Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Dag 6: verbroedering en schone straten

Placeholder for Vierdaagsefeesten Jan Willem de VensterVierdaagsefeesten Jan Willem de Venster

Geplaatst: 22 juli 2022, 11:17 uur

Zo snel als de regen wegtrok vulde de bin­nen­stad van Nijmegen zich met bezoek­ers. Een gemoedelijke sfeer, net zoals de andere dagen van de feesten zich tot nu toe ken­merken. Rond 17.00 uur waren de erg­ste buien voor­bij en liepen de strat­en vol. Vooral het feit dat de laat­ste dag van de Vier­daagse­feesten 2022 nadert, zette de meeste bezoek­ers op scherp en zorgt ervoor dat de stad ondanks de regen gezel­lig druk was.

Op Plein 1944 was het heer­lijk sprin­gen met BZB. Joost Eick­mans, organ­isator van het plein: Het was even flink aan­poten in het begin: veel nieuw per­son­eel, nieuwe lever­anciers, en direct enorme druk­te. We waren bij­na kwi­jt waar we het voor deden, wat ontzettend gaaf is het toch om onderdeel te zijn van de Vier­daagse­feesten. Die fan­tastis­che optre­dens van de afgelopen dagen, de feestende mensen en de bli­je gezicht­en hebben het gemis van de afgelopen drie jaar doen ver­geten. We gaan nog even geweldig knallen op deze laat­ste dag.’’ 

Placeholder for Vierdaagsefeesten Jurre BosmanVierdaagsefeesten Jurre Bosman

Ook de Molenstraat heeft genoten van een geweldige drukte en sfeer de hele week. “De gezelligheid, positiviteit en saamhorigheid die we afgelopen dagen hebben gezien in de Molenstraat overtreft alle verwachtingen! Na zo’n lange periode van afwezigheid is een avond als gisteren, waar een artiest als Jannes jong en oud samenbrengt weer geweldig om mee te maken.”

We zien dat veel bezoek­ers, naast hun vaste stek, dit jaar extra nieuws­gierig zijn naar de héle stad, en graag een rond­je lopen langs veel van de 42 buiten­po­dia. Dat vin­den wij geweldig om te zien, dat zorgt voor ver­broed­er­ing op straat en die ken­merk­ende unieke sfeer van de feesten. Natu­urlijk zijn we trots op de grote namen op de bek­ende podia, maar zek­er zo leuk vin­den wij de klein­schalige locaties, die hun nek uit­steken en je ver­rassen met pro­gram­ma wat je miss­chien nog niet kent. Pak dus je kans en ver­breed vanavond nog je horizon!

Eén van die klein­schalige, nieuwe locaties is Ganzen­heuv­el, op de kruis­ing van de Hezel­strat­en en de Hout­straat. ‘’Als nieuw podi­um is het niet gemakke­lijk je plek te claimen en een duidelijke iden­titeit neer te zetten. Het was heel span­nend, maar na de eerste dag wis­ten we dat het goed zat. We hebben inmid­dels zo ongeveer alle weer­types meege­maakt, en voe­len ons nu com­pleet voor­bereid. We gaan vol­gend jaar zek­er door! Hoe fijn ook om dit met meerdere onderne­mers aan het­zelfde plein op te pakken en zo de samen­werk­ing te ver­sterken,’’ laat de organ­isatie weten. 

Innovatie-award voor Faberplein

De organisatie van het Faberplein ontving donderdagavond uit handen van burgemeester Bruls een innovatie-award voor hun goede implementatie van het circulaire bekersysteem. Geen makkelijke keuze, want in de hele stad zijn de straten opvallend schoon, dus eigenlijk zou de award moeten gaan naar álle bezoekers en ondernemers. Burgemeester Bruls: “Ik ben ontzettend aangenaam verrast hoe groot het effect nu al is. We zijn hiermee gestart als meerjarenproject, om langzaam toe te werken naar steeds minder afval op de grond tijdens de Vierdaagseweek. Petje af aan iedereen die hieraan meewerkt!”

Faberplein is de trotse winnaar omdat zij de communicatie naar de bezoekers direct op orde had, het personeel goed geïnstrueerd en met hun bezoekers goede resultaten behaald met weinig afval op de grond. Daarnaast hebben zij in het voortraject meegedacht en zijn zij inmiddels enthousiaste ambassadeur van het nieuwe systeem. “Ik ben zo enorm trots op het personeel! Het was een hoop werk om het uit te leggen, vooral aan alle externen, maar ze hebben het super goed gedaan! De prijs van € 1500 gaat natuurlijk de fooienpot in!”, laat Bas Neienhuijsen van het Faberplein weten.

Placeholder for Vierdaagsefeesten Marcel KrijgsmanVierdaagsefeesten Marcel Krijgsman

Vandaag

We zijn aangekomen op de laatste dag van de Vierdaagsefeesten 2022, nu al, na 2 jaar corona, een historische editie. De stad is er klaar voor, de weersvoorspelling is perfect en iedereen heeft er zin in. Heb je nog bekers thuis? Lever deze dan in bij de barren, zodat er nieuwe bekers van gemaakt kunnen worden. Vandaag laten we met elkaar zien waar we in Nijmegen toe in staat zijn. Laat dit de schoonste en gezelligste Vierdaagsefeesten ooit worden!

Bekijk hier het fotoverslag van dag 6

Login
Bekijk winkelwagen