Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Gezellige topdrukte die vroeg op de dag begon

Placeholder for 170723 Vierdaagsefeesten Jan Willemde Venster Matrixx Liveaande Kade170723 Vierdaagsefeesten Jan Willemde Venster Matrixx Liveaande Kade

Geplaatst: 18 juli 2023, 11:38 uur

Sfeer­volle derde dag van de Vier­daagse­feesten, veel bek­ers ingeleverd bij de bar

Bij­na tra­di­tiegetrouw spron­gen de bezoek­ers van Matrixx Live aan de Kade van links naar rechts op de maanda­gavond. Snolle­bollekes blijkt onver­min­derd pop­u­lair, maar ook bij andere podia droe­gen de feestjes, optre­dens en arti­esten bij aan een sfeer­volle derde dag van de Vier­daagse­feesten. De meld­ing druk’ en vol’ werd al vroeg op de avond afgegeven voor Faber­plein (Mar­ti­jn Fis­ch­er en Ron­ny Ruys­dael), Matrixx at the Park (Bizzey, $hirak en Stuk) en Matrixx Live aan de Kade (Snolle­bollekes en Het foute uur). Al stru­inend door de stad von­den jul­lie hun weg naar een favori­et podi­um. Wolter Kroes en Henk Dis­sel in de Molen­straat waren ook populair.

Optredens/​de podia

Dans­feesten als Diskodip kre­gen bij Valkhof Fes­ti­val meer ruimte door­dat het Voer­weg-podi­um aan de overz­i­jde van de straat was geplaats. Een volle dans­vlo­er bewees gis­ter­avond dat dat een goede keuze was. Er werd ook volop gedanst bij Rewind en Back­yard (Kelfkens­bos Fes­ti­val) en Boomshakalak Soundsys­tem (Smaak­markt). Ook bij The Out­door Club, dat dit jaar nieuw is, lijken de eerste dagen ver boven de verwachtin­gen te reiken. De eind­show begint vol­gens de organ­isatie echt een begrip te worden.

Placeholder for 17072023 Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman Mariënburgplein17072023 Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman Mariënburgplein

Traditioneel is het op maandag al vroeg op de dag druk in de stad, ook doordat veel wandelaars van De 4Daagse die hun startbewijs hebben opgehaald, dan een kijkje komen nemen. Het publiek verspreidde zich goed door de stad, ook bij de kleinere podia met minder grote namen op het affiche, was het gezellig. Eén van die kleinere maar gezellig drukke locaties is het Mariënburgplein, waar LUX na een aantal jaar afwezigheid weer een muziekpodium plaatste. Al vanaf de eerste avond gaat het daar ontzettend goed: bezoekers weten het podium goed vinden, de sfeer zit er helemaal in en alles loopt gesmeerd!

Beker

Gisteren verschenen ook de eerste resultaten van het bekersysteem. Dar maakte bekend dat zij zondag- en maandagochtend zo’n 8.000 kilo plastic hebben opgehaald, genoeg voor ruim 900.000 nieuwe bekers. Dit is 2.000 kilo plastic meer dan het eerste weekend van vorig jaar, toen in totaal 21.000 kilo werd opgehaald. Volgens Dar zijn dit hele mooie resultaten en laat het zien dat de feestvierders en de ondernemers de super positieve lijn van vorig jaar doorzetten. We zorgen er samen voor dat er zoveel mogelijk bekers gerecycled worden. We kunnen nu nog niet voorspellen of we de doelstellingen van 2023 halen, maar we zijn op de goede weg en hopen dat uiteindelijk alle bekers de weg terugvinden naar de bar. Vooral je laatste beker van de avond terugbrengen is dus heel belangrijk om het systeem te laten slagen.

Vorig jaar werd 58% van de bekers teruggebracht naar de bar, hiervan konden 2,4 miljoen nieuwe bekers worden gemaakt. Volgend jaar moet 75% worden gehaald, dat is dan wettelijk verplicht. Met deze eerste aantallen kan nog geen percentage worden berekend, dat kan pas als bekend is hoeveel drankjes er in totaal besteld zijn.

Placeholder for 170723 Vierdaagsefeesten Jan Willemde Venster170723 Vierdaagsefeesten Jan Willemde Venster
Placeholder for 15 07 2023 Polsbandjes Marcel Krijgsman 115 07 2023 Polsbandjes Marcel Krijgsman 1

Foto-album en aftermovie dag 3

Bekijk hier een filmimpressie van de maandag in een halve minuut.

Volg onze social kanalen voor de tips van vandaag, foto's en video's!

Updates
Login
Bekijk winkelwagen