16-22 juli 2022nijmegen

Roze Woensdag

Placeholder for Roze Woensdag Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5Roze Woensdag Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5

Geplaatst: 24 juni 2021, 09:00 uur

Roze Woensdag Jong

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… ieder jaar staat Nijmegen op haar kop tijdens Roze Woensdag. Tijdens deze speciale dag van de Vierdaagsefeesten kleurt de hele stad roze.

Dit jaar ziet alles er wat anders uit, maar organiseren Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Roze Woensdag toch een prachtig programma, speciaal voor jongeren. Het evenement dat er tot nu toe nog niet was! In Bibliotheek De Marienburg, LUX en op het Mariënburgplein kunnen zij feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer. Altijd al een keer zelf drag make-up willen hebben? Het kan allemaal. Een jongerenredactie heeft een waanzinnig mooi programma samengesteld. Schrijvers Splinter Chabot en Edward van de Vendel en de instafamous Maxime Albertazzi zijn al van de partij! Wees erbij op 21 juli tussen 13.00 en 17.00 uur bij Roze Woensdag Jong!

Placeholder for Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00

Splinter Chabot
Splinter Chabot (1996) is schrijver, programmamaker en politicoloog. Op 3 maart 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen die een bestseller werd. Een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn. In 2021 deed Splinter mee aan het populaire tv-programma Wie is de Mol? (WIDM).

Edward van de Vendel
Edward van de Vendel heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Zijn werk is met vele prijzen bekroond, waaronder elf keer een Zilveren griffel en twee keer de Woutertje Pieterse Prijs. Zijn drie boeken voor young adults over het koppel Tycho & Oliver (De dagen van de bluegrassliefde, Ons derde lichaam en Oliver) werden alle drie bekroond met de prijs voor het beste jeugdboek. Hij is de initiatiefnemer van de imprint Querido Glow, waarin boeken worden uitgegeven met LHBTQIA+-personages. Hij schreef de interview- en dichtbundel Gloei (2020) om deze reeks mee te beginnen. Tijdens Roze Woensdag Jong! neemt hij Marijke en Ntando mee, jongeren die hij voor Gloei geïnterviewd heeft.

Maxime Albertazzi
Maxime Albertazzi werd bekend door haar deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival. Ze post op instagram onder de naam @maxalbertazzi_ op het gebied van fashion, beauty, lifestyle, food en accessoires. Haar instagramfeed is heel kleurrijk, vrolijk en persoonlijk. Ze spreekt er vaak over LGBTQ en jezelf zijn. Zo heeft ze ondertussen een platform opgebouwd waarmee ze gemiddeld 50.000 mensen per post inspireert.

Noami Grant
Naomi Grant is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze praat graag over onderwerpen waar men niet graag over praat. Haar ongeremdheid heeft haar al op plekken gebracht als IFFR Black Rebels, 3FM, de Rotterdamse en Amsterdamse Schouwburg. Naast zelf schrijven en optreden, geeft Naomi ook workshops creatief schrijven voor jongeren. Ze vindt het belangrijk dat zij zich al vroeg leren uiten op een creatieve manier. Ze heeft gemerkt dat het de jongeren meer zelfvertrouwen geeft en het daardoor makkelijker wordt om over taboe onderwerpen te praten. Tijdens Roze Woensdag Jong! gaat ze in gesprek met Splinter Chabot en Edward van de Vendel.

House of Heels
Close your eyes, clap your heels together three times, and think to yourself: There's no place like House of Heels. Dan, Marcella, Valentina, Cassandra, Queerella en RueBella zijn House of Heels! Je kent ze van de Nijmeegse Drag Race tijdens de Roze Woensdag van de Vierdaagsefeesten. Ze verspreiden love and laughter en tillen 'drag' naar een heel nieuw level.

Valentina en Marcella's Drag -o-theek
Altijd al in Drag willen gaan? Valentina en Marcella van House of Heels toveren jou helemaal om. Marcella verzorgt de styling en Valentina de make-up.

Placeholder for FacebookFacebook
programma