Lekker én duurzaam eten en drinken


Geplaatst: 15 juli 2022, 17:20 uur
De ambitie van de Vierdaagsefeesten is om de positieve impact op de regio te vergroten door circulair én CO2 neutraal te worden. Jij kan helpen door je beker terug naar de bar te brengen én door duurzaam en lokaal te eten en drinken op de Vierdaagsefeesten. Wat en waar? Onze tips:
- Het Vierdaagsefeestenbiertje. Elk jaar verzorgt het collectief van Nijmeegse brouwers een nieuw Nijmeegs speciaalbiertje wat je alléén kunt proeven tijdens de feesten. Dit jaar is dat een verfrissend blond bier van 5,5% met een fruitig hop karakter en een lichte frisse citrussmaak.
- Bij Smaakmarkt maken je smaakpapillen een reis om de wereld: meer dan 20 foodtrucks met vega(n) opties en toppers als Wild Vlees en oesters van Zilt en Zalig.
- In de Burchtstraat laten regionale boeren van ZLTO je kennis maken met hun aanbod.
- Een plantaardig broodje shoarma? Vivera bereidt de lekkerste van Europa. Oordeel zelf bij de kruising Ziekerstraat-Molenstraat.
- Thibeau’s terras wordt omgetoverd tot een groene oase. Ontdek de vegan wentelteefjes, linzen walnoot kroketjes of biologische runderhamburger van slagerij De Groene Weg.
- Credible biedt ook qua eten een gevarieerde line-up: check de vegan hotdog of het broodje avocado mash.
- Op cultureel terras De Kaaij is vega Pad Thai van Try Thai verkrijgbaar. Natuurlijk met een Nijmeegs biertje!
- Bij Festival op ‘t Eiland geniet je met de voeten in het zand van muziek, theater én lekker eten, zoals de vegetarische quiche uit Libanon van Peperwortel!
- Café de Plak staat bekend om haar (vegan) kaasgehakt en ruime porties met veel groenten. Bijna alles is biologisch, eerlijk en verantwoord.
- Lunchbar De Viking heeft een heerlijke Vegan Viking of andere ontbijt- of lunches.
- Zin in Creoolse lekkernijen? Op het terras bij Veggie Galore ga je op een vegan ontdekkingstocht door de Creoolse keuken.


Groene toekomstplannen
De komende jaren staat veel op de planning:
- duurzaam food-aanbod nog beter vindbaar maken voor de bezoekers;
- voedsel duurzamer verpakken om afval te verminderen;
- de CO2 footprint van het food-aanbod verlagen;
- meer lokaal, duurzaam en vegetarisch voedsel.
Samen met de Rabobank werken we komende jaren verder aan duurzaam en lokaal eten op de feesten. Help jij ook om deze ambities waar te maken?


Coco’s Fishbar bekroond met innovatieprijs van de Vierdaagsefeesten
Vierdaagsefeesten en gemeente Nijmegen kondigen Coco’s Fishbar aan als winnaar van de…


Minder uitstoot door duurzame gerechtkeuzes tijdens Vierdaagsefeesten
Bekers terugbrengen naar de bar, afval in de juiste afvalbakken werpen en met de benenwagen, fiets,…
Innovatie-award Vierdaagsefeesten voor Smaakmarkt
Jaarlijks mag Stichting Vierdaagsefeesten, als cadeau van gemeente Nijmegen, een geldbedrag van…
