17-23 juli 2021nijmegen

Locaties

Placeholder for Zaterdag 4dfen2019 Hanenkamp CA1 7477Zaterdag 4dfen2019 Hanenkamp CA1 7477

Vierdaagsefeesten is niet één evenement, maar 40 festivals in één: elk podium vormt een festival op zich. Zo’n 15 evenementorganisatoren, horeca-ondernemers en culturele instellingen nemen elk de programmering van een of een aantal podia op zich. Dit zijn de hoofdlocaties:

Matrixx Live aan de Kade

Op de iconische Waalkade, het symbolische ‘hart’ van Nijmegen vind je tijdens Vierdaagsefeesten Matrixx Live aan de Kade. Zeven dagen lang, iedere avond een bekende live artiest, en daarna nemen de DJ’s van Qmusic het stokje over met Het Foute Uur live. Dat betekent lekker uitgelaten zingen en springen met de gezelligste meezingers, hits en guilty pleasures!

Placeholder for Liveaande Kade1Liveaande Kade1
Placeholder for Valkhof Festival1Valkhof Festival1

Valkhof Festival

In het idyllische Valkhofpark rolt Valkhof Festival de rode loper uit voor acts die je gezien moet hebben. Zo vormt Valkhof Festival een plek om tijdens de Vierdaagsefeesten net iets anders te ontdekken. Tussen de eeuwenoude kapel en de afgebrokkelde ruïne ontdek je op zeven podia de muziek van de toekomst, van indie en metal tot hiphop en house. Een paar namen ken je misschien al, de rest is vaak nog onbekend. Maar later ben je vast blij dat je er op Valkhof Festival al bij was.

Molenstraat

De Molenstraat staat voor gezelligheid, diversiteit en leuke optredens! Tijdens de Vierdaagsefeesten wordt de Molenstraat omgetoverd tot een mega outdoor café met optredens van de leukste Nederlandstalige artiesten, live-bands en vermaak voor jong tot oud. Het publiek heeft één ding gemeen en dat is dat ze zin hebben in een feestje! Wanneer het feest buiten is afgelopen kun je binnen terecht om te feesten tot diep in de nacht.

Placeholder for Molenstraat1Molenstraat1
Placeholder for De kaaij1De kaaij1

De Kaaij

De Kaaij is tijdens Vierdaagsefeesten een vrijhaven, een warme herberg waar je gerust je ouders, kleinkinderen, buurvrouw of studievriend mee naar toe neemt. Ondertussen geniet je er van fijne live muziek uit alle windrichtingen: van rockabilly, ska en rock tot blues, klassiek of reggae.

Laat je verleiden door het moment, doe mee met een workshop hoela hoep of yoga, bouw een zandkasteel en kom thuis onder de Waalbrug!

Café Samson

Smartlappen, vette rock of Nederpop? Waar je ook van houdt, je vindt het tijdens Vierdaagsefeesten op het podium van Café Samson. In de Houtstraat, om de hoek van Plein ’44, kun je lekker feesten in gemoedelijke sfeer, zonder poespas en met een heerlijk gemêleerd programma én publiek. Proost!

Placeholder for SamsonSamson
Placeholder for Vanouds3Vanouds3

Van Ouds

Bij van Ouds swingen de live bands en guilty pleasures met kneiters van hits voorbij waarvan je eigenlijk niet durft toe te geven dat je ze geweldig vindt. Door de afwisseling tussen drie podia, valt het nooit stil in de Augustijnenstraat en is het non-stop feest tijdens de Vierdaagsefeesten. Voetjes van de vloer, meezingen of zelf het podium op tijdens de Grote karaoke show.

Credible

Credible biedt aan het einde van de Hertogstraat een vertrouwde gezellige setting om de hele avond lekker op te dansen en te borrelen tijdens de Vierdaagsefeesten. De in-Credible line-up bestaat uit een gevarieerd programma waarbij je geniet van disco, funk en singer-songwriters die worden afgewisseld met nieuw talent. En op Roze Woensdag is er ruim baan voor drag kings, drag queens en dansers!

