Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht: René Penning de Vries

Placeholder for Grote Markt Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 10Grote Markt Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 10

Geplaatst: 16 november 2021, 15:00 uur

Met trots pre­sen­teren wij de nieuwe voorzit­ter van de Raad van Toezicht van de stichtin­gen ACBN Even­e­menten­bu­reau en Vier­daagse­feesten: René Pen­ning de Vries. Hij is sinds 1 novem­ber jl. aangetreden.

Placeholder for Rene vierkantRene vierkant

Penning de Vries is een geboren en getogen Nijmegenaar, met een groot hart voor de stad en al haar evenementen. Na een carrière in de technologie in binnen- en buitenland, werkte hij sinds 2006 bij NXP, uiteindelijk als directeur van NXP Nederland. Na zijn tijd bij NXP bleef Penning de Vries actief op zowel publiek als privaat gebied, bijvoorbeeld als voorzitter van Health Valley en boegbeeld van Topsector ICT voor het ministerie van economische zaken. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de Sint Maartenskliniek en bestuurslid van de Stichting Radboud Fonds. Voor zijn inzet op het gebied van technologie voor wezenlijke maatschappelijke vraagstukken, zoals de gezondheidszorg, werd hij dit jaar benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Hij neemt niet alleen veel ervaring mee, maar ook een uitgebreid netwerk, regionaal maar zeker ook nationaal. De combinatie van werken vanuit een maatschappelijk oogpunt, waarbij zowel het bedrijfsleven als de samenleving floreren, is een rode draad in zijn carrière. Dit strookt met de doelstellingen en ambities van zowel ACBN Evenementenbureau als de Vierdaagsefeesten: als stichting zonder winstoogmerk organiseren wij evenementen die een maatschappelijke impact creëren én economisch rendement voor de stad opleveren. We zijn dan ook zeer verheugd dat René Penning de Vries zich in deze rol aan ons heeft verbonden!

Login
Bekijk winkelwagen