Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Kika Sprangers & ADAM Quartet

Placeholder for Kika Sprangers Tom van Huisstede 3Kika Sprangers Tom van Huisstede 3

Saxofonist Kika Sprangers en het ADAM Quartet nemen je mee op muzikaal avontuur. Klassieke werken uit het repertoire voor strijkkwartet (Ravel, Schubert) staan tegenover arrangementen van Kika’s eigen composities. De musici duiken in elkaars werelden, spelen klassieke melodieën en jazz-improvisaties.

Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers behoort met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Kika laat haar muzikale verhaal door emotioneel en integer spel binnenkomen bij de luisteraar. Het spel van Kika draait om het samenbundelen van kwetsbaarheid en kracht. Een visie die zich muzikaal uit in een voorliefde voor onorthodoxe bezettingen en spanningsbogen van symfonisch volle passages tot beladen stiltes.

Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en zoekt met een frisse blik naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Vol lef en enthousiasme debuteerde ADAM op de grote Nederlandse podia en festivals, zoals Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Grachtenfestival, Stift Festival, Klassifest en Down the Rabbit Hole. Het eigentijdse perspectief van het ADAM Quartet heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen.

Kika Sprangers (saxofoon), Margot Kolodziej (viool), Julia Kleinsman (viool), Minna Svedberg (altviool), Renée Timmer (cello).

Tickets: €7,50 verkrijgbaar via deze link

Thema

Placeholder for ThemaverdiepingThemaverdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Locatie & podium

Placeholder for Strandbar StekStrandbar Stek

Stadseiland Stek - Stadsschouwburg op tournee

Login
Bekijk winkelwagen