16-22 juli 2022nijmegen

Mons & Mari: de expeditie

Placeholder for Mariënburgplein Vierdaagsefeesten Jan Willem de VensterMariënburgplein Vierdaagsefeesten Jan Willem de Venster

Geplaatst: 01 juli 2020, 15:19 uur

Ga mee op expeditie met Mons & Mari: Als muren konden praten!

Reizen door de tijd, het lijkt wel onmogelijk, maar deze twee avonturiers, Mons & Mari hebben alle hoeken van het Mariënburgplein gezien. Zij waren erbij in de middeleeuwen, doken weer op tijdens de Vrede van Nijmegen, werkten in de katoen- en garenspinnerij en zorgden ervoor dat de kapel de Tweede Wereldoorlog overleefde. Onze bijzondere gidsen ‘Luistervinken’ nemen jullie mee op expeditie en vertellen jullie over de avonturen die Mons & Mari allemaal beleefden op het Mariënburgplein. En wie weet, kom je er wel achter waar Mons & Mari tegenwoordig zijn gebleven.

Placeholder for Mons Mari logo muurMons Mari logo muur

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli op het Mariënburgplein zijn er iedere middag expedities tussen 13.45-17.15 uur. Inschrijven voor een expeditie? Dat kan hier!

Dit programma wordt georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, Filmhuis LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen.