Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Feesten voor iedereen

Placeholder for 16 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 216 7 2022 De Kaaij Marcel Krijgsman 2

Geplaatst: 03 juli 2024, 11:52 uur

Eén van onze kern­waar­den is Feesten voor iedereen’. Nijmegen en de Vier­daagse­feesten zijn een plek waar jong en oud zich thuis voe­len en waar iedereen wordt geac­cepteerd. Met een aan­tal programma’s willen we hier extra aan­dacht aan geven, zo kun­nen bezoek­ers in een rol­stoel dit jaar weer geni­eten van vuur­w­erk­show Waal in Vlam­men, zijn er extra rol­stoel­toe­ganke­lijke toi­let­ten geplaatst door de Zon­nebloem en bieden een aan­tal organ­isatoren extra pro­gram­ma aan, zoals hoe het is om te feesten met min­der zicht bij het muZIEum.

Placeholder for 16 07 2023 Waal In Vlammen Vierdaagsefeesten Bart Nijs 216 07 2023 Waal In Vlammen Vierdaagsefeesten Bart Nijs 2

Vuurwerkshow Waal in Vlammen

We werken graag aan de toegankelijkheid van het feest voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking. Op zondagavond 14 juli vindt de traditionele vuurwerkshow ‘Waal in Vlammen’ plaats en ook daarbij willen we zoveel mogelijk mensen laten genieten. Daarom heeft de organisatie in samenwerking met Nationale Vereniging de Zonnebloem een aantal plekken ingericht voor mensen met een beperking om de vuurwerkshow te bekijken op een plek die buiten de drukte ligt en goed toegankelijk is. Zelfs voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte niet uit de auto kunnen, zijn er mogelijkheden. Vanwege het beperkte aantal plekken dient een registratie hiervoor uiterlijk 9 juli te zijn ingediend.

Rolstoeltoegankelijke toiletten van de Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem lanceert, in samenwerking met DIXI, ‘de Zonnebloempot’. Een opvallend, rolstoeltoegankelijk, mobiel toilet. Vier van deze toiletten zijn tijdens de Vierdaagsefeesten te vinden op diverse locaties. Op zondag 14 juli om 14.00 uur is de officiële onthulling op de Zonnebloempot, op de hoek van de Grotestraat en de Waalkade. Alle rolstoeltoegankelijke toiletten zijn te vinden op de plattegrond in de app van de Vierdaagsefeesten. 

Placeholder for Vierdaagsefeesten Marcel KrijgsmanVierdaagsefeesten Marcel Krijgsman

Feesten voor iedereen

Zoals ieder jaar zijn er podia die zor­gen voor extra pro­gram­ma voor diverse doelgroepen.

Gouwe Ouwe bij Smaakmarkt

Zo host Smaakmarkt Gouwe Ouwe: Met 'vergrijzen op eigen wijze' als credo organiseert Gouwe Ouwe prachtige evenementen voor ouderen. Zondagmiddag 14 juli vind je hen op Smaakmarkt en dansen we met een hoop livemuziek de avond tegemoet. Meedansen, nieuwe mensen ontmoeten of met de voeten omhoog het tafereel gaandeslaan - niets moet, alles mag.

Psychisch gedoe bij Stadseiland Stek

Bij Stadseiland Stek besteden Ixta Noa, MEE en Pro Persona onder de noemer Psychisch gedoe aandacht aan het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid. Van 14.30 tot 15.30 verzorgen zij op dinsdag een programma in het Strandcafé Stage, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om psychisch kwetsbaar te zijn. Maak mee hoe het bijvoorbeeld is om stemmen te horen, of hoe lastig het is om informatie te filteren als je autisme hebt. Ook kunnen bezoekers in de MensenZoo op een ludieke en luchtige manier in gesprek met ervaringsdeskundigen, bijvoorbeeld over wat het betekent om naar de Vierdaagsefeesten te gaan als je kampt met angst voor mensenmassa’s of als je makkelijk overprikkelt raakt.

‘Bring a Soulmate’ bij Plein44

Op woensdag 17 juli tovert Plein44 haar feestterrein om in een swingende, bruisende locatie waar Funk & Soul centraal staan. ’s Middags trapt de Nijmeegse band the Dancefloor Dandies af en ’s avonds wordt het feest voortgezet met Soulful Sessions. Tijdens deze themadag ‘Bring a Soulmate’ worden alle Nijmeegse Soulmates uitgenodigd om naar Plein44 te komen om samen te komen dansen, zingen en springen. Of om gewoon lekker te komen genieten van de muziek, sfeer en gezelligheid.

Feesten zonder zicht bij muZIEum

Bij het muZIEum ervaren bezoekers hoe het is om tussen 200.000 mensen te lopen, je weg te vinden, bij een podium te staan en te feesten zonder zicht, door rondleidingen die van maandag t/m donderdag tijdens de Vierdaagsefeesten worden gegeven.

Login
Bekijk winkelwagen