Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Kinderprogramma op Vierdaagsefeesten

Placeholder for 17 7 2022 Workshop Vloggen Mathijs Hanenkamp 517 7 2022 Workshop Vloggen Mathijs Hanenkamp 5

Geplaatst: 03 juli 2023, 16:54 uur

Nieuw en vertrouwd pro­gram­ma-aan­bod voor kinderen.

Groot of klein, jong of oud, voor iedereen is plek op de Vier­daagse­feesten. Iedere dag is er vanaf vroeg in de mid­dag al een ruim aan­bod aan kinder­pro­gram­ma in de stad te vin­den, zow­el op vertrouwde locaties als De Kaaij, Mar­iën­burg­plein en Smaak­markt, als op het nieuwe Stad­sei­land Stek, en voor het eerst ook in de Burcht­straat, op Kelfkens­bos Fes­ti­val en op zondag op het Valkhof Festival. 

Placeholder for 16 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 516 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 5

Nieuwkomer Stadseiland Stek is nu al niet weg te denken uit de kinderprogrammering van de Vierdaagsefeesten. Gedurende de hele week is ‘Speelzand’ het decor voor een variatie aan activiteiten, zoals een drumcaravan, djembé workshops, kinderdisco en verschillende kermisattracties. Maak daarnaast ieder dag kennis met Caribische ritmes door de workshops van Tropikids.

Benieuwd hoe een hiphop-familievoorstelling van Rico van Opgezwolle eruitziet? Valkhof Festival host op zondagmiddag hiphop-feestje ‘Frenk de Slak’ voor het hele gezin.

In de Burchtstraat vind je donderdagmiddag een Tropical Summer Show met magie, acrobatie en jongleren. Zondag, dinsdag en donderdag kun je er meedoen met een workshop moestuinieren van Gelukkige Groentes.

In samenwerking met ‘t Hoogstraatje zorgt KelfkensbosFestival dat de Kop van Kelfkensbos wordt omgetoverd tot kinderparadijs. Niet alleen arcadegames sieren deze area, ook spelletjes als een grote bellenblaas, grote vier-op-een-rij en behendigheidsspelletjes zijn er naast een draaimolen te vinden.

Smaakmarkt breidt haar kidsprogramma uit dit jaar en laat zien dat de kinderdisco niet alleen voor de camping is: Serious Boaters laat jong en oud dansen op zondag vanaf 15:00 uur. Ook de voorstelling ‘Onder het Rokje van de Reus’ op maandag wil je niet missen, net zoals de interactieve ‘Poppenkast aan de Waal’ op dinsdag. Tijdens het doorlopende kinderprogramma schenkt Smaakmarkt iedere dag frisse limonade in De Limonadefabriek.

Mariënburgplein opent op zaterdag met het Waterfeest op het Kidsplein. De hele week lezen daar verder verschillende kinderboekenschrijvers hun werk voor. Kom luisteren naar Yvonne Jagtenberg op zondag, Roel Seidell op maandag, Iven Cudogham op dinsdag en Sarah Brusell op donderdag. En ook dit jaar is Mariënburgplein het decor van Roze Woensdag Jong!, waar jongeren op de woensdag onder meer feestvieren, shoppen en bekende queers ontmoeten.

Placeholder for 17 7 2022 Kidsplein Marcel Krijgsman 117 7 2022 Kidsplein Marcel Krijgsman 1

Op De Kaaij kun je al vanaf 11.00 uur spe­len in de speel­tu­in, hoe­la­hoopen, reusachtige bellen blazen of een lev­ens­g­root schaak­spel spelen.

Waalka­de Cen­traal leent zich iedere dag van 12.00 tot 18.00 uur voor een uit­ge­breid speel­paleis: tij­dens het Speelk­warti­er’ kun je er ren­nen over de storm­baan, minigolfen, sprin­gen op de springkussens of in de bal­len­bak en zo lang mogelijk aan een krat­je hangen. 

Voor alle speelti­j­den en vanaf-leefti­j­den van de ruim 80 kidsprogramma’s bek­ijk je de pro­gram­mer­ing, waar je makke­lijk kunt zoeken op genre kids of de high­lights bek­ijkt onder het the­ma Kids’. 

Login
Bekijk winkelwagen