Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Straatartiesten en -orkesten 2022: wat is er te doen?

Placeholder for 17 07 2019 Crowdcontrol Looporkest Waalkade Jan Willem de Venster 3 kopie17 07 2019 Crowdcontrol Looporkest Waalkade Jan Willem de Venster 3 kopie

Geplaatst: 14 juli 2022, 14:25 uur

Naast de reg­uliere podia- en nacht­pro­gram­mer­ing vind je tij­dens de Vier­daagse­feesten optre­dende arti­esten, orkesten en per­cussiegroepen door de stad. Ga jij mee dansen, zin­gen of laat je jezelf in een portret vast­leggen? Bezoek de hele week optre­dens op de vol­gende locaties:

Placeholder for Flamenco NijmegenFlamenco Nijmegen

Flamenco demonstraties

Flamenco Nijmegen is een klein gezelschap van maximaal 6 personen die mensen entertainen en mee laten dansen met een korte demonstratie flamencodans. Zij zijn alle middagen behalve vrijdag in de binnenstad te vinden. Kom je meedansen?

Vasim Cir­cus Space

Op zondag kom je deze groep cir­cusar­tiesen met LED en vuur-acts al freestylend in de stad tegen. Dins­dag bouwen zij een aer­i­al stel­lage op en lat­en daar een divers cir­cus var­iété zien waar­bij ver­schil­lende dis­ci­plines aan bod komen. Deze pop up straat act is vanaf de mid­dag tot mid­der­nacht in de Burcht­straat te zien. Niet te mis­sen dus! 

Ballonnenvliegenier Otto

Een heuse vliegenier in een luchtballon met een Tiroler outfit en grote, bruine snor. Otto de ballonnenvliegenier maakt geweldige ballonnencreaties, gebaseerd op de fantasie van zijn gasten. Een interactieve en doorlopende mobiele éénpersoons-act, die een magische indruk achterlaat. Op woensdag en vrijdag is hij er niet, op alle andere dagen zorgt hij dat je jouw fantasie terugziet in een balloncreatie!

Placeholder for Foto ballonnencreaties Jozua1Foto ballonnencreaties Jozua1
Placeholder for Karikatuurtekenaar Drew voorbeeldKarikatuurtekenaar Drew voorbeeld

Karikatuurtekenaar Drew

Deze sneltekenaar zet jou met al jouw specifieke kenmerken op je “mooist” in zwart/wit op papier. Drew is zondag, maandag woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig in de stad bij de Molenpoortpassage.

Portretkunstenaar Roos-in-Huis

Portretje als aandenken mee naar huis? Roos-in-huis maakt potloodportretten van bezoekers en verkoopt haar zelfgetekende Vierdaagsekaartjes. Je vindt haar iedere middag op één van de locaties in de stad.

Placeholder for Foto Roos in Huis tekeningenFoto Roos in Huis tekeningen

Dweil- & looporkesten

Tij­dens de Vier­daagse­feesten klinken in ver­schil­lende strat­en van de Nijmeegse bin­nen­stad de vrolijke klanken van swing, dix­ie en dweil­muziek. Bij­na elke mid­dag en/​of avond lopen er wel een of meerdere vrolijke dweilorkesten door de (spe­ci­aal door voor aangewezen) strat­en. In totaal komen er zo’n 20 orkesten die voor­namelijk uit Nijmegen en omgev­ing komen, maar ook uit andere delen van het land vin­den orkesten hun weg naar Nijmegen om het feestvierende pub­liek te ver­mak­en en mee te geni­eten van de feesten. 

Per­cussiegroepen

Daar­naast is er ook op ver­schil­lende avon­den een per­cussiegroep in de stad te horen. 


programma
Login
Bekijk winkelwagen