17-23 juli 2021nijmegen

Vierdaagsefeesten CityGame

Placeholder for City Game Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4 1024x683City Game Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4 1024x683

Toen de Vierdaagsefeesten in 2020 niet door gingen, gaven we toch beetje kleur aan de derde week van juli in de vorm van een CityGame, ontwikkeld in samenwerking met Mystery Of The City.

Aan de hand van clues en hints kon je zelf op ontdekkingstocht door Nijmegen.

Hoe werkt het?

Aan de hand van clues en hints los je in de Vierdaagsefeesten CityGame quests, oftewel raadsels, over de Vierdaagsefeesten, de stad of een specifieke locatie in de stad. Elke dag van de week zijn er zes nieuwe quests op te lossen. Snelle puzzelaars gaan voor de dagwinst, voor bonuspunten en de grande finale in het weekklassement. Wil je het liever rustig aan doen? Maak er dan een langer uitje van en plof onderweg even neer op één van de Nijmeegse terrassen – mits er plek is natuurlijk.

Placeholder for NaamloosNaamloos

Quests?

Hoe ziet zo’n CityQuest er dan uit? Deze kan bijvoorbeeld verwijzen naar een locatie waar je de volgende clue kunt vinden: “Onder de brug, boven het zand. Whoah! Back to the island…” Die volgende CityQuest kan er ook zo uit zien: III • I • VI • I • IV • VII • IV • III • IX • II • I. Als je dit omzet naar een telefoonnummer en dat belt, kom je weer verder in de CityGame.

Naast CityQuests zijn er BonusQuests waarmee je bonuspunten kan verdienen. Wanneer je een BonusQuest ziet, scan deze en de quest over deze specifieke Vierdaagsefeesten locatie komt tevoorschijn. Na het beantwoorden keert jouw scherm automatisch terug naar de CityQuest waar je mee bezig was. Vind jij alle 35 BonusQuests?

Prijzen!

Hoe sneller je een raadsel oplost, hoe meer punten je verdient. Vraag je een hint op of doe je er lang over om een raadsel op te lossen, dan kost je dit punten. Elke dag wordt aan de 5 spelers of duo’s met de meeste punten een mooie prijs uitgereikt, zij zijn de dagwinnaars. Aan het eind van de week zullen ook de 10 beste spelers/duo’s worden beloond, zij krijgen elk een prijs en worden bekroond tot de individuele winnaars van de Vierdaagefeesten CityGame.

Er zijn fantastische prijzen te winnen met de Vierdaagsefeesten CityGame, zoals:


RN7 testte de Vierdaagsefeesten CityGame

Placeholder for City Game Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4 1024x683City Game Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4 1024x683

De citygame werd mede mogelijk gemaakt door Mystery Of The City, de Ambassadorsclub van Vierdaagsefeesten, DAR, NXP en gemeente Nijmegen.