Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Nieuw Vierdaagsefeestenbiertje verkrijgbaar

Placeholder for BiertjesBiertjes

Geplaatst: 03 juni 2024, 12:53 uur

Ieder jaar brouwt De Nijmeegse Brouw­ers, een verenig­ing van zes Nijmeegse brouw­er­i­jen, de smaak van de Vier­daagse­feesten: een Vier­daagse­feesten­biert­je met ieder jaar een ander recept. Dit jaar schi­jnt er nieuw licht op oude tra­di­ties, het Vier­daagse­feesten­biert­je van 2024 is een ver­fris­send blond bier van 5,5%. Het biert­je is vanaf nu te kri­j­gen in de meeste bier­winkels, sli­j­ter­i­jen en super­mark­ten, tij­dens de feesten ook op de ter­rassen in regio Nijmegen en bij ver­schil­lende podia.

Placeholder for 07062024 Vierdaagsefeestenbiertjex De Nijmeegse Brouwers Oersoep Brouwerij Jan Willemde Venster rechtenvrij07062024 Vierdaagsefeestenbiertjex De Nijmeegse Brouwers Oersoep Brouwerij Jan Willemde Venster rechtenvrij

Vierdaagsefeestenbier en De Nijmeegs Brouwers

Vier jaar geleden zagen de feesten er door de coronacrisis heel anders uit: geen (fysieke) saamhorigheid in de binnenstad, geen podia en de gezelligheid vond plaats op anderhalve meter afstand van elkaar. Om bezoekers toch te verbinden in wat de mooiste zeven dagen van het jaar moeten zijn, ontstond er een initiatief vanuit vijf Nijmeegse brouwerijen. Oersoep, De Hemel, Nevel Wild Ales, Mannenpap, de Brouwtoren en sinds vorig jaar ook Florijn, hebben zich verenigd in De Nijmeegse Brouwers. In 2021 brouwden zij het eerste Vierdaagsefeestenbiertje: een romig en dorstlessend weizenbier van 6%. Na een hoppig blond bier in 2022 en met vorige editie een ‘Nijmeegse Pale Ale’, lanceren de brouwers en Vierdaagsefeesten nu het vierde Vierdaagsefeestenbiertje: Nijmeegs Licht.

Nijmeegs Licht: Vierdaagsefeestenbier 2024

Nijmeegs Licht is een verfrissend blond bier van 5,5% naar een oud-Nijmeegs recept. In 1866 werd ‘Nieuw Licht’ op de markt gebracht en vanaf vandaag proosten we er opnieuw mee in Nijmegen, onder de naam Nijmeegs Licht. Een biertje met een oude, Nijmeegse brouwwijze in een nieuw jasje, dat ook aan het blikje zelf te zien is. Er wordt teruggeblikt op de edities van de Zomerfeesten van 53 jaar geleden, met vier fotovarianten op de blikjes. De smaak vertaalt zich in een kruidenmengsel van kalmoes, gember en vanille en wordt versterkt door een blend van moderne hopvariëteiten, waardoor de afdronk de smaak van witbier nabootst.

Placeholder for Vierdaagsefeestenbiertjes 11Vierdaagsefeestenbiertjes 11

Verkri­jg­baar in Nijmegen

Het Vier­daagse­feesten­bier is vanaf nu te koop in de meeste bier­winkels, sli­j­ter­i­jen en super­mark­ten in regio Nijmegen. Tij­dens de Vier­daagse­feesten is het bier niet meer verkri­jg­baar in de super­mark­ten in de bin­nen­stad, dan is het op diverse ter­rassen en kroe­gen in en ron­dom Nijmegen op tap te bestellen en drinken bezoek­ers van de Vier­daagse­feesten het bier bij zo’n 25 ver­schil­lende podia tij­dens de feesten. Deze locaties wor­den zicht­baar op de plat­te­grond in de app en op de web­site van de Vierdaagsefeesten.

Login
Bekijk winkelwagen