Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Keessie B

Placeholder for Keessie BKeessie B
Let op, dit is programma uit , kijk hier voor het actuele programma.

Keessie: smartlappenzanger, presentator en DJ

"Je komt hem overal in het land tegen en nu dan ook op de digitale snelweg. Blijf rechts surfen, haal niet in en probeer hem met lichtsignalen te waarschuwen!"

Biografie:
Met zijn foute verschijning en dito accent is het van meet af aan duidelijk: Keessie is een B-artiest met de hoofdletter B! Gestoken in een smetteloos wit kostuum met gekrulde coupe en gelikte bril lijkt het alsof hij zo is weggelopen uit Jiskefet. Keessie is dan ook een komische smartlappenact met een knipoog, die bovendien ook nog over een meer dan uitstekende stem beschikt. Daarbij is hij, ondanks zijn vlotte babbel, vaak lang van stof, als hij op onnavolgbare en uiterst geestige wijze zijn nummertjes introduceert.

Keessie begon ooit als een grap, maar is tegenwoordig zeer serieus te nemen. Als bassist en zanger verdedigt Cees normaal gesproken de kleuren van De Thuisband en Roy en de Rodjers en was hij gitarist bijLet’s Quiten De Dubbers, de band van Armand (“Ben ik te min?”). Maar als smartlappenzanger Keessie staat hij er alleen voor. En met succes!

Wanneer je steevast, bij elke sound-check nummers van André Hazes aanheft, terwijl de rest van je stoere bandje daar niets van moet weten, zit er maar één ding op: je moet voor jezelf beginnen! En da’s nou precies wat Keessie bijna twintig jaar geleden deed. Als zanger en natuurlijk als songwriter, want hoewel er veelal covers op zijn repertoire staan, heeft hij een meer dan leuke verzameling eigen nummers. In 1998 verscheen het hele oeuvre van Keessie op CD, onder de titel “25 uur per dag.”

Keessie trad met groot succes voor het eerst op tijdens de Nijmeegse ‘Dag van het Levenslied” 5 mei 1995 en sinds die dag is zijn ster rijzende. Voor een smartlappenzanger heeft Keessie in Nijmegen al een opmerkelijke staat van dienst, want in de afgelopen jaren is de verzameling zalen en café’s waar hij nog nooit optrad geslonken tot een minimum. Maar ook buiten Nijmegen kom je hem overal tegen. Zo was hij al succesvol op Smartlappenfestivals in Amersfoort, Arnhem, Berlicum, De Koog, De Meern, Doetinchem, Echt, Gemert, Groenlo, IJsselstein, Maastricht, Sittard en Zwolle. Je kon hem zien tijdens de Poprondes van Nijmegen, Arnhem, Breda, Zwolle en ‘s-Hertogenbosch. Hij was op de radio te horen bij de ‘Nacht van de Smartlap’ van de NCRV en op TV te zien bij MAX en Loretta. Kleine kroegjes, grote zalen en zelfs heuse voetbalstadions moesten eraan geloven. In Kasteel Spangen, de Wageningse Berg, Gelredome, de ArenA en het Philipsstadion kreeg Keessie de handjes op mekaar en de voetjes van de vloer. Kortom, een behoorlijke staat van dienst en een vaste waarde op (smartlappen-) festivals in het hele land. Terecht, want Keessie staat garant voor een leuk en vermakelijk optreden. Enkel begeleid door zijn ‘Cassette-band’ zingt Keessie de sterren van de hemel, het vuur uit zijn sloffen en het behang van de muren. Hierin wordt hij bij voorkeur bijgestaan door zijn publiek dat uit volle borst mee kan zingen met een voor iedereen bekend repertoire.


Smartlappenzanger:

Keessie brengt de gezelligste Nederlandstalige meezingers ter wereld. Van Johnny Jordaan tot André Hazes, van Vader Abraham tot Willy Alberti, het hele scala komt voorbij. Gepassioneerd zingt Keessie de sterren van de hemel, het vuur uit zijn sloffen, de veters uit uw schoenen en het behang van de muren. Daarbij wordt hij graag bijgestaan door zijn publiek, want Keessies repertoire nodigt bij uitstek uit tot meezingen.
Misschien ten overvloede moet worden opgemerkt dat Keessie met een knipoog aansluit bij de oude traditie van smartlappen, levenslied en meezingers en nadrukkelijk niets van doen heeft met de huidige Piratenhausse en de Volendamse invasie. Liefhebbers van Jannes en consorten zijn bij Keessie aan het verkeerde adres, al zal hij zijn uiterste best doen ook bij hen in de slechte smaak te vallen.


Presentator:
Door zijn gezellige manier van presenteren zie je Keessie ook vaak terug als presentator van (pop-)festivals. Indien gewenst zal Keessie graag één of meer meezingers ten gehore brengen ter bevordering van de sfeer. Zo presenteerde Keessie ondere andere menig finale van De Roos van Nijmegen en het Nederlands kampioenschap Luchtgitaren.


DJ:
Ook als discjockey maakte Keessie in Nijmegen reeds naam. Liefst zeven jaar lang was Keessie’s Kroegcafé een begrip.”Iedere plaat net onder de maat” is het devies van DJ 49% Keessie, een graag geziene gast op elk feessie. Alle plaatjes, of liever ceedeetjes, in verstaanbaar Nederlands en als je niet uitkijkt zingt hij zelf ook nog een nummertje mee!

Thema

Placeholder for Themaroze woensdagThemaroze woensdag

Roze Woensdag

Roze Woensdag is méér dan een groot feest alleen. Op Roze Woensdag vieren we onze vrijheden, maar…

Locatie & podium

Placeholder for Grotestraat wit transparantGrotestraat wit transparant

Groots in de Grotestraat

Groots in de Grotestraat. Tijdens de Vierdaagsefeesten voorziet de Grotestraat u van diverse…

Login
Bekijk winkelwagen