16-22 juli 2022nijmegen

You’ll never walk alone: a.s. vrijdag, 8.45 uur

Placeholder for 1 minuut stilte Mh17 ramp Plein 44 18 7 2014 3 11 minuut stilte Mh17 ramp Plein 44 18 7 2014 3 1

Geplaatst: 18 maart 2020, 16:15 uur

Dit lied staat voor ons voor altijd symbool voor de saamhorigheid die voelbaar was in de stad tijdens Vierdaagsefeesten 2014. De dag na de verschrikkelijke vliegramp van het MH17-toestel, werd om 20.00 uur collectief alle muziek op alle Vierdaagsefeestenpodia stil gelegd. Na een oorverdovende minuut stilte zongen alle honderdduizenden Vierdaagsefeestenbezoekers met elkaar: ‘You’ll never walk alone’. Wie erbij was, krijgt nog altijd kippenvel.

Nu is het opnieuw tijd om te laten zien dat we er voor elkaar zijn en dat niemand er in deze moeilijke tijden alleen voor staat. Daarom delen we de actie van 3FM: zet a.s. vrijdag om 8.45 uur je radio aan, de stereo op 10, het raam open en zing uit volle borst: ‘You’ll never walk alone’. Het nummer zal op ongeveer alle Nederlandse en ook veel Europese radiozenders (waaronder Studio Brussel, BBC1, BBC2) te horen zijn.

Placeholder for 3 FM3 FM

We zien om ons heen dat veel evenementen, ook in de zomerperiode, al worden afgelast. We begrijpen die keuze, maar zien op dit moment nog geen reden om tot een dergelijke beslissing voor Vierdaagsefeesten over te gaan. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen wij de adviezen van het RIVM mochten er maatregelen nodig zijn. Ook hebben wij nauwe contacten met de Gemeente Nijmegen, De Vierdaagse Internationale Afstandsmarsen, hulpdiensten en deskundigen. Wanneer er maatregelen dienen te worden genomen, dan zullen wij je informeren via deze website, onze nieuwsbrief en social media.

Vooralsnog hopen wij dat de afgekondigde maatregelen effect zullen hebben en wensen wij al onze collega-organisatoren die hebben moeten annuleren en iedereen die verder op welke manier dan ook getroffen is door het coronavirus, heel veel sterkte. Wij roepen op om de Nijmeegse horeca te steunen door bijvoorbeeld cadeaubonnen te kopen of maaltijden bij restaurants af te halen of te laten bezorgen.

Op donderdag 23 april is een Ambassadorsclub Ontbijtbijeenkomst gepland met als gastspreker scheidsrechter Björn Kuipers. Of deze door kan gaan is afhankelijk van de recente ontwikkelingen. Uiteraard zijn we dit jaar extra geholpen met iedereen die zich aanmeldt als ambassador en gaan we ons best doen op welke manier dan ook een prachtig programma mogelijk te maken!

Placeholder for 1 minuut stilte Mh17 ramp Plein 44 18 7 2014 3 11 minuut stilte Mh17 ramp Plein 44 18 7 2014 3 1

Herdenking MH17 tijdens Vierdaagsefeesten