Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Vierdaagsefeesten knalt op zondag

Placeholder for 17 7 2022 Waal in Vlammen Waldie Rutten 817 7 2022 Waal in Vlammen Waldie Rutten 8

Geplaatst: 18 juli 2022, 10:43 uur

De tweede dag van de Vier­daagse­feesten is ontzettend goed ver­lopen. Tra­di­tiegetrouw zorgde het vuur­w­erk­spek­takel Waal in Vlam­men’ voor druk­te aan bei­de zij­den van de Waal. Fes­ti­val op t Eiland en Smaak­markt waren dan ook pop­u­laire locaties van de zonda­gavond. Toch was het gis­ter­avond ner­gens te druk: de poli­tie gaf voor geen enkele locatie het sig­naal druk’ of vol’ af, in tegen­stelling tot de zater­da­gavond. Veel bezoek­ers waren s mid­dags al in de bin­nen­stad. De sfeer was er één van verbroedering!

Placeholder for 17 7 2022 Grote Markt Jan Willem de Venster 217 7 2022 Grote Markt Jan Willem de Venster 2

Gevelconcert & andere optredens

Een andere traditie waar mensen uit Nijmegen en wijde omgeving op de zondagavond voor naar de stad komen, is het Gevelconcert op de Grote Markt. 70 Muzikanten zouden na het concert van René le Blanc vanuit de kozijnen in de historische gevels van de Waagh en De Laeckenhal optreden. Technische problemen gooiden echter op het laatste moment roet in het eten. Het optreden is daarom verplaatst naar vanavond, van 23.00 tot 00.30 uur.

Ook bekende artiesten als Emma Heesters (vervanging Mart Hoogkamer), Tino Martin en John de Bever waren populair. De hardstyle-avond bij Matrixx at the Park en het elektronische (live) programma in het nieuwe Park Kronenburg konden ook rekenen op veel enthousiaste feestgangers.

Hitte

Wij roepen iedereen op om de rest van de week net zo enthousiast te blijven feesten, maar wel rekening te houden met de voorspelde hittegolf. Hoewel De 4Daagse de eerste wandeldag noodgedwongen schrapt, gaan de Vierdaagsefeesten op dinsdag wel door, aangezien daar het meeste programma ook in de avond plaatsvindt. Maar: gebruik een hoofddeksel, zonnebrandcrème, overkappingen en watertappunten!

Het wordt verder aangeraden veel water te drinken, elkaar in de gaten te houden en alcoholgebruik te matigen. Om bij drukte een rustigere plek op te zoeken, wordt geadviseerd de druktemeter van de Vierdaagsefeesten-app te gebruiken, die dan op de plattegrond wordt geactiveerd. Deze is gebaseerd op de anonieme locatiegegevens, de locatietoestemming dient wel geactiveerd te zijn om een betrouwbaar beeld te geven aan de drukte in de stad. Download dus de app en zet je locatietoestemming aan!

Placeholder for 17 7 2022 Watertappunt Jan Willem de Venster 317 7 2022 Watertappunt Jan Willem de Venster 3
Placeholder for Tip2 BekersysteemTip2 Bekersysteem

Bekersysteem

Waar de iedereen volop aan meewerkt, is het nieuwe bekersysteem. Ook na dag 2 lagen er weinig lege bekers op de grond. Voor een eerste beker betaal je 50 cent duurzaamheidstoeslag, bij een volgend drankje wissel je je lege beker weer in voor een nieuwe. Achter de barren is druk gewerkt om de softcup bekers in te zamelen voor recycling. De eerste kwaliteitscontroles wijzen uit dat de kwaliteit van de ingezamelde bekers er goed uit ziet. Wanneer er geen ander afval, zoals citroen, kauwgom of papier, tussen de lege bekers komt, kunnen deze weer goed verwerkt worden, eerst tot granulaat korrels, waar vervolgens weer nieuwe bekers van gemaakt kunnen worden.

De derde feestdag staat voor de deur! Via de app van Vierdaagsefeesten of vierdaagsefeesten.nl is het complete programma en veel informatie te vinden.

Bekijk hier het fotoalbum van dag 2 op Facebook.

Updates
Login
Bekijk winkelwagen