Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Populaire optredens en lopers uitzwaaien op de vierde Vierdaagsefeesten dag

Placeholder for 18072023 Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman Matrixxatthe Park18072023 Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman Matrixxatthe Park

Geplaatst: 19 juli 2023, 11:41 uur

Het was gis­teren gezel­lig druk in Nijmegen. Er wer­den drie druk­temeldin­gen afgegeven, maar er hoefde ner­gens de meld­ing vol’ voor te wor­den afgegeven. Flem­ming was het druk­st­be­zochte optre­den van de avond, en trok ook veel tieners met oud­ers naar Matrixx Live aan de Kade. Het was ook druk bij Kris Kross Ams­ter­dam en Bankzit­ters bij Matrixx at the Park. De derde druk­temeld­ing werd afgegeven voor Cred­i­ble, waar ABBA-trib­ute­band Gimme Gimme Gimme! veel pub­liek trok, in com­bi­natie met Hap­py Feel­ings en 90’s Now bij Kelfkens­bos Fes­ti­val. Verder waren Valkhof Fes­ti­val met Plan­et Rose en Lan­der & Adri­aan pop­u­lair, eve­nals Gebroed­ers Ko in de Molen­straat en Water­meloen bij Smaak­markt. Ook genoot men van de tra­di­tionele Bloe­men­re­gen op De Kaaij, en uit­er­aard vele andere optredens.

De vierde dag van de Vier­daagse­feesten was de eerste dag van De 4Daagse. De wan­del­presta­ti­etocht fin­ishte via het Faber­plein, waar feestgangers de wan­de­laars energie gaven voor de laat­ste paar hon­derd meter. De over­lap in bezoek­ers tussen bei­de even­e­menten? Een effect­met­ing van de gemeente Nijmegen onder bezoek­ers van vorig jaar wijst uit dat ongeveer 72% van de bezoek­ers van de Vier­daagse­feesten alleen de Feesten bezoekt. Zo’n 12% gaat ook aan­moedi­gen langs de route van De 4Daagse, en 10% zwaait na het uit­gaan de lop­ers uit. 6% van de bezoek­ers loopt de 4Daagse én gaat naar de Vierdaagsefeesten!

Placeholder for 19 07 2023 Jan Willemde Venster Vierdaagsefeesten Landelijke Kennisuitwisseling19 07 2023 Jan Willemde Venster Vierdaagsefeesten Landelijke Kennisuitwisseling

Stichting Vierdaagsefeesten ontving, samen met gemeente Nijmegen en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, grote gratis stadsevenementen. Zij staan allemaal voor grote uitdagingen als het gaat om verduurzaming en betaalbaarheid, omdat zij geen ticketprijzen kunnen verhogen om stijgende kosten te dekken. Onder meer Sail Amsterdam, Gentse Feesten, GLOW Eindhoven en Rotterdam Festivals kwamen naar de kennisuitwisseling. Franc Faaij, manager bij Rotterdam Festivals: “Het was ontzettend inspirerend om te zien hoe de Vierdaagsefeesten zowel met het retourbekersysteem, als op het gebied van groene stroomvoorziening, een voorbeeld zijn voor de rest van het land. Jullie laten zien dat het kan, op een groots open stadsfestival.”

De succesfactor waarom dat lukt op de Vierdaagsefeesten, is de manier waarop het georganiseerd is. Doordat de vergunningaanvraag in de derde week van juli niet via de gemeente verloopt, zoals de rest van het jaar, maar via Stichting Vierdaagsefeesten, kunnen er aanvullende kaders worden gesteld waarbinnen het evenement plaatsvindt. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “De complimenten die we kregen vandaag, zijn dan ook eigenlijk voor de hele stad: voor de gemeente die de constructie zo in de APV heeft geregeld en met ons meedenkt, en voor al onze partners die in samenwerking dezelfde lijn uitdragen. Het was voor ons een steun in de rug om te merken dat we in het hele land echt dezelfde uitdagingen hebben en in hele praktische zin met dezelfde dingen bezig zijn, zoals ook bijvoorbeeld het draagvlak bij binnenstadsbewoners en het tegengaan van eigen drank meenemen. Ook was het fijn om vanuit de overheidskant de waardering voor ons als evenementenorganisatoren te krijgen, omdat we zorgen voor verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen, ook vertier bieden voor mensen met een kleiner budget doordat we vrij toegankelijk zijn, en een belangrijke rol spelen in de citymarketing. Stadsfeesten zorgen voor verbinding in de stad én voor economische spin-off, zowel tijdens als na een evenement.”

Placeholder for 180723 Vierdaagsefeesten J Wde Venster 01777180723 Vierdaagsefeesten J Wde Venster 01777
Placeholder for 15 07 2023 Valkhof Festival Marcel Krijgsman 215 07 2023 Valkhof Festival Marcel Krijgsman 2

Foto-album en aftermovie dag 4

Bekijk hier een filmimpressie van de maandag in een halve minuut.

Volg onze social kanalen voor de tips van vandaag, foto's en video's!

Updates
Login
Bekijk winkelwagen