Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Matteo Myderwyck

Placeholder for Matteo Myderwyck Max KneefelMatteo Myderwyck Max Kneefel

Pianist Matteo Myderwyk bracht afgelopen jaren als eerste Nederlandse pianist muziek uit bij het gerenommeerde internationale label Warner Classics. Zijn albums Notes of Longing (2021) en Veluwe Suite (2022) werden met lof ontvangen. In de zomer van 2023 verscheen Matteo’s album; A brief nostalgia.

Hij tourde vervolgens met een geheel toetsenarsenaal langs de grote concertzalen als Concertgebouw, Tivoli, De Doelen, Muziekgebouw Eindhoven, Musis Sacrum en vele festivals. Tijdens deze Vierdaagsefeesten kun je Matteo Myderwyck komen beluisteren op een bijzondere plek én op een bijzonder tijdstip! Op de zondagochtend, als de stad nog ontwaakt en het feestgedruis nog niet is losgebarsten, speelt Matteo op een verstild Stadseiland STEK. 

Matteo’s jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

Tickets: €5,00 verkrijgbaar via deze link

Thema

Placeholder for ThemaverdiepingThemaverdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Locatie & podium

Placeholder for Strandbar StekStrandbar Stek

Stadseiland Stek - Stadsschouwburg op tournee

Login
Bekijk winkelwagen