Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for 1950319503

Ember Eve (aka Marit Trienekens) is een singer-songwriter uit Nijmegen. Geboren in 1990 te Helden, speelde en zong Marit al vroeg in haar eigen slaapkamer, tot het punt dat ze begon met studeren en ze steeds vaker live optredens had. Haar muziek nam een vlucht en niet veel later opende zij voor o.a. Kane, de Dijk en Ed Struijlaart. Naast haar optreden op 'de Grote Prijs van Nederland' in 2012, was Marit ook te zien op de populaire talentenshow “de beste singer-songwriter van Nederland” van VARA, BNN en 3FM.

Haar debuut EP 'Dance With My Dark Side' werd uitgebracht in 2017 en werd al snel opgepikt door de nationale radio. Marit werkte in de tussentijd ook aan een andere carriere, ze is namelijk inmiddels een afgestudeerd huisarts. Het maken van muziek is echter nooit opgehouden.

Tijdens haar zoektocht naar een nieuw geluid kwam zij Jeroen Kurpershoek (aka Jheronimus Duko) tegen, een producer, gitarist en bassist. Er kwam een samenwerking tijdens de Corona pandemie en ze brengen nu samen een EP met vijf nummers uit, met een mix tussen een akoestisch en elektronisch geluid, gebaseerd op jaren ‘80 synthesizers.

Het nieuwe werk komt uit op 11 augustus bij een concert in de Sint-Nicolaas kapel in het Valkhof park in Nijmegen (tickets:
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/ep-release-ember-eve-valkhof-kapel-n)

De eerste single van Ember Eve genaamd Losing You staat al online! De nieuwe nummers zullen als een van de eerste keren op de Ramblas te horen zijn dus kom vooral luisteren naar dit unieke duo!

Thema

Placeholder for 9 i love music9 i love music

I love music

Nu al ontdekken wat volgend jaar op Lowlands te zien is? Voor de echte muziekliefhebbers zijn er…

Locatie & podium

Placeholder for Ramblas logo witRamblas logo wit

Ramblas

Onvergetelijke en ontspannen momenten beleef je tijdens de Vierdaagsefeesten op de Van Schaeck…

Login
Bekijk winkelwagen