16-22 juli 2022nijmegen

Dag 3: Nijmeegse helden centraal op derde dag Vierdaagsefeesten

Placeholder for 15 07 2019 Kelfkensbos Jan Willem de Venster15 07 2019 Kelfkensbos Jan Willem de Venster

Geplaatst: 16 juli 2019, 11:30 uur

Dag drie van de Vierdaagsefeesten zit er alweer op! Naast drukte bij grote namen als Kris Kross Amsterdam, Frenna, Corry Konings, Frans Duits, Yung Felix en Mooi Wark, konden ook rasechte Nijmeegse artiesten op veel warme belangstelling rekenen. Zo keerde rockband Navarone terug op Plein ’44, nu landelijk bekend als finalist van The Voice of Holland. Ook wereldberoemd in thuishaven Nijmegen is volkszanger Ronnie Ruysdael; dit jaar weer vaste gast op het Faberplein. De Nijmeegse band Memphis Maniacs zorgde voor één groot feest op het Festival Op ‘t Eiland. Daarnaast werd Club Voerweg van het Valkhof Festival overgenomen door dj’s van het bekende Nijmeegse drum ‘n bass feest WTF.

De weersomstandigheden lenen zich uitstekend om te genieten van de feesten en te luisteren naar de bands. Er klinken veel tevreden geluiden van de ondernemers uit de stad: “Het is ideaal feestweer en er wordt er veel gegeten en gedronken. Bovendien zorgt de temperatuur ervoor dat mensen écht komen voor het programma, en niet om aan het strand te liggen of verkoeling te zoeken.”, aldus de organisatie. Dit jaar kwamen evenals vorig jaar zo’n 195.000 feestgangers naar de Vierdaagsefeesten. Stichting Vierdaagsefeesten is tevreden over de opkomst tot nu toe: na drie dagen staat de teller op 620.000 bezoekers. Dit zijn minieme verschillen met vorig jaar. Dat belooft nog wat voor de rest van de week!


Placeholder for 15 07 2019 Kelfkensbos Jan Willem de Venster15 07 2019 Kelfkensbos Jan Willem de Venster

Foto: Jan Willem de Venster

De organisatie riep Vierdaagsefeesten bezoekers dit jaar nadrukkelijker op om hun drankje aan de bar te kopen, met de slogan: ‘Vierdaagsefeesten zijn gratis, dankzij jou! Want jij haalt je drankje aan de bar.’

Directeur Vierdaagsefeesten Leo Weterings: “Met deze eenduidige boodschap willen we nogmaals uitleggen hoe bijzonder het is dat dit programma, ruim 1100 acts op ruim 40 podia, vrij toegankelijk is. Ja, dan betaal je voor een biertje of fris op veel plaatsen €2,90, maar kijk eens om je heen wat je daar allemaal voor terugkrijgt! Bovendien zijn dit soort prijzen gangbaar voor veel festivals, waarvoor je eerst nog een dure entreeprijs betaalt.” Bestuursvoorzitter Walter Hamers vult aan: “Inderdaad, zodat we een waardevol evenement kunnen blijven organiseren, voor generaties van nu en van de toekomst.”

Honderden feestvierders zwaaiden de eerste wandelaars uit bij de start van De 4-Daagse Internationale Afstandsmarsen. Voldaan keerden zij huiswaarts om zich voor te bereiden op een nieuwe dag vol plezier, pret en entertainment.

Bekijk hier het fotoverslag van dag 3.

Placeholder for Schermafbeelding 2021 02 11 113440Schermafbeelding 2021 02 11 113440