Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Wie zette nu de meeste stappen tijdens het stappen?

Placeholder for 20220722 Valkhof festival Maren van der Burght 572720220722 Valkhof festival Maren van der Burght 5727

Geplaatst: 28 juli 2022, 14:59 uur

Wij vroe­gen jul­lie een stap­pen­teller aan te zetten als je zeven dagen lang ging feesten. Dat deden jul­lie mas­saal! We zijn erg onder de indruk van de vele stap­pen die gezet zijn. De inges­tu­urde screen­shots zijn grondig bestudeerd. Onze top‑7 kreeg een gratis mer­chan­dise-item van Betc­i­ty. Wij waren nieuws­gierig naar deze die hard feestgangers en vroe­gen hen naar hun favori­ete plek. Hier­bij stellen we ze graag aan je voor.

Placeholder for SuzanneSuzanne

Suzanne (25) uit Nijmegen, 274.672 stappen (dat is zo’n 178 kilometer!)

Op de een of andere manier belandde ik vaak aan het einde van de avond op het Koningsplein. Daar heb ik alleen maar gelachen. Op de warmste dag liep ik met een plantenspuit rond, waar veel liefhebbers op af kwamen voor verkoeling. Een andere dag ging ik met een plantje het publiek in, wat ook zorgde voor de nodige hilariteit want andere feestgangers gingen 'm 'water' (lees: bier) geven... Met al dat groen ga ik er nu graag met een groene hoodie vandoor! Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en ben super trots dat ik dit 'mijn' stad mag noemen!”

Irma (36) uit Helmond, 271.542 stappen

“Zoals je kan zien zijn dit heel wat stappen in een week! Wij hebben 3 hele toffe en leuke wandeldagen gehad. Met steeds een uitstapje naar links of naar recht om een biertje te scoren bij het publiek kom je al snel aan heel wat stappen. Daarbij vinden wij het een nóg groter feest om vanuit de Wedren naar het Koningsplein, Faberplein of naar de Molenstraat te gaan. Onderweg naar huis kwamen wij door de Molenstraat waar het drie dagen misging doordat het daar weer zoooo gezellig was! Vrijdags na de finish trokken wij ‘m nog door tot 1 uur ’s nachts. Steeds veel te laat thuis maar ontzettend genoten van de feesten!”

Placeholder for IrmaIrma
Placeholder for Sabine4Sabine4

Sabine (25) uit Amsterdam, 219.484 stappen

“Ik heb geweldig genoten op de Vierdaagsefeesten! Mijn favoriete plekken waren Paak in de Bloemerstraat en Park Kronenburg. Zie alle filmpjes en foto’s met anderen hoe wij gefeest hebben 😊”

 Jonne (23) uit Nijmegen, 210.208 stappen

“Wat mijn favoriete plek was is een lastige. Steeds dacht ik dat de ene dag de andere niet kon overtreffen - maar daar is onze prachtstad keer op keer in geslaagd. Áls ik dan moet kiezen vind ik het Kronenburgerpark toch wel een geweldige nieuwkomer.  Als geboren en getogen Nimweegse ben ik heel blij met deze prijs, toch nog een soort Vierdaagse kruisje voor al die kilometers zwoegen 🤪.”

Placeholder for JonneJonne
Placeholder for DennisDennis

Dennis (30) uit Nijmegen, 191.345 stappen

“Mijn favoriete plek tijdens de feesten was toch wel Smaakmarkt Labyrint, lekkere eettentjes en de beste sfeer van de stad! Wát een intense, fijne week!”

Daan (36) uit Nijmegen, 188.335 stappen

“Voor ons ‘feestbeesten’ is het intensief om een 7-8 dagen én nachten, maximaal te genieten van het zo waanzinnig grote diverse aanbod tijdens de Vierdaagsfeesten. Zeker voor mij als verfijnd muziekliefhebber is dit een klein paradijs op aarde.

Zaterdag ben ik veel op de Kaaij geweest bij Boomshakalak en in de nacht hevig gedanst op de fijne deuntjes van Subcultuur in de Lindenberg. De rest van de week overal en nergens geweest; bandjes kijken op het Valkhof, kneiters uit de plaat bij Club Voerweg en in ‘t Kronenburgerpark. ‘s Nachts naar WTF en Planet Rose in Doornroosje. Genoten van goeie disco/acid in het Alternatief, disco bij Festival op ‘t Eiland. De vrijdagnacht afgesloten in de all-time-favoriet, Café de Plak, waar als vanouds het zweet van het plafond droop.

Het was een waanzinnig fijne week, met onwijs veel lieve mensen. Mooi vind ik, dat verschillende gasten van me van ‘buitenaf,’ ons Nijmegen omschrijven als een gemoedelijke stad. Leven en laten leven, iedereen in elkaars waarde laten en de ruimte geven om te genieten op je eigen manier.”

Placeholder for DaanDaan
Placeholder for EtwardEtward

 Ewart (47) uit Weurt, 188.000 stappen

“Ik ben behoorlijk verknocht aan de Vierdaagsefeesten, de afgelopen 10 edities heb ik slechts één dag moeten missen. Ik vind dit echt een week om trots te zijn op Nijmegen, ik ben altijd weer verbaasd hoe goed de feesten zijn georganiseerd. Ik vind het fantastisch om te zien dat er zo’n grote verscheidenheid aan muziek is. Er is echt voor ieder wat wils en de feesten groeien met je mee.

In de beginjaren ging echt ieder podia langs. Daarna lag de focus een aantal jaren op het Fabelplein, Koningsplein, Matrixx at the Park en Molenstraat. Inmiddels kom ik er graag in het nieuwe Kronenburger Park, Festival op ‘t Eiland, de Kaaij en op en rondom Festival het Valkhof. Over een paar jaar zal de focus wel komen te liggen bij het gevelconcert en optredens in de mooie Sint Stevenskerk. De feesten zijn me nu nog te waardevol om ook nog de 4Daagse te gaan lopen, dat kan altijd nog na mijn 60ste.”

Login
Bekijk winkelwagen