Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Sociaal programma op Vierdaagsefeesten

Placeholder for 17 7 2022 Waal in Vlammen Gerard Verschooten 617 7 2022 Waal in Vlammen Gerard Verschooten 6

Geplaatst: 11 juli 2023, 10:55 uur

Feesten voor mensen met en zon­der beperking

Vier­daagse­feesten is een vrij en toe­ganke­lijk fes­ti­val voor iedereen. Zo zijn er spe­ciale programma’s voor mensen met en zon­der beperk­ing, kun je ook van vuur­w­erk­show Waal in Vlam­men geni­eten als je bijvoor­beeld in een rol­stoel zit, en kun je ervaren hoe het is om met min­der zicht de Feesten te ervaren.

Placeholder for 21 7 2022 Uniek Wandelen Marcel Krijgsman 821 7 2022 Uniek Wandelen Marcel Krijgsman 8

Uniek Wandelen & Feesten

Op deze speciale unieke wandeling is iedereen welkom. Net als vorige edities is dit een gratis groepswandeling, langs een aantal podia van de Vierdaagsefeesten. De wandeling van ongeveer 9 km is rolstoelvriendelijk en geschikt voor iedereen met en zonder beperking. Ontmoeting staat centraal en iedereen krijgt een feestelijk Uniek Wandelen & Feesten t-shirt, geschonken door sponsor NS. De wandeling begint donderdag 20 juli vanaf 12.00 uur met een gezellige warming-up op het stationsplein, en bezoekt onder meer Stadseiland Stek, om weer nabij het station te eindigen. Er zijn voldoende begeleiders aanwezig om de inclusieve wandeling in goede banen te leiden. Reserveer dus snel je plekje!

De Spe­cial Social Club

Smaak­markt host op zater­dag 15 juli De Spe­cial Social Club. Door muziek en feesten voor iedereen toe­ganke­lijk te mak­en, helpen DJ Bobo en MC Perez om deel­name aan sociale activiteit­en voor mensen met een beperk­ing te ver­groten. Kom gezel­lig langs voor een dan­sje van 14:00 — 17:00 uur en maak deel uit van iets bij­zon­ders! Vooraf aan­melden is niet nodig.

Speciale toegang Vuurwerkshow

Van de populaire vuurwerkshow Waal in Vlammen, zondag 16 juli om 22.30 uur, kun je ook genieten als je niet goed ter been bent. Er zijn 60 plekken op de Waalkade en op stadseiland Veur-Lent voor mensen met een beperking en hun begeleiders om de vuurwerkshow te bekijken op een goed toegankelijke en rustigere plek. Zelfs voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte niet uit de auto kunnen, zijn er mogelijkheden. Gezien de beperkte plekken en organisatie is het noodzakelijk je hiervoor uiterlijk 14 juli aan te melden.

Placeholder for 17 7 2022 Waal in Vlammen Gerard Verschooten 617 7 2022 Waal in Vlammen Gerard Verschooten 6

Vier de feesten zon­der zicht

Stel je voor: je loopt tussen de duizen­den mensen die dagelijks de Vier­daagse­feesten bezoeken, maar je ziet hele­maal niets. Hoe vind jij de weg in het drukke stad­s­cen­trum? Wat als er ineens een podi­um voor je neus staat? MuZIEum laat je dit ervaren tij­dens hun rondlei­din­gen op de Vier­daagse­feesten, op diverse dagen en tijd­stip­pen. In groep­jes van 8 ga je samen met een slechtziende op pad. Je kunt gratis reserveren, zo lang er plek is.

Overige tips

Er zijn dit jaar drie keer zo veel min­der­validetoi­let­ten in de stad te vin­den, op 22 locaties. In de app van Vier­daagse­feesten kun je erop fil­teren in de plat­te­grond. Bij druk­te is hier ook een druk­teme­ter te bek­ijken, waar­door je makke­lijk een rustiger plek­je kunt vin­den. Bek­ijk het the­ma Verdieping voor meer spe­ciale programma-onderdelen.

Mede mogelijk gemaakt door

Placeholder for NS blauw 768x299NS blauw 768x299
Login
Bekijk winkelwagen