Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Pride Walk

Placeholder for Stichting Roze Woensdag Elvin BoerStichting Roze Woensdag Elvin Boer
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Wandel mee tijdens de Pride Walk op Roze Woensdag 2022

Stichting Roze Woensdag organiseert ook dit jaar weer een Pride Walk in het centrum van Nijmegen op Roze Woensdag, 20 juli. De Pride Walk heeft als doel om zichtbaar aandacht te vragen voor meer acceptatie voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de vorm van een proteststoet. Wij nodigen dit jaar iedereen uit om aan te sluiten bij deze roze regenboogstoet.

De Pride Walk vertrekt na de officiële opening van Roze Woensdag om circa 13:00 uur vanaf de St. Stevenskerk. We verzamelen onder de Stevenstoren, bij de regenboogvlag. De stoet wandelt, bewapend met regenboogvlaggen, protestborden en roze slingers een korte route van circa 30 minuten door het centrum richting de Waalkade, waar de wandeling zal eindigen bij het feest Honey Honey.

Net als vorige jaren lopen (LHBTIQ+) organisaties mee zoals COC Regio Nijmegen, Pride Photo Nijmegen, Dito, Amnesty International en diverse vertegenwoordigers van politieke partijen. Dit jaar is er extra aandacht voor LHBTI+ sportverenigingen, omdat een week na Roze Woensdag de EuroGames in Nijmegen plaatsvinden.

Dresscode: Roze en Regenboog

Tijdens de Pride Walk proberen we in een kleurrijke proteststoet zichtbaar aandacht te vragen voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Dus trek je wandelschoenen aan, rek je mooiste roze regenboogoutfit aan en applaudisseer en juich zo hard als je kunt! Wij roepen iedereen om waar mogelijk zelf een protestbord te maken en mee te nemen.

De PrideWalk wordt georganiseerd door Stichting Roze Woensdag, kijk voor meer informatie op www.rozewoensdag.nl of op onze socials.

Login
Bekijk winkelwagen