Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Nieuwe invulling stadseiland door Strandbar Stek

Placeholder for Vierdaagsefeesten Festival op t Eiland Mathijs HanenkampVierdaagsefeesten Festival op t Eiland Mathijs Hanenkamp

Geplaatst: 14 april 2023, 10:50 uur

Stad­sei­land Veur-Lent is niet meer weg te denken als fijne cul­turele oase van de Vier­daagse­feesten. Op onze oproep voor nieuwe invulling na het weg­vallen van Fes­ti­val op t Eiland kwa­men vele reac­ties. We bracht­en een aan­tal geïn­ter­esseer­den samen, wat resul­teerde in een dri­etal serieuze plan­nen. Strand­bar Stek kwam als beste uit de bus. We zijn enorm ver­heugd dat het stad­sei­land een prachtige nieuwe invulling kri­jgt! We hebben alle vertrouwen in Strand­bar Stek om er iets moois van te gaan mak­en. Zow­el de gezochte cul­turele invulling als de samen­werk­ing tussen Nijmeegse par­ti­jen zien we terug in de plannen.

Het con­cept van het nieuwe Stad­sei­land Stek? Een plek waar iedereen kan ont­dekken, ont­moeten en beleven. Rond één groot podi­um met live­muziek vind je diverse kleine podia om te verdiepen en ver­bre­den. Overdag komen rust en cre­ativiteit samen, en kun­nen zow­el vol­wasse­nen als kinderen de druk­te van de stad ont­lopen in een omgev­ing vol the­ater en cul­tu­ur. Elke dag heeft een andere cul­turele kleur, die in de avond door­loopt in een muzikaal pro­gram­ma voor een uiteen­lopend pub­liek. Hier­bij wor­den veel vooral Nijmeegse con­cepten gepro­gram­meerd, en de aan­vulling gezocht op wat er al in het cen­trum gebeurt.

Placeholder for 16 07 2019 Festival op t Eiland Mathijs Hanenkamp 1716 07 2019 Festival op t Eiland Mathijs Hanenkamp 17

Paul Dirks, eigenaar Strandbar Stek: “We hebben ontzettend veel zin om er een prachtig evenement van te gaan maken. Strandbar Stek is ooit bedacht voor het eiland Veur-Lent met de ideeëncompetitie ‘langs de Waal’, dus het past als locatie uitstekend bij ons concept. Na twee succesvolle jaren op het Nyma terrein, moeten wij onze locatie per 1 juni verlaten, dus dit betekent meteen een mooie voortzetting van onze organisatie. We brengen onze relaxte, ongedwongen vakantie-vibe mee naar onze nieuwe stek, in een open en ongedwongen zomerstrand waar iedereen samenkomt.”

Stadseiland Stek gaat samenwerken met diverse Nijmeegse partijen. Zo zorgt Waalhalla voor een urban vibe met skatepark. Het naastgelegen café Waalzicht, waar vorig jaar al salsa-avonden gehouden werden tijdens de Vierdaagsefeesten, brengt de tropische sferen van Caribische Dansschool Aguanilé mee naar het eiland. Samen met poppodium Doornroosje en Waalhalla wordt gezorgd voor een brede muzikale invulling. Daarnaast wordt momenteel de samenwerking met diverse andere partijen besproken.

Dirks: “We zetten alles op alles om er nu al een prachtig feest van te maken, om volgend jaar de puntjes op de i te zetten. Op dit moment zijn we naast de programma-invulling vooral nog op zoek naar een restaurantpartner en iemand die een veerpontje kan laten varen. Want hoe fijn zou het zijn om makkelijk het water over te kunnen steken, en dan aan te kunnen schuiven voor een driegangendiner met je voeten in het zand?

In 2005 startte De Affaire, de voor­lop­er van het Valkhof Fes­ti­val, voor het eerst met beschei­den cul­turele invulling op het stad­sei­land. Toen in 2008 een veer­pont ging varen, explodeerde Habana aan de Waal en werd het een echte pub­liek­strekker. De afgelopen jaren was de organ­isatie in han­den van Sticht­ing The­ater­fes­ti­vals Nijmegen, onder de naam Fes­ti­val op t Eiland. Het nieuwe Stad­sei­land Stek is te vol­gen via insta­gram, face­book of www​.stad​sei​land​stek​.nl.

Updates
Login
Bekijk winkelwagen