Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Talk to me

Placeholder for 15 07 2023 Polsbandjes Marcel Krijgsman 115 07 2023 Polsbandjes Marcel Krijgsman 1

Geplaatst: 17 juli 2023, 17:44 uur

Zeven dagen lang het meest veelz­i­jdi­ge Feest van ons land, met werke­lijk voor iedereen wat wils. Dat is hét recept om je wereld te ver­groten en iemand nieuws tegen het lijf te lopen. Een tijd­je terug vroe­gen we jul­lie om jul­lie suc­cesver­halen te delen. Lees je mee?

Placeholder for Irma vlasveld 2Irma vlasveld 2

Het verhaal van Irma Vlasveld

''Hoe ons verhaal begon? Op 17 Juli 2017: de inschrijfdag van De 4Daagse waarbij er vele lopers die elkaar al kenden samen een biertje gingen drinken op de Vierdaagsefeesten, bij het Koningsplein. Op mijn tante en mijn zus na kende ik niemand. Ik werd er voor het eerst voorgesteld aan Erwin. Wij werden uiteindelijk verliefd, zijn gaan samenwonen met onze 4 kinderen (samengesteld gezin), hebben ons verloofd en gaan nu bijna trouwen! Onze trouwdatum is 17 Juli 2023 in Nijmegen: de inschrijfdag van De 4Daagse, die wij wederom samen gaan lopen. Nu voor het eerst als man en vrouw. Aangezien wij ontzettend van de Vierdaagsefeesten houden, jazeker nog na het lopen, zijn wij blij dat wij ons trouwfeest 5 dagen achter elkaar kunnen vieren! Het wordt één grote feestweek. Naast de ontmoeting met elkaar werd er zes jaar geleden ook een hele fijne grote vriendengroep geboren, inclusief mijn tweelingzus, tante en nichtje, die er naast het lopen een geweldig feest van maken en tot de (te) late uurtjes doorgaan. Het kan niet anders dan dat het weer een topweek gaat worden!”

Het verhaal van Anne van Berne

“Wij leerden elkaar 12 jaar geleden kennen op de woensdagnacht van de Vierdaagsefeesten en we hadden meteen een hele bijzondere klik. Zo een waarvan je dacht: dit zou nog wel eens een tijdje mogen gaan duren. De dagen daarna hebben we elkaar steeds getroffen in de stad tijdens de Feesten en de klik bleef. Dus zijn we gaan daten, samenwonen, reizen en ouders geworden van onze prachtige kinderen. En elk jaar sindsdien hebben wij altijd samen gefeest gedurende die ene fijne week in de zomer. Koert mocht op de Vierdaagsefeesten vaak optreden met zijn band Einfach Kurt. Dat waren fantastische avonden op De Kaaij, Valkhof Festival en Festival op ‘t Eiland met fijne vrienden en leuke mensen. Op de Vierdaagsefeesten van 2019 vroeg Koert mij ten huwelijk in aanwezigheid onze kinderen, precies op de plek waar we elkaar hebben leren kennen: The Old Cave. Vorig jaar liep Koert De 3Daagse mee, maar nu gaan we weer fijn samen feesten! Wij missen geen enkele editie, de Vierdaagsefeesten zijn ons heilig!”

Placeholder for Anne van BerneAnne van Berne
Placeholder for Ashley van Dalen 2Ashley van Dalen 2

Het verhaal van Ashley van Dalen

“Vorig jaar heb ik van begin tot eind gevierd dat de zomer was begonnen. Elke dag na het werk ging ik op de fiets naar het station om met de trein richting Nijmegen te komen om geen enkele dag van de Vierdaagsefeesten te missen. De vermoeidheid sloeg toe, en op de laatste dag moest mijn beste vriendin me wel overtuigen om nog één avondje een lekker drankje te doen onder het genot van de beste muziek. We belandden bij Matrixx Live aan de Kade. Er stond een groepje achter ons, waar wij het zicht van blokkeerden. We begonnen een gesprek en mijn oog viel op één jongen uit het groepje die precies mijn type was. Na een rondedans stonden we ineens met elkaar te dansen, en alles klikte gewoon. Mijn beste vriendin gaf haar goedkeuring, en ik maakte uiteindelijk de stap om in zijn oor te vragen of hij misschien wilde zoenen. Eenmaal op de terugweg naar het station leende hij zijn longsleeve uit aan mij en we liepen de hele weg hand en hand. We wisselden nummers uit en een week later kwam hij bij mij thuis langs en ontmoette hij mijn familie. Ongeveer een maand later waren we officieel een koppel en het is nog steeds een bijzonder sprookje. Iedereen ziet me stralen, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met iemand!”

Het verhaal van Gwenny van Hal

“In 2019 ging ik met collega's een avondje naar de Vierdaagsefeesten. Ik was bijna niet gegaan, maar mijn vader duwde me over de streep. Er waren ook vrienden van een collega mee, één van hen vond ik meteen leuk: Mike. Toen wij bij Matrixx Live aan de Kade stonden draaiden ze daar het lied Fuifje. Die zomer was dat echt mijn liedje om lekker gek op te doen. Iedereen van die groep liep weg behalve Mike, die bleef mee gek dansen. Mijn hart ging op dat moment echt tekeer. We dansten de hele avond nog, maar ik durfde niet op hem af te stappen. Op een gegeven moment vroeg hij: "Loop je even met me mee?". Zenuwachtig volgde ik hem, weg van de groep. Hij vroeg: "Vind jij mij leuk"? Toen ik dat beaamde zoenden we. Daarna vroeg ik of hij mij eigenlijk wel leuk vond. Waarna hij moest lachen en we de hele avond onafscheidelijk bleven. Hij bracht me naar huis en appte me de weken daarna op mijn vakantie. Op onze tweede date wilde Mike graag terug naar Nijmegen, naar de Waalkade, om op de plek waar het begon officieel te vragen of ik zijn vriendinnetje wilde zijn. Vanaf dat moment zijn we heel veel samen geweest. Helaas gooide Corona roet in het eten en konden we geen Vierdaagsefeesten vieren. Afgelopen jaar toen er weer feesten waren zijn we weer veel gegaan. Ieder jaar aan de Waalkade blijft een bijzondere plek voor ons. Inmiddels zijn we deze zomer vier jaar samen, hebben we een huisje gekocht en ben ik afgelopen maand ten huwelijk gevraagd. Ik had nooit gedacht dat ik tijdens de Vierdaagsefeesten de liefde van mijn leven zou ontmoeten!”

Placeholder for Gwenny van HalGwenny van Hal

Sta jij open voor contact?

Draai je pols­band­je om en laat de magie beginnen! ✨

Updates
Login
Bekijk winkelwagen