13-19 juli 2024Nijmegen
Group

Roze Woensdag Pride Walk

Placeholder for 20220720 DSCF588220220720 DSCF5882

Wandel mee tijdens de Pride Walk op Roze Woensdag 2023!

Stichting Roze Woensdag organiseert dit jaar voor de vierde keer de Roze Woensdag Pride Walk in het centrum van Nijmegen op Roze Woensdag, 19 juli. De Pride Walk heeft als doel om zichtbaar aandacht te vragen voor meer acceptatie voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de vorm van een proteststoet. Wij nodigen iedereen uit om aan te sluiten bij deze roze regenboogstoet.

De Pride Walk vertrekt om circa 17.00 uur vanaf het labyrint aan de Waalkade. We verzamelen om 16.30 uur bij de regenboogvlag. De stoet wandelt, bewapend met regenboogvlaggen, protestborden en roze slingers een korte route van circa 30 minuten over de route van de 4daagse wandelaars en langs diverse podia. De wandeling zal eindigen aan het einde van de Van Broeckhuysenstraat ter hoogte van de Albert Heijn. Vanaf daar is er de mogelijkheid om zelfstandig verder te lopen naar Kelfkensbos, waar we zijn uitgenodigd om lekker te komen dansen bij het podium van KissKiss.

Net als vorige jaren lopen (LHBTIQ+) organisaties mee zoals COC Regio Nijmegen, Pride Photo Nijmegen, Dito, Amnesty International en diverse vertegenwoordigers van politieke partijen.

Tijdens de Pride Walk proberen we in een kleurrijke proteststoet zichtbaar aandacht te vragen voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Dus trek je wandelschoenen en je mooiste roze regenboogoutfit aan en applaudisseer en juich zo hard als je kunt! Wij roepen iedereen om waar mogelijk zelf een protestbord te maken en mee te nemen.

Let op: we vragen je de instructies van de vrijwilligers in de veiligheidshesjes goed op te volgen! Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Verzamelen bij de regenboogvlag.

Dresscode: Roze en Regenboog

De PrideWalk wordt georganiseerd door Stichting Roze Woensdag, kijk voor meer informatie op www.rozewoensdag.nl of op onze socials.

Location & stage

Placeholder for Smaakmarkt logo witSmaakmarkt logo wit

Smaakmarkt - Het Labyrinth

Login
View cart