16-22 juli 2022nijmegen

Nieuw festival ‘Honey Honey’ tijdens roze woensdag

Placeholder for Roze WoensdagRoze Woensdag

Geplaatst: 28 mei 2019, 15:32 uur

Op Roze Woensdag 17 juli vindt de eerste editie van het nieuwe Queer LGBT festival ‘Honey Honey’ plaats op Smkmrkt Labyrinth. Het nieuwe evenement sluit aan bij de jaarlijkse Roze Woensdag festiviteiten en belooft een extravagante en uitbundige viering van de liefde te worden. In samenwerking met een bonte selectie aan partners uit de LGBT-scene wordt er een uitgebreid programma samengesteld vol dj’s, bands en performances.

Honey Honey: viering van diversiteit en inclusiviteit

Honey Honey is een nieuw evenement dat aansluit bij de jaarlijkse Roze Woensdag en wordt georganiseerd op en rondom het terrein van Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade. Het verse initiatief wordt een unieke aanvulling op reeds bestaande festiviteiten die tijdens Roze Woensdag in Nijmegen worden georganiseerd. De organisatie streeft ernaar om hiermee extra bezoekers en een nieuw en jonger publiek te laten ervaren dat ze ook in Nijmegen op uitbundige wijze hun roze identiteit kunnen vieren. Met dit initiatief creëert Honey Honey een nieuwe sfeervolle en veilige plek voor alle geaardheden waar iedereen zich welkom voelt.

Roze Woensdag

Roze Woensdag is een LGBT-evenement dat jaarlijks gehouden wordt op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Stichting Roze Woensdag werkt samen met de Vierdaagsefeesten en wordt met het oog op buitenlandse deelnemers ook wel Rainbow Wednesday genoemd. Het is een viering van verworven vrijheden voor alle geaardheden en een hoogtepunt tijdens de Nijmeegse vierdaagse week.

Veel activiteiten en hotspots tijdens de Roze Woensdag bevinden zich in het drukke centrum. Honey Honey vestigd zich bewust op een rustige plek aan het water waar rondom het Labyrinth aan de Waalkade ruimte wordt gecreëerd voor expressie.

Bonte verzameling partners

Honey Honey werkt samen met een bonte verzameling regionaal en nationaal bekende partners uit de LGBT-scene. De combinatie en samenstelling van deze partners vormt de inhoudelijke basis van het evenement. De organisatie hoopt hiermee een breed geïnteresseerd publiek te bedienen. Van vroeg in de middag tot laat in de avond kunnen bezoekers genieten van dj’s, bands en performances. Zo wordt er in samenwerking met de nationaal bekende Snorella en haar organisatie ‘Flikker’ een speciale extravagante Roze intocht georganiseerd om alle lopers een warm en feestelijk onthaal te geven. Daarnaast organiseert Drift een speciale roze bootparty in samenwerking met de bekende Amsterdamse organisatie: Is Burning en verzorgt ze het avondprogramma op het Labyrinth. In samenwerking met COC Nijmegen juichen gevluchte LGBT statushouders de lopers toe, is er een speciale queer karaoke met Dagschotel, zijn er performances, muziek en samenwerkingen met o.a Cruise Control, Club 3xNYX, Dollhouse, Collectief de Plak, Tutti en vele anderen. De komende maanden wordt het complete programma bekend gemaakt.