Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Vierdaagsefeesten zijn gratis, maar niet voor niks

Placeholder for 19 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 219 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 2

Geplaatst: 12 juli 2023, 09:55 uur

Meer dan duizend acts op ruim 45 podia, hele­maal vrij toe­ganke­lijk! We zijn er trots op dat de Vier­daagse­feesten al 52 jaar een gratis even­e­ment is. Maar het groot­ste even­e­ment van Ned­er­land organ­is­eren, dat gaat natu­urlijk niet voor niets. Hoe we dat alle­maal betal­en? Dat doe jij, door jouw con­sump­ties aan de bar te kopen. Daarom is het niet toeges­taan om zelf eten en drinken mee te nemen naar de stad.

Een biertje bij de Vierdaagsefeesten kost gemiddeld 20 cent meer dan op een gewone stapavond, maar je krijgt er zoveel meer voor terug! We laten je in onze nieuwe campagne graag zien hoe onze kosten zijn opgebouwd, zodat je een idee hebt waar je voor betaalt. Dan voelt een biertje toch ineens een stuk betaalbaarder, niet? Helemaal als je bedenkt dat de consumptieprijs even duur is als op een gemiddeld festival, waar je wél een flink entreeticket voor nodig hebt. Koop je per avond 5 consumpties aan de bar, heb je dus voor 1 euro (5 keer 20 cent) een geweldig feest erbij!

Placeholder for 22 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 122 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 1
Placeholder for 21 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 121 7 2022 Bekersysteem Jan Willem de Venster 1

Opbouw kosten

Ongeveer een derde van je glas bestaat uit de inkoopprijs die we betalen bij de brouwer, en de belasting die we afdragen aan de overheid. Dan wordt er ongeveer een derde van je prijs gebruikt om alle artiesten te betalen en het personeel. Denk hierbij niet alleen aan barpersoneel maar ook aan iedereen die achter de schermen alles regelt, zowel bij Stichting Vierdaagsefeesten als bij de organisaties van de afzonderlijke podia. Het laatste derde deel? Dat wordt gebruikt voor vele praktische zaken, zoals de podia en de techniek: het licht, geluid en decor. Ook worden er verkeersplannen gemaakt en facilitaire onkosten, zoals het plaatsen van toiletten, wegafzettingen en EHBO-posten. Daarnaast wordt er de marketing van betaald, zodat we je via de app, website en social media op de hoogte kunnen houden van alles wat je wilt weten. We nemen crowdcontrol-maatregelen en maken veiligheidsplannen om voor publieksspreiding te zorgen bij drukte en calamiteiten. Elke nacht en ochtend zijn er schoonmakers en beveiligers in de weer om alles schoon en veilig te houden.

Haal je drankje aan de bar!

De eventuele winst in de schuimkraag? Daarvoor zijn we vooral afhankelijk van het weer. De meeste podia zijn pas op de vijfde dag van de Vierdaagsefeesten uit de kosten. Als het een hele dag regent of 40 graden is, zoals vorig jaar, dan kan de balans er zomaar anders uitzien. Ook duurt het vaak jaren voordat de opstartkosten zijn terugverdiend. Het is ook niet voor niets dat een aantal vertrouwde podia niet is teruggekeerd dit jaar. We geven ieder nieuw podium meteen een contract voor 4 jaar, om goed op te kunnen starten. Kom dus lekker feesten, ongeacht het weer, en haal je drankje aan de bar. Maak en geef een extra rondje en support die locatie die het goed kan gebruiken!

Placeholder for 22 7 2022 Bekersysteem Marcel Krijgsman 122 7 2022 Bekersysteem Marcel Krijgsman 1
Placeholder for Hekbanner drankjeaandebarHekbanner drankjeaandebar

Huisregels

De beveiligers op de diverse pleinen en parken hebben het recht om je tas te controleren en blik- en glaswerk in te nemen, ook voor je veiligheid. Bekijk al onze huisregels hier.

Updates
Login
Bekijk winkelwagen