16-22 juli 2022nijmegen
Grote Markt vrijdag 22 juli, 19:00

René le Blanc

Placeholder for Rene Le Blanc persfotoRene Le Blanc persfoto

René le Blanc bekend van o.a. de hit ‘If I Tell You’.

Onmiddellijk na zijn middelbare school maakte de uit Arnhem afkomstige René le Blanc zijn entree in de wereld van de showbizz. René was een groot fan van onder meer Engelbert Humperdinck en Tom Jones en door zijn warme diepe stem, zijn look en zijn versie van ‘Please Release me’ werd hij ook wel de Nederlandse Humperdinck werd genoemd.

In 2009 stapte René over op het Nederlandstalige lied en in korte tijd kwamen er een aantal singels uit, zoals ‘Jij Maakt Me Gek’, ‘Kleine Madonna’ en ‘Ik Laat je Nooit meer Gaan’.

In 2011 waagt René le Blanc zich over de grens en brengt een Duitstalige single uit met de titel ‘Ich Lass dich Nie mehr Gehn” waardoor ook de Duitse markt werd aangedaan.

De combinatie stem, performance en uitstraling maken dat René le Blanc een zeer graag geziene artiest is op diverse podia en ook niet meer weg te denken is op de bühne van de Pasar Malams.

In 2020 werd René gevraagd om mee te doen aan het SBS tv programma ‘Ik Geloof In Mij’ waar hij snel omarmd werd door het Nederlandse publiek. Zijn single ‘If I Tell You’ die hij in dat programma opnam werd een grote hit waardoor hij veelvuldig te zien en te horen was en nog steeds is in diverse radio- en tv programma’s.

2021 begon goed voor René, hij tekende een platencontract bij NRGY Music en releasede begin februari zijn eerste single ‘My Babylove’ bij deze maatschappij.

Locatie & podium

Placeholder for Grote Markt Profielfoto FB 19 zwartwitGrote Markt Profielfoto FB 19 zwartwit

Grote Markt

Zin in een non-stop feestje in een nostalgische omgeving? Dan is de Grote Markt voor jou de plek om…

Dit vind je mogelijk ook leuk

dinsdag 19 juli, 20:30
Placeholder for Plussupportact persPlussupportact pers
zondag 17 juli, 20:00
Placeholder for Broadway05122017 B met nieuweBroadway05122017 B met nieuwe
zondag 17 juli, 19:00
Placeholder for ThijmenThijmen