Dag 4: Drukker en schoner dan ooit!

Dag 4 van de Vierdaagsefeesten is er eentje voor in de boeken! De sluiting van de Waalbrug wegens de doortocht van de 4-Daagse wandelmarsen leidde niet tot minder bezoekers van de Vierdaagsefeesten. Integendeel: de dinsdag was met 215.000 bezoekers nog nooit zó druk. De politie communiceerde de melding ‘vol’ voor Matrixx aan de Waalkade tijdens het optreden van de Vengaboys. Ook elders in de stad was het volle bak, zoals bij Suzan en Freek bij Credible, bij Zanger Kafke op Wintersoord, en bij The Dirty Daddies op Plein ’44.

Een magische bloemenregen van 100.000 kleurrijke chrysanten werd vanaf de Waalbrug over festival De Kaaij Nijmegen gestrooid. Opvallend genoeg bleven de straten op deze vierde dag redelijk schoon. Vierdaagsefeesten en Dar zorgden voor zo’n 25% extra afvalzakken in de stad stonden. Dit heeft resultaat: de straten zijn schoner. Nu het de komende dagen naar verwachting nog drukker wordt, vraagt de organisatie bezoekers nog een keer om afval in de afvalzakken en containers te gooien. Directeur Leo Weterings: “Nijmegen vormt deze week van het jaar de officieuze hoofdstad van Nederland, waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Doe dan ook als thuis, en gooi je afval niet zomaar op de grond. Zo zorgen we voor elkaar en voor de stad”.

Foto: Jan Willem de Venster en Mathijs Hanenkamp

’s Middags sloten we de Kidsloop af, die zijn 5e verjaardag vierde. Er waren weinig uitvallers onder de wandelaars t/m 12 jaar; vrijwel alleen maar trotse snoetjes, medailles en gladiolen. Op hun vierde en laatste wandeldag, keken de jonge fanatiekelingen nog even mee naar de eerste dag van hun opvolgers. En wie na het wandelen nog energie over had, kon zijn geluk niet op, want tijdens deze 50ste editie van de Vierdaagsefeesten is volop aan de kinderen gedacht! Elke middag staat in het teken van swingende programmering, vermaak, spraakmakend theater en inspirerende workshops. Op locaties als Festival op ’t Eiland, Mariënburgplein, De Kaaij, Joris Ivensplein en Café Van ouds werd de gemiddelde leeftijd van Vierdaagsefeesten lekker omlaag gehaald.

En dan zit dag 4 er alweer op. Ruim 215 duizend bezoekers dansten en feestten er lustig op los en het Vierdaagsefeesten gevoel was ruimschoots aanwezig… laat dag 5 maar komen!

Bekijk hier het fotoverslag van dag 4.