16-22 juli 2022nijmegen

Vierdaagsefeestenbier van nieuw collectief De Nijmeegse Brouwers

Placeholder for Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 7Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 7

Geplaatst: 30 juni 2021, 15:50 uur

De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten dit jaar niet door, je kunt toch de sfeer proeven van de feesten in de derde week van juli. Zelfs letterlijk: de smaak van de Vierdaagsefeesten in een speciaal biertje!

We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met niet zomaar één brouwerij, maar met álle grote Nijmeegse brouwerijen: Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij De Hemel. Zij verenigen zich hiervoor in het collectief De Nijmeegse Brouwers. De wil om te samenwerken was er al, en dit is de perfecte aanleiding om te starten met het eerste gezamenlijke project.

Elk jaar gaat één van de aangesloten brouwers aan de slag om een limited edition te maken van een uniek biertje dat zowel kenmerkend is voor de brouwer als voor de feesten. Deze is vervolgens alleen verkrijgbaar in de derde week van juli. Het begin van een mooie traditie die perfect past bij de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten: steeds meer duurzaam en lokaal eten en drinken!

Aan Brouwerij De Hemel de eer om het spits af te bijten. De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen met 6% alcohol, fijn doordrinkbaar met een licht bittertje, voor dat rijke zomerse gevoel.

Het biertje zal vanaf zaterdag 17 juli 2021 verkrijgbaar zijn, van de tap of in fles!

UPDATE: De limited edition Vierdaagsefeestenbier 2021 kan niet meer besteld worden door horeca en winkeliers, alle voorraad is besproken.

Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2

Op het terras en aan de bar

Strijk vanaf zaterdag 17 juli (zo lang de voorraad strekt) neer in het centrum op het Koningsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein ’44 (Doppio, Proeflokaal Bregje), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Houtstraat (Café Samson, Café Wunderkammer, Holt) of bij Restaurant De Hemel, Van Ouds, Arsenaal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

Ook is het biertje verkrijgbaar in Doornroosje en de concerten van X Valkhof Festival in Openluchttheater De Goffert, bij Brouwtoren Proeflokaal, Hubert, De Meesterproef, Stoom en Café Piet Huisman.

Verkooplocaties

Bij deze speciaalzaken kun je vanaf 17 juli en zo lang de voorraad strekt terecht voor een mooi biertje met etiket, prachtig om te geven of te krijgen!

In Nijmegen Centrum koop je het Vierdaagsefeestenbiertje bij Versailles, de Bierbrigadier, Deli en Bierhuys d’n Vlegel.

Buiten het centrum kun je terecht bij Wijnhandel In de Blauwe Druif, ’t Biermenneke en Drankenspeciaalzaak Nijmegen aan de Molenweg.

Buiten Nijmegen is het verkrijgbaar bij Nico de Witt Plus supermarkt in Beek, Mitra in Bemmel, Slijterij en wijnhandel De Toog in Beuningen, Gall & Gall Driessen in Elst en Horeca de Lier in Puiflijk.

Presentatie Vierdaagsefeestenbier 2021, met special guests 4B2M, met hun nieuwe single 'Nijmegen (Have some fun)'. Bekijk ook de videoreportage van de Gelderlander.

  • Placeholder for Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 1Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 1
  • Placeholder for Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 10Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 10
  • Placeholder for Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 26Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 26
  • Placeholder for Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 27Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 27
  • Placeholder for Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 14Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 14
  • Placeholder for Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 6Bierpresentatie collectief Mathijs Hanenkamp 6
  • Placeholder for Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 17Bierpresentatie 4b2m Mathijs Hanenkamp 17