Placeholder for Credible3Credible3
Placeholder for Festival op t Eiland1Festival op t Eiland1

Festival op ’t Eiland

Op ‘t Eiland is van alles te beleven! De hele dag door is er internationaal straattheater voor jong en oud, en iedere avond is er een ander optreden te zien in het Eilandtheater. De hele week staat Festival op ’t Eiland bol van muziek, met elke dag optredens op het Waalpodium (inclusief fenomenaal uitzicht) en elke dag ander dj-collectieven om mee te dansen in de Club de Ville en op het strand.

Grote Markt

Zin in een non-stop feestje in een nostalgische omgeving? Dan is de Grote Markt voor jou de plek om te vertoeven tijdens de Vierdaagsefeesten. De setting: een prachtig historisch stukje Nijmegen met twee podia waar non-stop de beste bands van Nederland hun kunsten vertonen. Meezingers, dansbare platen, van nineties tot nu, fijne klassiekers en de nieuwste hits in een gemoedelijke sfeer. De Grote Markt: een groot feest voor iedereen!

  • Placeholder for Grote Markt2Grote Markt2
  • Placeholder for Grote Markt3Grote Markt3
  • Placeholder for Grote Markt1Grote Markt1
  • Placeholder for Grote Markt4Grote Markt4
  • Placeholder for Grote Markt5Grote Markt5
Placeholder for Hennes Latin StageHennes Latin Stage

Hennes Latin Stage

Hier kun je feestvieren en salsadansen alsof je in Cuba bent! Gooi je heupen los en geniet met een mojito in de hand van de beste muzikanten van over de hele wereld.

Hertogplein

Naar eigen zeggen "Al jaren het gezelligste plein van de stad”: het Hertogplein! Hier staan muziek en feestvieren voorop, van soul en pop tot schlager en Hollands. Gooi je handen in de lucht, maak vrienden voor het leven en zing mee uit volle borst!

Placeholder for Hertogplein1Hertogplein1
Placeholder for Joris Ivensplein1Joris Ivensplein1

Joris Ivensplein

Het Joris Ivensplein is dé plek waar je de beste volksartiesten van Nederland vindt. Meer dan 100 live acts zetten het Oerhollandse plein onderaan de Lange Hezelstraat op zijn kop! Breng tijdens de Vierdaagsefeesten een ode aan het levenslied, vind een lach, een traan en vrienden voor het leven op het Joris Ivensplein!

Parkeergarage Kelfkensbos

Misschien wel het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten vind je ondergronds: parkeergarage Kelfkensbos. De betonnen omgeving zorgt voor een prachtige setting én akoestiek. Onder de noemer ‘Klassiek goes Underground’ programmeren we hier met Stadsschouwburg en De Vereeniging de fijnste klassieke concerten. Een betoverend rustpunt in het feestgedruis.

Placeholder for Kelfkensbos0Kelfkensbos0
Placeholder for Koningsplein1Koningsplein1

Koningsplein

Het Koningsplein staat tijdens de Vierdaagsefeesten voor één en al gezelligheid. Live bands zorgen ervoor dat stil staan geen optie is: de beste covers, feestmuziek en Nederlandse zangers klinken op het podium. Dat betekent gegarandeerd een plein vol luidkeels meezingende, dansende en feestende mensen. Kippenvel om daar tussen te staan. Het ultieme Koningspleingevoel!

Mariënburgplein

Naar het Mariënburgplein ga je tijdens de Vierdaagsefeesten voor een fijne variatie aan live muziek, leuks voor de kinderen en meer! Iedere middag is er een interactieve expeditie voor gezinnen, samengesteld door Bibliotheek Gelderland Zuid, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, LUX en Regionaal Archief Nijmegen. ‘s Avonds geniet je van verschillende bands, singer-songwriters en performers op de podia. Kortom, Mariënburg is het plein waar van alles te beleven en te ontdekken is!

Placeholder for Marienburgplein5Marienburgplein5
Placeholder for Matrixx Park2Matrixx Park2

Matrixx at the Park

In het prachtige Hunnerpark, vind je dé hotspot voor de jeugd tijdens de Vierdaagsefeesten. Hier vind je de beste artiesten en DJ’s van nu, van house DJ's tot urban live-artiesten en alles daar tussenin. Een indrukwekkende mainstage, een actuele line-up en een dikke eindshow zorgen voor een compleet dancefestival voor iedereen.

