Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Etan Huijs

Placeholder for Live persfoto remko koenemanLive persfoto remko koeneman
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Singer-songwriter Etan Huijs is behalve een begenadigd muzikant een ondernemer pur sang. En hoewel een onwrikbaar virus ook hem als muzikant raakte, hield hij het financiële en creatieve vuur gaande. Na de release van het breed bejubelde album The Monochrome Veil uit 2021 boetseerde Huijs een akoestische opvolger die uitkwam in 2022 en excelleert in oorstrelende melodieën, strijkers en koortjes: de EP Dreams in Multicolor.

De groei van Huijs als muzikant, liedjesschrijver en arrangeur is groots en indrukwekkend. Sinds het uitbrengen van The Secret Us in 2018 volgen de kritische pers en het goudeerlijke publiek hem op de voet en storten continu een estafette aan lovende woorden over hem uit.

Etan Huijs schrijft intrigerende, subtiele songs, recht uit het hart en op het snijvlak van folk en country. Melancholie ligt altijd op de loer en de schoonheid van de melodie drijft overal boven. Logisch, want al zijn hele muzikale leven laat Etan zich beïnvloeden en inspireren door een aantal oude meesters, grootheden die een onuitwisbare stempel drukten op het muzikale landschap: Johnny Cash, Neil Young, Bob Dylan en Leonard Cohen.

Met The Monochrome Veil en de EP Dreams in Multicolor voegt Etan Huijs imposante en relevante hoofdstukken toe aan zijn muzikale loopbaan. In 2022 gaat Huijs, samen met zijn vaste band, met beide albums op tournee.


Login
Bekijk winkelwagen