Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Gezellige, sfeervolle avond met tropische temperaturen

Placeholder for Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 1Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 1

Geplaatst: 20 juli 2022, 11:48 uur

Hoewel het tot laat in de avond warm bleef, was er al vanaf het begin van de avond veel energieke vrolijk- en gezel­ligheid. Door de hitte kwam de vierde dag van de Vier­daagse­feesten laat op gang. Iedereen zocht mas­saal verkoel­ing in de schaduw, onder overkap­pin­gen en aan het water. Van de gratis water­tap­pun­ten werd gretig gebruik gemaakt.

Placeholder for Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 2Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 2

Gezellige drukte in de warmte

Er was voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden vanwege de warmte, maar het werd wel gezellig druk. Alléén tijdens het optreden van Ronnie Flex aan de Waalkade gaf de politie het signaal ‘druk’ af. Dit signaal werd wegens de hitte eerder afgegeven dan op een reguliere feestavond. Met de druktemeter op de app van de Vierdaagsefeesten konden bezoekers ook zelf zien hoe druk het was bij verschillende locaties en eventueel een rustigere plek opzoeken. Voor menig podium werd gedanst en gingen de handen in de lucht, zowel bij artiesten als Samantha Steenwijk (Molenstraat), Gio Swikker (Joris Ivensplein) en The Partysquad (Matrixx at the Park), als bij avontuurlijkere programmering.

Start eerste wandeldag

De die hard feestgangers bleven in de stad om het feest binnen voort te zetten, en waren om 4.00 uur bij de start van de eerste wandeldag van de 4Daagse. Zij juichten de wandelaars toe die nu eindelijk van start konden. Vandaag, op Roze Woensdag, komen vele feestgangers extra vroeg naar de stad om de wandelaars van een warm onthaal te voorzien. Het complete programma is te zien op vierdaagsefeesten.nl en in de app.

Placeholder for Vierdaagsefeesten Jan Willem de Venster 1Vierdaagsefeesten Jan Willem de Venster 1
Placeholder for Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 1Vierdaagsefeesten Marcel Krijgsman 1

Vandaag ook nog warm

Het wordt ook vandaag nog warm, als zijn de temperaturen niet meer zo extreem als gisteren. De hitte-adviezen blijven in ieder geval overdag nog van kracht. Het Rode Kruis, wat zo’n 60 hulpverleners inzet op verschillende posten in de binnenstad, verwacht geen problemen.

Bekijk hier het fotoalbum van dag 4 op Facebook.

Login
Bekijk winkelwagen