Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Mons & Mari: de expeditie

Placeholder for Mariënburgplein Vierdaagsefeesten Jan Willem de VensterMariënburgplein Vierdaagsefeesten Jan Willem de Venster

Geplaatst: 01 juli 2020, 15:19 uur

Ga mee op expe­di­tie met Mons & Mari: Als muren kon­den praten!

Reizen door de tijd, het lijkt wel onmo­gelijk, maar deze twee avon­turi­ers, Mons & Mari hebben alle hoeken van het Mar­iën­burg­plein gezien. Zij waren erbij in de mid­deleeuwen, doken weer op tij­dens de Vrede van Nijmegen, werk­ten in de katoen- en garen­spin­ner­ij en zorgden ervoor dat de kapel de Tweede Werel­door­log over­leefde. Onze bij­zon­dere gid­sen Luis­ter­vinken’ nemen jul­lie mee op expe­di­tie en vertellen jul­lie over de avon­turen die Mons & Mari alle­maal beleef­den op het Mar­iën­burg­plein. En wie weet, kom je er wel achter waar Mons & Mari tegen­wo­ordig zijn gebleven.

Placeholder for Mons Mari logo muurMons Mari logo muur

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli op het Mariënburgplein zijn er iedere middag expedities tussen 13.45-17.15 uur. Inschrijven voor een expeditie? Dat kan hier!

Dit pro­gram­ma wordt geor­gan­iseerd door Bib­lio­theek Gelder­land Zuid, Filmhuis LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiede­nis en Region­aal Archief Nijmegen.

Login
Bekijk winkelwagen