Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for 20220720 DSCF588220220720 DSCF5882

Wandel mee tijdens de Pride Walk op Roze Woensdag 2023!

Stichting Roze Woensdag organiseert dit jaar voor de vierde keer de Roze Woensdag Pride Walk in het centrum van Nijmegen op Roze Woensdag, 19 juli. De Pride Walk heeft als doel om zichtbaar aandacht te vragen voor meer acceptatie voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de vorm van een proteststoet. Wij nodigen iedereen uit om aan te sluiten bij deze roze regenboogstoet.

De Pride Walk start op de Lage Markt in de benedenstad en loopt dit jaar over de route van de 4 Daagse. Wij sluiten ná de laatste wandelaar – rond 16.40 uur - aan en lopen zo langs een aantal podia die Roze Woensdag vieren. De stoet wandelt, bewapend met regenboogvlaggen, protestborden en roze slingers een korte route van circa 30 minuten. De wandeling zal eindigen aan het einde van de Van Broeckhuysenstraat ter hoogte van de Albert Heijn. Vanaf daar is er de mogelijkheid om zelfstandig verder te lopen naar Kelfkensbos, waar we zijn uitgenodigd om lekker te komen dansen bij het podium van KissKiss.

Tijdens de Pride Walk proberen we in een kleurrijke proteststoet zichtbaar aandacht te vragen voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Dus trek je wandelschoenen en je mooiste roze regenboogoutfit aan en applaudisseer en juich zo hard als je kunt! Wij roepen iedereen om waar mogelijk zelf een protestbord te maken en mee te nemen.

Dresscode: Roze en Regenboog

Praktisch:

De PrideWalk wordt georganiseerd door Stichting Roze Woensdag, kijk voor meer informatie op www.rozewoensdag.nl of op onze socials.

Locatie & podium

Placeholder for Smaakmarkt logo witSmaakmarkt logo wit

Smaakmarkt - Het Labyrinth

Login
Bekijk winkelwagen