Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5

Zondag 18 juli

Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Ter­rassen

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je! De smaak van de Vier­daagse­feesten vol­gens Brouw­er­ij De Hemel: een ste­vige weizen. In het cen­trum bestel je het biert­je, zo lang de voor­raad strekt, op het Kon­ingsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein 44 (Doppio, Proe­flokaal Breg­je), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Hout­straat (Café Sam­son, Café Wun­derkam­mer, Holt) of bij Restau­rant De Hemel, Van Ouds, Arse­naal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

Placeholder for GEENVI1GEENVI1
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

Schrijvers in de Stevenskerk

Ellen Deckwitz (1982) is sinds haar entree in de letteren niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (zoals De steen vreest mij), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. Tijdens haar lezing zal ze een bootcamp ‘poëzie snappen’ geven, een soort Blarenbal voor beginnende gedichtenlezers. Tussendoor draagt ze haar lievelingsverzen uit de wereldliteratuur voor.

Stevenskerk Nijmegen, 14.00-15.00 uur, aansluitend boekverkoop en signeren. Entree gratis, reserveren verplicht.

Placeholder for Ellen Deckwitz Merlijn DoomernikEllen Deckwitz Merlijn Doomernik
Placeholder for Niklas paschburg 1920x1080Niklas paschburg 1920x1080

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 17u tot 23u
Iguana Death Cult THE GOA EXPRESS Cloudsurfers
Een ouderwets garage-avondje, wat hebben we dat gemist.
Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!
TICKETS EN INFO

Stevenskerk – 19u30
Niklas Paschburg
Nils Frahm, Olafur Arnalds... en Niklas Paschburg. Deze Duitse artiest wordt stilaan in één adem genoemd met grote namen. Helemaal terecht. Dit optreden in de Stevenskerk is dus een unieke gelegenheid om Paschburg in een speciale setting te zien, want doorbreken zal hij zeker!
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 20u15
JAEL (live) Latanya Alberto
JAEL en Latanya Alberto zijn twee prachtacts die Doornroosje ongetwijfeld aan het dansen zullen krijgen. Weliswaar mét een boodschap.
UITVERKOCHT

Extrapool @ Museum het Valkhof – 10u t/m 17u
Oscar Peters
DOORLOPEND & GRATIS – meer info volgt

Otis X Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! Meika is onder leiding van vocalist en componist Emmie te Pas klaar om hun nieuwste muziek naar buiten te brengen. Emmie is na een periode van bijna twee jaar in New York weer terug in Nederland. In The Big Apple heeft ze zich ondergedompeld in de wereld van de moderne jazz en is ze enorm geïnspireerd geraakt door de muziek die ze daar heeft ervaren. Ze haalt haar inspiratie uit zowel de vocale als instrumentale moderne jazz. Denk hierbij aan Gretchen Parlato, Avishai Cohen en Kneebody. Daarnaast heeft ze altijd al een speciaal plekje in haar hart gehad voor soul; met Jill Scott en Erykah Badu als grote inspiratiebronnen. Soul grooves en improvisatie met melodische en poëtische verhaallijnen vanuit het hart; dat mag je van Meika verwachten.

Placeholder for Meika squareMeika square
Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1

Festival Ponton

Samen met Bijsmaak komt Hubert met een nieuw festival: Ponton! Hierbij zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret! Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin.

De mannen van Toumi Soundsystem zorgen voor jouw ultieme zondagsgevoel en krijgen carte blanche om deze dag van de betere sounds te voorzien. Het zevenkoppige collectief bestaande uit een bak Nijmeegs talent zorgde de afgelopen tijd al voor de nodige chille zondagen op het Hubert Terrein en dat zal deze week niet anders zijn.

De Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Placeholder for AchtertuinAchtertuin
Placeholder for Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Abseilen Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-​bucketlist, maar kom je er door overvolle programma's, kater of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar.

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten niet door, je kunt de hele week genieten van het uitzicht over de stad. Alleen even het icoon van Nijmegen beklimmen, de Sint Stevenstoren, en over dat randje stappen!

Dagelijks van 14:00 tot 20:00 uur abseilen met Quest Events.

Login
Bekijk winkelwagen