Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Silent Talkshow: Via 44 met Sinan Can, Geert Willems en Lakshmi

Placeholder for DSC09968DSC09968
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Documentairemaker Sinan Can en verslaggever Geert Willems van De Gelderlander ontvangen tijdens de silent talkshow ‘Via 44’ bekende Nederlanders met een Nijmeegse achtergrond. Drie edities, met drie verschillende hoofdgasten – live vanaf het terras van LUX en gratis te bezoeken. Deze avond is zangeres Lakshmi te gast!

Zangeres Lakshmi, voluit Laskhmi Swami Persaud (1993), werd geboren in Wijchen, maar liep op haar 14de weg van huis, omdat ze zoveel gepest werd. Zo belandde ze al jong in een Nijmeegs kraakpand. Na een aantal jaren van drugs en alcohol besloot ze daarmee te stoppen en zich helemaal op haar muziek te richten. Dat had al snel succes. Ze ging naar de Herman Brood Academie, haalde de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Landelijk bekend werd zij als deelnemer van de tv-programma’s Wie is de Mol? en De beste singer-songwriter. Eerder dit jaar was zij een van de drijvende krachten achter de advertentiepagina van vrouwelijke popmuzikanten tegen het seksisme en de ongewenste intimiteiten binnen de vaderlandse muziekwereld.

Gastheren: Sinan Can en Geert Willems

Sinan Can is journalist en programmamaker van BNN/VARA, met een reeks van baanbrekende documentaires op zijn naam, zoals Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan, In het spoor van IS en De verloren kinderen van het Kalifaat. Het leverde hem een hele rij prijzen en onderscheidingen op. Hij groeide op in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Hij is frequent in diverse talkshows te zien en was kandidaat in de tv-series Wie is de Mol? en De Verraders. Eerder dit jaar startte Can de hulpstichting Shams-Rumi voor kinderen in oorlogsgebieden, die kantoor houdt in Museumpark Orientalis.
Geert Willems is al ruim dertig jaar verslaggever van De Gelderlander en interviewde in zijn carrière vele Nijmegenaren en regiobewoners. Ook leidde hij tientallen debatten en presenteerde talkshows, waaronder Stadsgesprekken in LUX rond een actueel thema.

Live & livestream

Wie mee wil luisteren, kan op het terras van LUX een koptelefoon opzetten. Er wordt ook een livestream geregeld zodat ook mensen thuis mee kunnen kijken en luisteren – deze link volgt binnenkort. Alle shows beginnen om 20.00 uur en duren een uur.

‘Via 44’ vindt plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juli van 20.00 – 21.00 uur. Deelname is gratis. Bij slecht weer vindt dit programma niet op het terras maar in LUX plaats. De talkshow ‘Via 44’ is een gezamenlijk initiatief van LUX, de Varagids en De Gelderlander.

Thema

Placeholder for 8 verdieping8 verdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Login
Bekijk winkelwagen