Marine)

Echte waaghalzen opgelet! Maak kennis met de Koninklijke Marine en probeer de verschillende onderdelen van de Marine Roadshow. Test je skills in de belevingscontainer of ga de uitdaging aan en beklim de metershoge toren. De marine staat voor je klaar om je meer informatie te geven en alle je vragen te beantwoorden.

Te vin­den: zaterdag t/m donderdag, van 12:00 tot 18:00, Waalkade (tussen Smaakmarkt en Matrixx Live aan de Kade)

Statiegeld Nederland

Het Statie-team van Statiegeld Nederland zorgt ervoor dat er geen statiegeldblikjes- en flesjes verloren gaan in het zwerf- of restafval. Krijg ook nog eens de mogelijkheid om ter plekke je statiegeld terug te krijgen of schenk het aan jouw favoriete gratis festival: Vierdaagsefeesten. Draai aan het rad van fortuin en win een leuke goodie of ga op de foto in een levensgrote blikje, de canCam.

Te vin­den: zaterdag t/m donderdag van 10:00 tot 21:00, Stationsplein

Placeholder for Afbeelding3Afbeelding3
Placeholder for Afbeelding6Afbeelding6

OMEN Cyber Café – Gaming Experience

Geïnspireerd door de jaren 90 en Y2K, wordt de nostalgie van vroeger terug naar nu gebracht. Waan je terug in de tijd met 90’s fun games, retro gaming, 90’s muziek, arcades en de nieuwste OMEN hardware. Ben je in de buurt en benieuwd naar een gaming party met 100% fun? Kom dan zeker langs Plein ‘44 om het OMEN Cyber Café te ervaren (gratis toegang)!

Te vin­den: zaterdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 (Plein 1944)

Stichting Pleun – Regenboogijsjes op Roze Woensdag

Pleun’s Regenboogijsje is een ijsje met een serieuze boodschap. Naast een vrolijk meisje dat gek is op regenbogen is de 9-jarige Pleun uit Deventer namelijk ook één van de 60 kinderen in Nederland die de ziekte van Batten heeft. Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen (Onwijs Lekker IJs) ontwikkelden ze ook een lekker en verantwoord ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar wetenschappelijk en medisch onderzoek gaat van deze ziekte. En deze delen ze graag uit aan jullie op Roze Woensdag. OP=OP!

Te vin­den: Roze Woensdag vanaf 10:00, Hertogstraat (voor ABN AMRO)

Placeholder for 2a1fa68e 580e 4432 9df2 ab463ccff4912a1fa68e 580e 4432 9df2 ab463ccff491

PLUS – gratis zoete popcorn

Plus deelt pop­corn uit aan de bezoek­ers van de Vier­daagse en Vier­daagse­feesten. Inmid­dels een jaren­lange herken­bare tra­di­tie: nie­mand loopt de kraam voor­bij zon­der een bak­je heer­lijke zoete pop­corn! Daar­naast spon­sort Plus ook de lekkernij in de pauze aan de deel­ne­mers van Uniek Wan­de­len en Feesten.

Te vin­den: woens­dag en don­derdag van 8:00 tot 16:00 uur aan het Keiz­er Karelplein

Pluryn – Fotowall

We zijn alle­maal win­naars, en iedereen ver­di­ent een pri­js! Zor­gor­gan­isatie Pluryn zet alle win­naars graag op de foto. Ga met je mede-Vierdaagsebezoeker(s) op de foto en ont­vang een kraskaart (op = op). Wie weet win je een leuke pri­js. Pluryn ste­unt ook Uniek Wan­de­len en Feesten door de deel­ne­mers te voorzien van een bidon. Haal de fin­ish? Dan ont­vang je een medaille en word het voor je vastgelegd. 

Te vin­den: dins­dag en woens­dag van 15:00 tot 21:00 aan het Keiz­er Karelplein

Mede mogelijk gemaakt door

Placeholder for Nexperia Logo ColorNexperia Logo Color
Placeholder for Gemeente Nijmegen 768x315Gemeente Nijmegen 768x315
Placeholder for NS blauw 768x299NS blauw 768x299
Placeholder for ZLTO logo 768x244ZLTO logo 768x244
Placeholder for Logo mono rgb regelLogo mono rgb regel
Login
Bekijk winkelwagen