Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Geen Vierdaagsefeesten, wat wel?

Placeholder for Faberplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6 e1595587720832Faberplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6 e1595587720832

Geplaatst: 17 juli 2020, 13:10 uur

Nu de Vier­daagse­feesten niet door gaan, geeft Sticht­ing Vier­daagse­feesten toch kleur aan de derde week van juli met een aan­tal activiteit­en. Samen met Omroep Gelder­land en vele gas­ten en arti­esten mak­en we een dagelijks pro­gram­ma om in de sfeer te komen, elke dag om 20.00 uur te zien op het Face­book– en YouTube kanaal van Vier­daagse­feesten. Wie in de stad is, kan zelf op ont­dekkingstocht met de Vier­daagse­feesten CityGame, uit­er­aard geni­eten van de bestaande ter­rassen van de Nijmeegse hore­ca, en wan­neer je vooraf een kaart­je hebt kun­nen bemachti­gen kun je ook geni­eten van één van de klein­schalige binnenprogramma’s die onder andere Valkhof Fes­ti­val, Otis Park, de bib­lio­theek en De Achter­tu­in organiseren.

Online streams: Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland
Van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 juli geniet je zeven dag lang van artiesten die anders op de podia van het grootste evenement van Nederland zouden hebben gestaan. Zo feest je onder andere mee met Jeffrey Heesen, Brace, 4b2m (met o.a. Rocco van De Staat), Enge Buren, Sven Ratzke, Marike Jager, The Originals, Waltzburg en Pedro Luis & his Cuban experience. Tussen de optredens door vertellen interessante gasten als Sinan Can, de burgemeester en nachtburgemeester, Twan Krebbers van Matrixx Events, onderzoeker Floris Meens, Antwan van Horik van Festival op ’t Eiland en Sander Ederveen van Stichting Roze Woensdag over hun gevoel en ervaringen van de Vierdaagsefeesten. Elke uitzending heeft een speciale bijdrage van de Stadsdichter en een anekdote van Hein Fokker, die je een kijkje achter de schermen gunt. Uiteraard zie je ook volop sfeerbeelden van hoe er normaal een week lang anderhalf miljoen mensen feest vieren in Nijmegen. Elke dag om 20.00 uur gaat een nieuw programma met een nieuw thema online!

Placeholder for JWA01112 2JWA01112 2

Vier­daagse­feesten CityGame
Ga van 18 t/​m 24 juli in duo’s of met je vrien­den op ont­dekkingstocht door het cen­trum van Nijmegen met de Vier­daagse­feesten CityGame, ontwikkeld in samen­werk­ing met Mys­tery Of The City. Aan de hand van clues en hints los je in de app quests, oftewel raad­sels, op over de Vier­daagse­feesten, de stad of een spec­i­fieke locatie in de stad. Elke dag van de week zijn er zes nieuwe quests op te lossen. Snelle puzze­laars gaan voor de dag­winst, voor bonus­pun­ten en de grande finale in het weekklasse­ment. Mee­doen is gratis, reserveren niet nodig en je maakt kans op leuke pri­jzen zoals een hotelover­nacht­ing, een dag cabrio rij­den en een cur­sus sal­sa dansen.


Placeholder for Maxim Februari Niek Stam rechtenvrij voor PR bij nieuw boek contact opnemen met fotograafMaxim Februari Niek Stam rechtenvrij voor PR bij nieuw boek contact opnemen met fotograaf

Binnenprogramma’s
Een buitenevenement is op dit moment niet mogelijk, maar binnen kan, zittend en op voldoende afstand, weer het één en ander georganiseerd worden! Een aantal partners van Vierdaagsefeesten heeft een mooi binnenprogramma gemaakt. Let op: de capaciteit is beperkt dus koop of reserveer snel je kaartje!

• Valkhof Fes­ti­val in Doorn­roos­je, vooruit­strevende acts uit ver­schil­lende stro­min­gen
• Otis x Bre­bl, live jazz, funk en soul
• Ratzke’s Zomer­nacht­en in De Vereenig­ing, ode aan Brecht, Shaffy, Bowie e.a.
• Expe­di­tie met Mons & Mari voor kids op het Mar­iën­burg­plein
• Vier­daagse­week spe­cial in De Achter­tu­in, van feestelijk ont­bi­jt tot de late uurt­jes
• In gesprek met schri­jver en filosoof Max­im Feb­ru­ari bij Bib­lio­theek De Mar­iën­burg
• Sint Steven Sessies met Nijmeegs ork­est Die Flegel
• Film4Daagse in LUX, films waarin wan­de­len cen­traal staat


Ter­rassen
De bestaande hore­cater­rassen kri­j­gen toch een beet­je Vier­daagse­feestens­feer! Ze zijn reg­uli­er geopend vol­gens hun stan­daard capaciteit, er is dus tij­dens Vier­daagse­feesten geen ruimte voor meer bezoek­ers dan in een nor­male week. Door de tijdelijke uit­brei­d­ing kun­nen de tafels wat verder uit elka­ar staan om te vol­doen aan de geldende coro­na­maa­trege­len. Reserveren is niet nodig, maar vol is vol!

Placeholder for Sokken Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6 e1605277470663Sokken Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6 e1605277470663

Ga je liever met je sokken de stad in? Laat je dan 7 dagen lang uitdagen door de Vierdaagsefeesten Citygame, download de app en volg de clues en hints door de stad.

Abseilen
Abseilen van de Sint Steven­storen? Dat kan alleen tij­dens Vier­daagse­feesten, zélfs dit jaar! Een fan­tastis­che belev­ing met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Reserveer je tick­et bij Quest Events.

Festivaldirecteur Leo Weterings: “Er stond een prachtige editie van Vierdaagsefeesten op stapel. Ruim 1000 acts waren al geboekt en ruim 40 podia waren startklaar. We hadden zin om er een enorm feest van te maken, maar dat mag niet zo zijn. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles. We hopen op voorspoedige ontwikkelingen op dat vlak zodat we in 2021 wel weer het grootste evenement van Nederland kunnen organiseren in ons mooie Nijmegen.
Login
Bekijk winkelwagen