Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Vierdaagsefeesten Festivalbandje: wat kan je er allemaal mee?

Placeholder for 18 7 2022 Polsbandjes Marcel Krijgsman 218 7 2022 Polsbandjes Marcel Krijgsman 2

Geplaatst: 20 juli 2022, 12:40 uur

Het Vier­daagse­feesten fes­ti­val­band­je en het vrien­den­band­je zijn nu te koop in onze web­shop en in onze mer­chan­dis­e­s­tand aan de burcht­straat. De week is doormid­den, dus de pri­js voor de aller­laat­ste band­jes is geza­kt naar € 6,50. Of je nu naar Matrixx, Fes­ti­val op t Eiland, Valkhof Fes­ti­val, Faber­plein of één van de andere podia gaat, bij alle buitenwc’s loop je met een band­je om je pols door zon­der te betal­en. Maar wat kan je er eigen­lijk nog meer mee? Bek­ijk hier het volledi­ge weekpro­gram­ma van alle extra’s die je als vriend van de Vier­daagse­feesten of drager van het fes­ti­val­band­je tij­dens de Vier­daagse­feesten krijgt.

Placeholder for DAG1 BallenbakdiscocaravanDAG1 Ballenbakdiscocaravan

Ballenbakdiscocaravan

DAG 1 ZATERDAG - Te oud om in de ballenbak te gaan? Natuurlijk niet! Zéker niet als een het karaoke-avontuur op wielen betreft. Op zaterdag 16 juli staat Bram Komen met zijn caravan klaar op de kop van Kelfkensbos (om de hoek van de Burchtstraat), waar je van 15:00 tot 00:00 uur een heus ballenbakdisco-avontuur ervaart. Schoenen uit en feesten aan!

(IJskoude) Kunst in de Museumkelder

DAG 2 ZONDAG - Museum Het Valkhof opent exclusief de deuren van de historische ijskelder in de Museumtuin in de oude stadsmuur. De ijskelder behoorde ooit tot de 17e-eeuwse villa die op het Kelfkenbos stond. Tijdens de wintermaanden werd er ijs of sneeuw in opgeslagen, waardoor het in de zomer mogelijk was om een koel glas wijn of een bolletje koud ijs te nuttigen.

Stap terug in de geschiedenis en ervaar de koelte van de ruimte met beeldende kunst, dat alles met dit thema te maken heeft, en een ijskoude consumptie. De echte ijs-ervaring komt bovendien tot zijn recht door de bijzondere vorm van de ijskelder. Hierdoor vraagt de ruimte zijn publiek de kunst in minder gebruikelijke houdingen te aanschouwen. Neem de tijd voor reflectie en voel je als herboren als je opnieuw het feestgedruis in stort!

Placeholder for DAG2 I JskelderDAG2 I Jskelder
Placeholder for DAG3 ReuzenradDAG3 Reuzenrad

Reuzenradrondje

DAG 3 MAANDAG - Nijmegen op z’n mooist? Natuurlijk is dat tijdens de Vierdaagsefeesten! We zijn allemaal verliefd op onze mooie stad, dus wat is er nog mooier dan even stilhangen en de stad van bovenaf bekijken? En dat doe je ook nog eens in een speciaal voor festivalbandjeshouders gepimpt reuzenradkarretje, te herkennen aan de Vierdaagsefeesten versiering. Je bent van 15:00 tot 00:00 welkom om een gratis rondje te maken in dit speciale karretje.

Gametime

DAG 4 DINSDAG - Op het nieuwe Kelfkensbos Festival vind je een tweede area waar je een heel scala aan unieke games kunt spelen. Op dinsdag speel jij met jouw festivalbandje eenmaal een gratis spel naar keuze!

Placeholder for DAG4 KelfkensbosDAG4 Kelfkensbos
Placeholder for DAG5 Vera Virgin fotograaf Marcel Krijgsman 1DAG5 Vera Virgin fotograaf Marcel Krijgsman 1

Vera Virgin’s greatest bingo show

DAG 5 WOENSDAG - Natuurlijk staat het festivalbandjesprogramma op woensdag in het teken van Roze Woensdag. Op deze dag in het teken van acceptatie en diversiteit presenteren we niemand minder dan: Vera Virgin! Je vindt haar op het Mariënburgplein met de enige echte Bingo Show. Vanaf 15:00 uur nodigt ze je uit in haar caravan voor een exclusief potje bingo extravaganza. Als de avond valt, vraag je haar in een cozy meet & greet het hemd van het lijf. Ze ontvangt bezoekers tot middernacht!

Roesologie

DAG 6 DONDERDAG - De roes is de felbegeerde bewustzijnstoestand waarin het tijdsbesef, het zelfbewustzijn en de dagelijkse realiteit even naar de achtergrond verdwijnen. Ook tijdens de Vierdaagsefeesten ervaren veel bezoekers een roes. Maar weet jij aan welke roes je eigenlijk behoefte hebt? En lukt het jou om deze, ook zonder gebruik van middelen, op te zoeken? Ga mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld van Roesologie.

Laat je ideeën los over wat kan, wat mag en wat hoort. Stap door de Roesologische Poort en word onderdeel van een Roesologisch Ritueel waarin je geconfronteerd wordt met je eigen grenzen en wordt uitgedaagd om deze te verleggen. Volg de korte instructies op je koptelefoon en lever je 5 tot 10 minuten over aan de Roesologen. Van 15:00 tot 00:00 uur is het Roesologisch Ritueel te ervaren in het Kronenburgerpark.

Placeholder for DAG6 RoesologieDAG6 Roesologie
Placeholder for DAG7 NaaistreekDAG7 Naaistreek

Naaistreeks Goodbye

DAG 7 VRIJDAG - Performanceduo Naaistreek wenst je in hun mini-theater op Festival op ‘t Eiland een prachtige laatste dag van de Vierdaagsefeesten. Je wordt op theatrale wijze ontvangen en mag even spieken en verzinken in een andere – glitterende – wereld. Met een klein aandenken ga je op pad, als je belooft volgend jaar weer de mooiste zeven dagen van het jaar te komen vieren!

Waarom het fes­ti­val­band­je, hoe kom je eraan en waar en wan­neer is het geldig?

De pols­band­jes zijn vanaf nu van € 10 voor €6,50 te bestellen via de web­shop. Let op: in beperk­te oplage verkri­jg­baar, op = op! Je kan het band­je dan ophalen bij onze mer­chan­dise stand in de Burcht­straat, deze heeft de vol­gende openingstijden:

Daar­naast kun je het fes­ti­val­band­je nu ophalen bij Kelfkens­bos Fes­ti­val (de bar op de kop van het plein) en bij de Plees to Be bij Valkhof Fes­ti­val.


Een­maal omgedaan gaat de sluit­ing van het band­je niet meer los, het band­je is dus niet over­draag­baar en houd je de hele week lang om. Het ultieme fes­ti­val­gevoel! Onze medew­erk­ers hebben het recht om je sluit­ing strakker aan te trekken.

programma
Login
Bekijk winkelwagen