Plein 1944

In het hart van de stad, in de schaduw, overdekt tegen regen en gevuld met schorre kelen! Voor jong en oud: spring, zing het uit, dans en geniet tijdens Vierdaagsefeesten van spetterende, interactieve live optredens. Van rock tot dance en van 90s tot tribute, vier de feesten op Plein 1944.

Placeholder for Plein 44 1Plein 44 1
Placeholder for Ramblas3Ramblas3

Ramblas

Onvergetelijke en ontspannen momenten beleef je tijdens de Vierdaagsefeesten op de Van Schaeck Mathonsingel: Nijmegens eigen Ramblas tegenover het station. Geniet, relax en luister samen met je vrienden en familie naar meer dan 50 talentvolle artiesten in het grootste huiskamercafé van Nijmegen. Vergeet ondertussen niet jezelf te verwennen met iets lekkers van één van de foodtrucks.

Zomerbar 024

Op Kelfkensbos, centraal gelegen in de binnenstad, vind je voor het decor van het reuzenrad en Museum Het Valkhof, een oase van rust. Dit is geen fata morgana, maar een hippe pop-up zomerbar met urban garden: Zomerbar 024. Overdag de koele schaduw opzoeken onder de zeecontainers waar je volop kunt relaxen, ’s avonds eindeloos dansen op zomerse beats met o.a. urban, house en hits tijdens de Vierdaagsefeesten.

Placeholder for Zomerbar 024 1Zomerbar 024 1
Placeholder for Stevenskerk2Stevenskerk2

Stevenskerk

De Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen, gelegen aan de Grote Markt. Je kunt er tijdens Vierdaagsefeesten genieten van bijzondere, intieme optredens van toonaangevende artiesten, geprogrammeerd door Doornroosje. In de verstilde akoestiek van de kerk krijgt die soulzanger, popband of singer-songwriter net dat extra, waardoor de muziek je dubbel zo hard raakt. Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt voor verstilling en verdieping overdag met Schrijvers in de Stevenskerk. Daarnaast is de kerk het decor voor de Vierdaagsemis, de officiële opening van Vierdaagsefeesten en kun je zelfs abseilen van de Stevenstoren!

World Street Kitchen

World Street Kitchen brengt tijdens de Vierdaagsefeesten een exotische mix van culturen samen. Geniet van multiculturele stijlen als urban en funk, of waan je in Caribische sferen. Met elke avond een ander thema van overal ter wereld is het grenzeloos genieten voor jong en oud! Aan de Mariënburg, achter LUX, word je betoverd door eten, drinken én muziek uit verschillende culturen.

Placeholder for World Street Kitchen1World Street Kitchen1
Placeholder for Radeaandekade1Radeaandekade1

Matrixx Rade aan de Kade

Centraal staat een groot rad met uiteenlopende muziekgenres. De Sjieke Bazen & Friends draaien iedere 10 minuten aan het rad en draaien vervolgens muziek in dat genre. Verzoekjes? Geen probleem, er mag gesmokkeld worden! Van 90’s naar Rock, of van Guilty Pleasures naar Hollands. Feest voor iedereen!

Otis Park

Dé place to be voor de verste jazz, de rauwste funk en de diepste soul. Met twee podia, ruim 40 originele live acts, een vinylmarkt en een fijn terras op het gras. Sluit je ogen en geniet!

Placeholder for Otis2Otis2
Placeholder for De Hemel2De Hemel2

De Hemel

Bij De Hemel, gevestigd in een middeleeuws kloosterpand aan de Franseplaats, kun je tijdens de Vierdaagsefeesten midden in het centrum toch in alle rust genieten. Zittende onder de bomen, Hemels genietend van al het geroezemoes en voorbijvliegende obers biedt De Hemel ‘s avonds een podium voor aanstormend talent van eigen bodem. Deze singer-songwriters en de unieke omgeving geven je een huiskamerconcertgevoel met een Frans sfeertje, tot in de late uurtjes.