Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Schrijvers in de Stevenskerk

Placeholder for 15 07 2018 Schrijvers in de Stevenskerk Jan Willem de Venster 915 07 2018 Schrijvers in de Stevenskerk Jan Willem de Venster 9

Geplaatst: 10 juni 2021, 13:13 uur

Ook al is de Vier­daagse­feesten­week niet zo druk als anders, toch zorgt Bib­lio­theek Gelder­land Zuid ook nu voor een heer­lijk rust­punt op miss­chien wel de mooiste locatie van Nijmegen: de Stevenskerk. Maak ken­nis met de wereld van de poëzie met Ellen Deckwitz! 

Ellen Deckwitz: Zondag 18 juli 14.00-15.00 uur

Aansluitend boekverkoop en signeren.

Ellen Deckwitz (1982) is sinds haar entree in de letteren niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (zoals De steen vreest mij), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. Tijdens haar lezing zal ze een bootcamp ‘poëzie snappen’ geven, een soort Blarenbal voor beginnende gedichtenlezers. Tussendoor draagt ze haar lievelingsverzen uit de wereldliteratuur voor.

Placeholder for Ellen Deckwitz Merlijn DoomernikEllen Deckwitz Merlijn Doomernik
Placeholder for Uphoff Manon 2 c Céline Simons RVUphoff Manon 2 c Céline Simons RV

Manon Uphoff: Maandag 19 juli 14.00-15.00 uur

Manon Uphoff (1962) is schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Haar debuut Begeerte werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs én de ECI-prijs. Haar meest recente roman Vallen is als vliegen werd met grote lof overladen door recensenten, boekverkopers, schrijvers en lezers. Schrijver Jaap Robben zei erover: “Dit boek gaat over onveiligheid, over misbruik, maar niet op een manier die je verwacht. Dit boek is zo anders dan wat je ooit gelezen hebt.”

Helaas kan Manon Uphoff wegens omstandigheden niet aanwezig zijn, daarom is deze activiteit geannuleerd. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum.

programma
Login
Bekijk winkelwagen