Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Stevenskerk Live

Placeholder for 14 07 2019 Stevenskerk Live Echo Collective Jan Willem de Venster 614 07 2019 Stevenskerk Live Echo Collective Jan Willem de Venster 6

Geplaatst: 01 juli 2021, 15:25 uur

De con­certen in de prachtige Stevenskerk, gep­re­sen­teerd door Doorn­roos­je, gaan door. Je kunt er in bij­zon­dere akoestiek geni­eten van optre­dens van De Nie­man­ders, I am Oak, Judy Blank en Frank Boei­jen (uitverkocht).

De Niemanders

Dinsdag 20 juli 20.30u - Stevenskerk

Ostermann en Kemkens bezochten met een kladblok onder de arm een aantal Nederlandse gevangenissen. Diepgaande gesprekken én muzikale sessies met de gedetineerden volgden. Het resulteerde in intense, rauwe nummers over wat er in aanloop naar de cruciale momenten in hun leven gebeurde en wie deze mensen buiten hun identiteit als gevangene eigenlijk écht zijn. Een overdonderende ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij De Niemanders.

Placeholder for Persfoto Wout Rocco1 1920x1080Persfoto Wout Rocco1 1920x1080
Placeholder for I Am Oak 1920x1080I Am Oak 1920x1080

I am Oak

Woensdag 21 juli 20.30u - Stevenskerk

Thijs Kuijken, frontman van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam zwevend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen.

Judy Blank

Donderdag 22 juli 20.30u - Stevenskerk

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar wonderschone liedjesmix van eigenwijze indiefolk, groovy americana en een snufje rock ‘n roll. In 2019 debuteerde ze op SXSW in Austin en was ze de eerste Nederlandse artiest die een optreden fikste op het wereldberoemde showcasefestival in Nashville: Americanafest. Momenteel sleutelt ze al bijna een jaar keihard aan een nieuwe plaat met producer Roy van Rosendaal (Figgie, Donna Blue). Benieuwd? De hoogste tijd voor een preview met een kersverse band, fonkelnieuwe liedjes en een sound die we nog niet eerder van haar hebben gehoord. Bereid je voor op jaren 80 synthesizers, rammelende elektrische gitaren en classy harmonies van een stel goedgeklede jongens die niet vies zijn van een beetje vuige sixties-rock.

Placeholder for Judy blanks 11 1920x1080Judy blanks 11 1920x1080
Placeholder for Frank Boeijen 1920x1080Frank Boeijen 1920x1080

Frank Boeijen

Vrijdag 23 juli 19.00u en 21.45u- Stevenskerk

Hoe ziet de Nederlandstalige popmuziek eruit zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels ruim veertig jaar beslaat, heeft hij het genre mede vormgegeven. De nummers ‘Zwart Wit’, ‘Kronenburg Park’ en ‘Zeg me dat het niet zo is’ behoren inmiddels tot het collectieve geheugen. Dit voorjaar moest Boeijen zijn tournee opnieuw uitstellen vanwege het coronavirus. Begin juli gaat Frank Boeijen gelukkig weer met zijn band het podium op voor meerdere bijzondere shows. Zo staat hij in Doornroosje, Openluchttheater de Goffert en de Stevenskerk. Uiteraard volgens de dan geldende Corona-maatregelen. Franks warme stem neemt de luisteraar mee op een tocht langs ontroering en herkenning, langs avontuur en vakmanschap.

X Valkhof Festival

Vanu­it het X Valkhof Fes­ti­val zullen er ook meerdere con­certen gegeven wor­den in de Stevenskerk:

Zater­dag 17 juli – Broed­er Diele­man
Zondag 18 juli – Niklas Paschburg
Maandag 19 juli – Finn Ronsdorf

programma
Login
Bekijk winkelwagen